Volumul „Portretul neretușat al Nicolae Ceauşescu” poate fi găsit de la punctele de difuzare a presei sau online, pe www.edituradecarte.ro.
Autorul cărții, Toma Roman Jr. arată o imagine mai puțin cunoscută a lui Nicolae Ceaușescu, folosindu-se de poveștile și interacțiunile pe care le-a avut cu rude, apropiați de-ai acestuia, oameni cu funcții instituționale importante.
În carte este descrisă și viața de familie a acestuia și sunt oferite informații inedite și complexe despre dictatorul comunist.
Printre cei care au contribuit, prin povești, la scrierea acestei cărți se numără printre mulți alții, Ștefan Andrei, Cornel Burtică, Emil Bărbulescu, Iosif Banc sau Serghei Mizil.
Majoritatea celor care au povestit despre Nicolae Ceaușescu și-au exprimat convingerea că acesta își iubea țara. Poate într-un mod primitiv, poate într-un mod neînțeles, dar o făcea. Și voia să o îmbogățească cu construcții monumentale și fabrici nerentabile, dar uriașe.
Latura patriotică a lui Ceaușescu ducea spre un gen de naționalism exacerbat, manifestându-se prin ura față de alte popoare, cum ar fi ungurii. Pe plan personal, Ceaușescu voia să facă „bine”.
Dictatorum român a încercat să modifice structura mediului rural românesc cu forța, însă nu a luat în calcul faptul că nu e tehnic posibil. Așa a ajuns la experimentul cu blocurile sătești de patru etaje, care nu aveau canalizare. A aprobat aşa numitul „plan de alimentaţie raţională” făcut de medici şi dieteticieni obedienţi, fiind convins că o să aibă un popor sănătos. Au rezultat foamete şi boli.
Acestea sunt câteva din direcțiile pe care se concentrează volumul „Portretul neretușat al Nicolae Ceauşescu” pe care îl găsiți la punctele de difuzare a presei sau prin comandă online pe www.edituradecarte.ro.