Dacă tu sau partenerul aveţi în vedere o vizită la un terapeut, trebuie să fiţi conştienţi, mai întâi, de următoarele aspecte:
1. Doar pentru că mergeţi la terapeut nu înseamnă că aţi eşuat
Când dai de greu în relaţia de cuplu, ai tendinţa să crezi că numai vouă vi se întâmplă aşa ceva, asa că îţi este poate ruşine să ceri ajutorul. Crezi că dacă apelezi la un specialist e ca şi când ai recunoaşte că ai dat greş, că alţii pot avea relaţii sănătoase şi tu nu.
Adevărul este că în orice cuplu există provocări la un moment dat. Sunt provocări care duc relaţia la un alt nivel, unul mult mai intim şi mai puternic, însă aceste provocări pot, iniţial, să îţi creeze senzaţia că relaţia voastră nu va supravieţui.
Faptul că decideţi că aveţi nevoie de ajutor nu înseamnă că aţi eşuat. Înseamnă că eşti inteligentă şi nu eşti dispusă să te dai bătută. Să ceri ajutorul înseamnă, în primul rând, să îţi dai seama că ai nevoie, să ai curaj şi multă determinare.
Un terapeut de cuplu nu e cu nimic mai rău decât un antrenor personal de fitness sau un consilier financiar, care îţi oferă sfaturi menite să te aducă pe drumul cel bun când eşti în impas.