Cele trei clădiri ar urma să fie construite chiar în curtea vilei în care liberalii îşi au sediul central, lângă Bulevardul Aviatorilor, după ce o bucată din grădină a fost dezmembrată şi vândută unui dezvoltator imobiliar. De altfel, Planul Urbanistic al zonei protejate Filipescu, aprobat tot de Primăria Capitalei, vila apare cu grad maxim de protecție. Similar și parcul pe care urmează să se ridice cele trei blocuri, conservarea fiind obligatorie, scrie hotnews.ro.
Totodată, bucata de grădină a vilei unde are sediul PNL a ajuns proprietate privată după ce a fost vândută în noiembrie 2014 pe suma de 4.433.800 euro fără TVA. Terenul pe care se dorește construirea proiectului are o suprafață de 4.200 mp. Indicatorii urbanistici solicitați sunt: POT – 48%, CUT – 2,16, înălțimea maximă – 17 m.
„Parcelarea Filipescu a rezultat din divizarea proprietății lui Al. Filipescu. Proiectul a fost elaborat în 1912 de arhitectul belgian O. van Rysselberghe. Proiectul a fost corelat cu noul prospect al Șoselei Jianu (stabilit prin 1910) și cu parcelarea Blanc, realizată la sfârșitul secolului al XIX-lea. Odată cu proiectul parcelării Filipescu, primăria a aprobat și câteva reguli simple de construire: retragerea uniformă de la stradă, obligativitatea de a realiza clădiri izolate (vile), înălțimea maximă la cornișă (14 m). Cea mai mare parte a construcțiilor au fost realizate între cele două războaie mondiale. Este un cartier rezidențial aristocratic, tipic pentru opțiunea culturală occidentală a elitelor din prima jumătate a secolului al XX-lea. Gradul de protecție al zonei este maxim: se protejează valorile arhitectural – urbanistice, istorice și de mediu natural în ansamblul lor. Sunt permise intervenții care conservă și potențează valorile existente”, se arată în Planul Urbanistic al zonei.