Cercetătorii de la Universitatea Charles Stuart din New South Wales, Australia, au făcut un studiu la care au luat parte 616 femei, utilizatoare de Facebook. Dintre acestea, 308 s-au declarat „singuratice”, fără o viaţă socială activă.
În mod surprinzător, ele publicau mai multe date despre viaţa lor personală decât femeile care se declarau sociabile. Informaţiile private conţineau detalii despre statusul relaţiei, adresa, cărţile şi filmele preferate.
Big Brother la FACEBOOK. Vrea să ştie la ce ne uităm pe internet şi la televizor VIDEO
Aproximativ 98% dintre utilizatoarele „singuratice” au scris care este statusul relaţiei lor, iar 79% au oferit alte detalii personale, cum ar fi activităţile preferate în timpul liber. Prin comparaţie, doar 65% dintre utilizatoarele care se considerau sociabile au scris aceste informaţii.
Cercetătorii spun că tendinţa este oarecum firească. Femeile speră ca în acest fel să îi încurajează pe alţi utilizatori să intre în legătură cu ele, astfel încât să nu se mai simtă aşa de izolate, singure, precizează Yeslam Al-Saggaf, unul din autorii acestui studiu.
O cercetare anterioară, realizată anul trecut de Universitatea din Michigan, a sugerat că reţelele sociale, în loc să ne ajute să fim mai conectaţi cu alţi oameni, ne izolează şi ne fac să ne simţim mai neîmpliniţi.