Adina Vălean, despre postul obţinut de PSD: ”În Comisia trecută, îmi amintesc că a fost pur şi simplu bătaie pe portofoliul ăsta”

Europarlamentarul PNL Adina Vălean a declarat, joi, că nu a fost la Consiliul Naţional al PNL şi că s-a gândit dacă nu ar fi trebuit să fie invitată.
Filip Stan
19 sept. 2024, 20:24
Adina Vălean, despre postul obţinut de PSD: ”În Comisia trecută, îmi amintesc că a fost pur şi simplu bătaie pe portofoliul ăsta

Europarlamentarul PNL Adina Vălean a declarat, joi, că a înţeles de ce a primit România acest portofoliu de comisar european şi este absolut logic, pentru că este un portofoliul eminamente pentru un comisar reprezentând socialiştii europeni. Ea a precizat că În Comisia trecută, îmi amintesc că a fost pur şi simplu bătaie pe portofoliul ăsta, cu drepturi sociale.

”Orice portofoliu în Comisia Europeană poate fi de top of sau poate fi eşuat, depinde ce faci cu el. Contează foarte mult şi omul, plus, într-o perioadă lungă de cinci ani lucrurile evoluează, pleci cu ceva, apar alte lucruri. Eu am înţeles de ce a primit România acest portofoliu, e absolut logic, pentru că este un portofoliul eminamente pentru un comisar reprezentând socialiştii europeni şi, dacă ne uităm în componenţa Comisiei, vedem că în fond, sunt doar trei comisari care aparţin familiei socialiste şi atunci cineva trebuia să aibă acest portofoliu”, a declarat în emisiunea România Politică, de la Prima News, Adina Vălean, fost comisar European pe Transporturi din partea României.

Ea a precizat că i se pare că are sens această atribuire şi depinde mult ce va face Roxana Mînzatu, noul comisar european, cu acest portofoliu.

Crin Antonescu îi desființează pe Iohannis și pe liderii PNL: „Un grup de nevertebrate politic. Orice vot pentru Ciucă e unul pentru Iohannis”

”În Comisia trecută, îmi amintesc că a fost pur şi simplu bătaie pe portofoliul ăsta, cu drepturi sociale. (..) De ce nu, doamna Mînzatu poate face o frumoasă carieră în Partidul Socialist European cu acest portofoliu”, a precizat Vălean.

Adina Vălean a spus despre portofoliul economic despre care vorbeau liderii PSD că de la bun început a spus că este puţin sceptică că se va da un portofoliul economic, mai ales portofoliul pentru economie, unei ţări care nu este în zona euro.

”Am fost criticată că de ce zic eu că nu s poate, dar nu am spus-o cu răutate”, a completat ea.

”Îi doresc mult success doamnei Mînzatu, depinde numai de ea ce va face cu acest portofoliu care poate fi unul de succes pentru ea, pentru PSD şi pentru România”, a subliniat Vălean.

Adina Vălean: Nu am fost la Consiliul Naţional al PNL, chiar m-am gândit dacă nu ar fi trebuit să fiu invitată

Europarlamentarul PNL Adina Vălean a declarat, joi, că nu a fost la Consiliul Naţional al PNL şi că s-a gândit dacă nu ar fi trebuit să fie invitată. Ea a precizat că nu a avut un interlocutor la PNL, pentru temele europene cu care a lucrat cât a fost comisar european. Vălean a mai arătat că a lucrat bine cu Mircea Geoană, precizând că a lucrat mai mult decât cu preşedintele PNL. Despre alegerile prezidenţiale, ea a arătat că în acest moment toţi au şanse destul de bune, rămâne de văzut cum vor parcurge aceste două luni si care va fi sprintul de final, cine va reuşi să facă o diferenţă înainte de alegeri.

”Nu am fost la Consiliul Naţional al PNL, chiar m-am gândit dacă nu ar fi trebuit să fiu invitată. M-or fi invitat şi nu a ajuns invitaţia. Nu ştiu care a fost componenţa delegaţiilor”, a spus Adina Vălean în emisiunea România Politică de la Prima News.

Victor Ciutacu despre „paratrăsnetul” Iohannis: „De ce să fii tu, PSD, principala țintă în campanie, când ți se oferă benevol, pe tavă, Klaus Iohannis să fie ciuca bătăilor?”

Întrebată dacă îl va vota pe Nicolae Ciucă, la prezidenţiale, Adina Vălean a spus: ”Nu asta este întrebarea, dacă îl votez eu pe Nicolae Ciucă la alegerile prezidenţiale. Întrebarea este ce va face domnul Ciucă să fie votat de cât mai mulţi cetăţeni, nu din obligaţie, că membrii de partid au obligaţia să susţină propriul candidat, dar sper să fie atât de convingător încât să reuşească să fie votat, pentru că există încredere în el. Din pasiune şi nu din obligaţie, mi-ar plăcea”.

Întrebată dacă naşte pasiune Nicolae Ciucă, Vălean a spus: ”Mai sunt două luni, cine ştie, poate”.

Adina Vălean a precizat că nu are nicio relaţie cu Nicolae Ciucă. Ea a arătat că atunci când a fost numit premier Nicolae Ciucă, a avut o bilaterală cu Bulgaria, pe transport, şi a fost invitată să participe.

”Chiar mi-am făcut speranţe mari, wow, vom colabora foarte bine. După aceea, să spunem că probabil politica internă a prins PNL-ul în ghearele ei, reducând interesul pentru politica europeană pentru că, de câte ori am încercat să am o conversaţie pe teme europene, ca să fiu sinceră, ea nu a fost nici consistentă, nici finalizată într-un fel. Deci nu am avut practic un interlocutor la PNL, pentru temele europene cu care eu am lucrat”, a menţionat Vălean.

Despre şansele lui Nicolae Ciucă să intre în turul doi, Adina Vălean a spus că ea crede că ”toţi au şanse să intre în turul doi”.

”Înţeleg că este foarte strânsă bătălia. Din experienţa mea politică, veche, consider că în acest moment toţi au şanse destul de bune, rămâne de văzut cum vor parcurge aceste două luni si care va fi sprintul de final, cine va reuşi să facă o diferenţă înainte de alegeri”, a arătat Vălean

Adina Vălean: Dacă preşedintele intenţionează să meagă în Parlamentul României, asta înseamnă un rol activ politic inclusiv în partid, deci cred că Valeriu Stoica nu are dreptate când spune că s-a încheiat epoca Iohannis

Europarlamentarul PNL Adina Vălean a declarat joi că în contextul în care preşedintele intenţionează să meagă în Parlamentul României, asta înseamnă un rol activ politic inclusiv în partid, şi astfel crede că Valeriu Stoica nu are dreptate când spune că s-a încheiat epoca Iohannis. Ea a arătat că a avut cu şeful statului o relaţie corectă şi constantă.

Adina Vălean a fost întrebată în emisiunea România Politică de la Prima News dacă epoca Iohannis s-a încheiat sau va continua, după afirmaţia făcută de fostul lider al PNL, Valeriu Stoica, la Consiliul Naţional al partidului.

”În PNL, nu ştiu să vă spun dar dacă înţeleg că preşedintele intenţionează să meagă în Parlamentul României, asta înseamnă un rol activ politic inclusiv în partid, deci cred că Valeriu Stoica nu are dreptate când spune că s-a încheiat epoca Iohannis, dacă luăm aceste criterii. Istoria, în general, nu se scrie la cald”, a spus Vălean.

Întrebată care a fost relaţia sa cu preşedintele Iohannis, Adina Vălean a spus: ”Foarte corectă, este o persoacă cu care m-am întâlnit de fiecare dată când am cerut o întâlnire, am primit-o aproape instant şi am trecut în revistă, de fiecare dată, principalele teme europene, poziţionare preşedintelui, a se citi a a României. Deci a fost o relaţie corectă şi constantă”.

Despre ce rămâne în urma lui Klaus Iohannis, Vălean a arătat că, din perspectiva sa, pe politica externă a României, nu şi-a făcut niciodată griji cu ce ar putea să facă România, dând exemplul discuţiilor pe care le avea cu prim-miniştri  privind investiţiile Chinei în infrastructură.

Ea a arătat că România a avut o poziţionare corectă, care nu a ridicat niciodată semne de întrebare. ”România a fost un pilon lăudat în cee ace înseamnă sprijinul pentru Ucraina. Sunt convinsă că preşedintele a avut un rol important. România a fost tot timpul o ţară bine văzută şi stabilă în politica externă aşa încât măcar atât lucru aş putea spune pozitiv”, a menţionat Vălean.

DailyBusiness
Prețul argintului a luat-o RAZNA! A ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii 12 ani
Spynews
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Bzi.ro
Sore a slăbit renunțând la un singur aliment! Cântăreața este foarte sexy acum!
Fanatik.ro
Acestea sunt ouăle care au rupt supermarketurile din România. Sunt aduse din Ucraina și au un preț ireal de mic
Capital.ro
Pedeapsă pentru Băsescu. Fostul președinte al României NU a scăpat nepedepsit
Playtech.ro
Fiica Biancăi Drăgușanu, uluitor ce transformare! Doamne cât de schimbată e Sofia
DailyBusiness
Investiții de MILIOANE de euro pentru modernizarea spitalelor. Ce a anunțat Adrian Câciu
Adevarul
Planeta Maimuțelor devine realitate: Un cimpanzeu celebru a măcelărit un bebeluș după ce l-a smuls din brațele mamei
wowbiz.ro
Doliu uriaș! A murit actorul din „Liceenii”. Anunțul trist a fost făcut de Teatrul Național din București
Spynews
Cine e milionarul care o face acum fericită pe Irisha. Influencerița, prima apariție alături de noul iubit
Spynews
Românii vor plăti o nouă taxă începând de luna viitoare. Va fi afișată direct în factura la energie electrică
Evz.ro
Trucuri pentru curățat husa de la telefon. Cum devine impecabilă
Ego.ro
Denise Rifai, imagini de INFARCT! Cum a fost surprinsă după ce a renunțat la hainele office
Prosport.ro
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
kanald.ro
„Abia putea respira” A condus 20 de km sub șoc anafilactic pentru a-și salva viața. Un bărbat de 80 de ani din Suceava a ajuns în ultima clipă la spital, de unul singur
Cancan.ro
Vlad Gherman rupe tăcerea, la 3 luni după nuntă! De ce nu se înțelege cu Oana Moșneagu: 'Nu poate să stea locului!' 😲
Playsport.ro
INCREDIBIL! Ea e fosta campioană româncă de la Roland Garros care s-a lăsat de tenis pentru a deveni chirurg la Floreasca! The Sun i-a prezentat povestea în detaliu
Capital.ro
Elena Udrea e în culmea fericirii! Anunț minunat despre ieșirea din închisoare
StirileBZI
Pungile de plastic vor fi interzise! De când se va aplica decizia
Prosport.ro
FOTO. Actriță de filme interzise a spus dacă ar petrece o noapte cu Gigi Becali! Cum arată
stirilekanald.ro
"Am murit pe masa de operație, iar ce am văzut apoi e foarte diferit de ce spune biserica". Experiența tulburătoare a unei avocate care a trecut prin moarte clinică
substantial.ro
Melania Trump susține că democrații și presa au alimentat tentativele de asasinat asupra soțului ei
MediaFlux
Românii care STAU la BLOC riscă AMENZI! REGULA esențială care NU trebuie ÎNCĂLCATĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Institutul Pasteur, o instituție de cercetare în declin: de la pionierat în Europa la doi angajați și pierderi financiare majore