Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) anunță miercuri, într-un comunicat, că procesul de furnizare a agentului termic pentru încălzire a început conform graficului, însă, având în vedere dimensiunile sistemului de termoficare și faptul că există încă asociații de proprietari sau locatari care nu au deschis circuitul de încălzire, furnizarea agentului termic
se resimte gradual.
CMTEB mai precizează că, pentru a asigura o distribuție optimă a căldurii în întreaga rețea, a demarat, imediat după îndeplinirea condițiilor legale de furnizare a încălzirii, o serie de
măsuri, printre care pornirea graduală a surselor de furnizare a agentului termic. ”Luni s-a solicitat dublarea debitului și a sarcinii termice pentru cele două centrale Elcen aflate în funcțiune. Începând cu data de 22 octombrie, s-a solicitat pornirea CTE Progresu, iar miercuri, s-a solicitat pornirea CTE Grozăvești, pentru data de 24 octombrie”, se mai arată în același comunicat.
De asemenea, pentru a optimiza distribuția căldurii în sistem, vor fi efectuate și manevre de echilibrare hidraulică. În această perioadă, mai precizează Termoenergetica, este posibil ca unele zone, în special Sectoarele 4 și 5, să funcționeze deficitar până cand centralele vor intra în regim de funcționare și agentul termic va fi distribuit și la cel mai îndepărtat punct termic.
Deocamdată, nu există probleme tehnice majore în sistemul de termoficare, susțin reprezentanții CMTEB.
Citește și Tichete sociale de 500 de lei pentru 400.000 de copii. Vor putea fi folosite pentru mâncare și haine
Compania mai anunță că echipele sale vor acorda asistență asociațiilor de proprietari sau locatari care doresc să deschidă circuitul de încălzire, pentru a beneficia de confort termic. ”Clienții au la dispoziție informații prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau la numărul de telefon gratuit – 0800.820.002, precum și prin aplicația Termoalert”, se mai precizează în comunicat.
Cât privește facturile pentru încălzire, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a dat asigurări, la începutul lunii, că subvenția municipalității pentru facturile la energie termică ale populației va continua să existe, însă nu a putut preciza cât va fi aceasta începând din iarna care se apropie. ”Gigacaloria costă 1.000 de lei. Din 1.000 de lei bucureştenii plătesc 330 şi Primăria plăteşte diferenţa de 670, bineînţeles tot impozitele şi taxele bucureştenilor. O să avem un nou Consiliu General începând din noiembrie, probabil funcţional din decembrie, şi pentru că atributul de buget este mai mult al Consiliului decât al primarului, este o decizie pe care o să o ia, bineînţeles consultându-se cu mine şi cu oamenii care sunt implicaţi în fenomenul ăsta, o să o ia noul Consiliu General”, a spus edilul.