Pe internet, medicul Adina Alberts a prezentat cinci deserturi care nu îngrașă. Specialista subliniază că, și pentru ea, prăjiturile sunt o plăcere, iar unul dintre preferatele sale este înghețata, în special Sorbeto, un desert pe bază de suc de fructe înghețat, îmbogățit cu diverse arome. Aceasta are un conținut scăzut de calorii și este o opțiune excelentă.
De asemenea, există acum înghețate fără zahăr, care folosesc îndulcitori naturali, precum stevia. În comerț sunt disponibile înghețate de vanilie, cacao și fructe de pădure, toate fără zahăr. Combinând trei cupe din aceste tipuri de înghețată, obținem un desert cu aproximativ 100 de calorii.
Un alt desert recomandat de dr. Alberts este Panna Cotta, un amestec ușor de arome, cum ar fi cacao, vanilie sau fructe, în care se dizolvă pectina pentru a crea o consistență plăcută, fără multe calorii. Dacă este preparată cu miere sau îndulcitori naturali, Panna Cotta devine un desert senzațional, ușor de digerat.
Adina Alberts recomandă și cheesecake, care poate fi preparat cu brânză de vaci, fără crustă de biscuiți. Dacă eliminăm această bază și adăugăm dulceață fără zahăr sau un sos de fructe natural, rezultatul este un desert minunat și sănătos.
Vezi și Adina Alberts, despre otrava din alimentul de bază pe care îl mănâncă zilnic românii
„Este obținut din lapte, din brânză de vaci. Dacă la cheesecake uităm să-i punem acea bază de biscuite și lăsăm ca acea crustă la bază să fie doar prin faptul că am copt cum trebuie, avem o prăjitură senzațională, care este brânză de vaci cu aromă de fructe, putem să-i punem niște dulceață fără zahăr sau un sos de fructe pe care îl facem fără zahăr. Un desert minunat!”, a relatat Adina Alberts pe Instagram.
Mousse-urile sunt, de asemenea, o alegere bună, deoarece conțin albușuri de ou, care au un conținut scăzut de calorii. Dr. Alberts menționează că aceste deserturi sunt o opțiune excelentă, atâta timp cât nu sunt încărcate cu zahăr.
„Mousse-urile nu reprezintă calorii multe, este utilizat albușul de ou, când se produce acel mousse. Și avem foarte puține calorii în albușul de ou. Prin urmare, sunt prăjituri de ales, cu condiția să nu aibă mult zahăr”, susține.
De asemenea, medicul recomandă prăjiturile care folosesc curmale ca îndulcitor, deoarece acestea au un indice glicemic scăzut, ceea ce ajută la menținerea unui nivel constant al insulinei. Aceste deserturi sunt recomandate atât persoanelor cu risc de diabet, cât și celor care doresc să evite fluctuațiile glicemice.
Un alt dulce care nu îngrașă este orezul cu lapte, de preferat orezul cu bob lung, care este mai puțin caloric. Acesta poate fi fiert în lapte și aromatizat cu stafide, nuci sau îndulcitori naturali, precum mierea sau pasta de curmale, creând un desert consistent și delicios, apreciat de întreaga familie.
Alberts recomandă „orice prăjitură care folosește curmalele, ca și îndulcitor, repezintă un îndulcitor care nu are multe calorii. Indicele glicemic al unei prăjituri dulci, pentru că acele curmale, dacă le băgăm în blender, formează o pastă care este foarte dulce.
Deci, orice prăjitură care folosește ca îndulcitor curmalele, au un indice glicemic redus, astfel încât, în momentul în care le mâncăm, n-avem nici un vârf glicemic. Și atunci, ele sunt de preferat la persoanele care au predispoziție la diabet, dar și la toți ceilalți care nu avem probleme cu diabetul, dar nici nu vrem să avem aceste vârfuri glicemice cu descărcări abrupte de insulină.
Atenție! Orezul cu bobul rotund este mai consistent și mai calorigen, dar există orezul acela cu bobul lung, acela este de preferat. Se fierbe în lapte, se aromatizează cu tot ceea ce ne dorim, putem să punem niște stafide, nuci, se îndulcește cu îndulcitori naturali, cum ar fi un pic de miere sau pastă de curmale sau un pic de îndulcitori naturali, cum ar fi stevia, și obținem un desert consistent, delicios, preferat de întreaga familie”.
Citește și Adina Alberts, despre băutura care hidratează de şapte ori mai bine ca apa