Adina Kofă reprezintă România la Miss Tourism World. La doar 26 de ani, a reușit să câștige experiență în multe domenii: este angajată în sistemul medical, fiind, totodată, voluntar, și în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Maramureș, este studentă și la inginerie silvică, cursuri pe care le face în cadrul Facultății de Horticultură de la USAMV Cluj și este foarte pasionată și de aviație, ea urmând cursuri de planorism la Aeroclubul Baia Mare.
Hobby-urile sale nu se încheie aici, mai este pasionată și de desen și se implică în zeci de acțiuni civice, fie că sunt campanii de donare de sânge, de antiviolență și antibullying, dar și la activități de salvare montană, ea fiind și voluntar în cadrul Salvamont Borșa.
„M-am concentrat toată viața pe educația și evoluția mea. O Miss nu poate fi doar un chip frumos, ci o femeie cu realizări și aspirații care nu țin neaparat de domeniul frumuseții.
Pentru mine înseamnă încununarea anilor de perseverență, implicare, precum și șansa de a promova cultura, tradițiile și spiritualitatea României, a Maramureșului.
Consider că principala calitate care este sau care ar trebui sa fie specifică fiecărui om este empatia, bunăvoința și înclinația către filantropie. Frumusețea pornește din interior, la exterior se poate observa o proiecție a ceea ce există în sufletul fiecăruia.
Este esenţială corectitudinea şi să îţi întreci concurenţa într-un mod etic şi diplomatic. Eu mă evidențiez prin unicitatea abilităţilor şi personalitatea clădită. Cred în mine și din acest motiv sunt astăzi aici!”, spune Adina Kofă, potrivit directmm.ro.
Tânăra borșeancă va fi ambasador al Maramureșului și mărturisește că, în cazul în care ar câștiga concursul de Miss Tourism World, i-ar mulțumi mai întâi lui Dumnezeu.
„Arta ,spiritualitatea, tradițiile, motivele geometrice de pe porțile Maramureșului și vechimea lor milenară. Portul tradițional și doinitoarele munților, locurile tainice și vindecatoare, oamenii înâelepți și rânduiala în care își trăiesc cu rost viețile, mănăstirile de lemn și sculpturile, modul în care maramureșenii și-au scris istoria, credința și năzuințele, cu dalta, în lemnul arborilor.
Dacă aș câștiga, aș îndrepta un gând de mulțumire Bunului Dumnezeu, părinților, oamenilor dragi de la Infofashion România, care au investit timp, muncă, dedicare, încredere în mine! Aș trasa în domeniul acesta o nouă abordare, bazată în totalitate pe naturalețe, feminitate și simplitate!
Cei care doresc să mă susțină o pot face prin intenția de a-i reprezenta și de a-mi transmite gândurile lor bune! Vă mulțumesc tuturor în parte pentru fiecare gând bun și vă promit că Maramureșul se va face cunoscut spațiului cultural internațional!”, mai spune Adina, pentru sursa citată mai sus.