„Vă prezentăm un document în posesia căruia am intrat, graţie unor colegi care s-au săturat să mai asiste nepăsători la practicile comuniste de către înstelaţi ai sistemului, ce ocupă funcţii de şefi, dispuşi să calce pe cadavre pentru a-şi păstra funcţiile. Este vorba despre un Ordin Observator, emis de şeful Serviciului Rutier Constanţa, care folosind complicate calcule matematice şi statistici a constatat că poliţiştii rutieri din cadrul Biroului Rutier Mangalia au aplicat o medie de numai 8 amenzi/poliţist pentru neportul centurii de siguranţă într-un serviciu de 8 ore, spre deosebire de subalternii domniei sale, care au aplicat în 8 ore o medie de 30 de amenzi/poliţist pentru aceeaşi faptă, pe teritoriul oraşului Mangalia. De asemenea, în conţinutul documentului se precizează că se impune cercetarea disciplinară a poliţiştilor din cadrul Biroului Rutier Mangalia, pentru că au aplicat de trei ori mai puţine amenzi decât colegii lor din cadrul Serviciului Rutier Constanţa. Dacă este să ne luăm după dorinţele şi poftele acestui şef, ca fiecare poliţist să aplice cel puţin 30 de amenzi într-un schimb de opt ore, raportat la populaţia de 36.364 de locuitori ai oraşului Mangalia şi luând în considerare cifra de aproximativ 10.000 de posesori de permise de conducere, constatăm că trei echipaje, a câte doi poliţişti, în 24 de ore, în mai puţin de două luni, ar amenda fiecare conducător auto din Mangalia”, au precizat reprezentanţii SNAP prin intermediul unui comunicat de presă, scrie replicaonline.ro.
Citeşte şi Andreea Marin dă în judecată Poliţia rutieră
De cealaltă parte, Constantin Dancu a precizat că nu este vorba de o normă de amenzi, ci de evaluarea muncii agenţilor de Poliţie, iar în Mangalia indisciplina în trafic este în creştere.
Citeşte şi RAZIE la taximetrişti. Poliţiştii au dat peste 3.000 de amenzi
„Este firesc şi normal într-o astfel de activitate să se facă fel şi fel de analize. S-a constatat la vremea respectivă, în trafic, că gradul de indisciplină este foarte ridicat, s-a acţionat pe neportul centurii de siguranţă, element care face diferenţa între un accident rutier grav şi unul minor. Am trimis în Mangalia ofiţeri în control şi am constatat că nu se poartă centura de siguranţă în mod frecvent, acesta fiind şi motivul accidentelor rutiere. Asta li s-a explicat, că trebuie să-şi intesifice activitatea pentru prevenirea indisciplinei în trafic, dar nicidecum nu s-a pomenit de o normă de amenzi. Este vorba că trebuie să pună mâna la muncă. Sunt de 25 de ani în Poliţie şi niciodată nu am avut normă de amenzi. Banii nu intră la noi, ci în bugetul administraţiilor locale. Repet, acel ordin nu se referă la o normă de amenzi, ci la o statistică a muncii”, a declarat, Constantin Dancu.