Cel mai mare proiect finanțat prin Programul Operational Infrastructura Mare, în valoare de 450 de milioane de a fost semnat în weekendul trecut de președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan. Banii vor fi folosiți implementarea proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Dâmbovița.
Beneficiarii acestui proiect sunt peste 250.000 de locuitori ai județului Dâmbovița, din 53 de localități unde vor fi montate sute de kilometri de rețele noi de apă, dar și de sute de kilometri de rețele de canalizare. În alte nouă localități vor fi realizate investiții complementare.
“În mai puțin de un an, am reușit deblocarea acestui proiect foarte important pentru Dâmbovița. Pe lângă rețelele de apă și canalizare, construim opt de stații de tratare, două ștații noi de epurare și 17 rezervoare de înmagazinare a apei potabile”, a declarat președintele Consiliului Județean, Corneliu Ștefan.
Principala investițe o reprezintă însă extinderea rețelei de distribuție a apei potabile cu peste 300 de noi kilometri și reabilitarea a aproape 60 de kilometri. Vor mai fi extinse și reabilitate conductele de aducțiune pe o lungime de aproximativ 200 de kilometri și reabilitate 11 rezervoare de înmagazinare.
În sectorul epurării apelor uzate investițiile vor acoperi înființarea și extinderea rețelei de canalizare pe o lungime de aproape 450 de kilometri și extinderea a șapte stații de epurare. Proiectul mai prevede și realizarea unui dispecerat regional SCADA și a 18 dispecerate locale.
Pe lângă Târgoviște, în acest proiect sunt prinse orașe precum Găești, Moreni, Fieni sau Pucioasa și localități importante precum Răcari, Băleni, Ciocănești, Dragodana, MalucuFlori, Potlogi, Tătărani,Văcărești, Vișina sau Vulcana Băi.