Adio mănuși de iarnă. Potrivit unui studiu al companiei ”Initial Washroom Hygiene”, mănușile de iarnă ne pot afecta sănătatea mai mult decât credem.
Studiul celor de la „Initial Washroom Hygiene” a fost făcut pe 50 de perechi de mănuși de diferite tipuri, de la cele din lână, până la cele din piele sau destinate ciclismului. Potrivit rezultatelor, mai mult de jumătate dintre ele prezentau o contaminare ridicată cu bacterii, depășind chiar nivelul de contaminare al unor obiecte deja recunoscute pentru igiena precară, cum ar fi colacele de WC.
Citește și Boala care se poate declanșa dacă te freci la ochi. Medicii oftalmologi trag un semnal de alarmă cu privire la acest gest banal
Mănușile pot deveni adevărate focare de bacterii deoarece intră în contact zilnic cu suprafețe contaminate cum ar fi barele din transportul public, clanțele ușilor sau telefoanele mobile.
Problema nu se limitează doar la exteriorul acestora. Interiorul mănușilor poate reține germenii, iar contactul cu mâinile nespălate crește riscul de reinfectare, potrivit redacția.ro.
Pentru a preveni contaminarea, experții recomandă spălarea mâinilor înainte și după folosirea mănușilor, curățarea lor regulată (cel puțin o dată pe săptămână), evitarea atingerii feței cu mănușile și depozitarea lor corectă, într-un loc curat și aerisit. Alternarea mai multor perechi de mănuși este, de asemenea, o măsură eficientă.
Astfel că, specialiștii atrag atenția că dacă nu sunt întreținute corect, mănușile ne pot afecta sănătatea mai mult decât credem.
Pentru a ne proteja totuși mâinile de ger, trebuie să respectăm regulile de igienă de mai sus.