Adi Hădean, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați bucătari din România, a dezvăluit o rețetă inedită de sărățele pentru gospodinele din toate colțurile țării.
Hădean a transformat mereu preparatele în adevărate opere de artă, reușind să își formeze o comunitate de iubitori ai gastronomiei. Conturile sale de socializare s-au transformat în reviste culinare, iar el dezvăluie ori de câte ori are ocazia cum putem ajunge la gătirea unor preparate perfecte și gustoase.
Recent, Adi Hădean a explicat pe rețelele de socializare cum face sărățelele și care este secretul pe care l-a învățat de la mama lui. Pentru a ieși fragede, acesta folosește untură de porc, făină, unt rece, apoi frământă 400 de grame de iaurt grecesc și 100 de ml de lapte rece. Cheful nu uită nici de drojdie, sare după gust, iar când aluatul este gata, îl taie fâșii, apoi adaugă semințe sau brânză, după preferințe și gusturi.
Așadar lista de ingrediente este următoarea:
„Mama le face cu 400 de grame de untură de porc și cam o jumătate de litru de lapte prins, la un kilogram de făină. Noi am mai scos din grăsimea de porc (rezultatul e un aluat tot fraged, dar mai crocant) și am folosit 200 de grame de unt foarte rece și 200 de grame de untură. Am mai pus la frământat 400 de grame de iaurt grecesc și 100 de mililitri de lapte rece, un plic (7g) de drojdie uscată, cernută împreună cu făina, să se amestece bine. Sare, după gust. Mai întâi se amestecă bine făina cu grăsimea și untul, să obții o consistență nisipoasă, apoi adaugi iaurtul, treptat, și dacă aluatul o cere, poți adăuga laptele.
Aluatul trebuie să fie ferm și bine legat. Stă sub un prosop 30 de minute, apoi îl întinzi la 3-5 mm grosime. Ou bătut, întins cu pensula peste aluat, apoi vii cu ce vrei peste, fie chimen, fie telemea, fie cașcaval, fie altă brânză rasă, fie fulgi de sare. Coci la 180-190 de grade Celsius pentru 20 de minute sau până vezi că s-au rumenit cât îți place.”, a spus cheful pe rețelele de socializare.