Serviciul intern pentru venituri din SUA a acuzat executorii testamentari ai averii lui Michael Jackson de subevaluarea bunurilor ce au aparţinut cântăreţului şi au iniţiat demersuri legale pentru a obţine suma de 505 milioane de dolari, reprezentând taxe neplătite, precum şi suma de 197 milioane de dolari (penalităţi), informează contactmusic.com, citată de Mediafax.
Potrivit documentelor înaintate tribunalului impozitelor din Washington, obţinute de ziarul Los Angeles Times, autoritatea fiscală susţine că administratorii averii lui Michael Jackson au evaluat inexact valoarea netă a averii cântăreţului, la puţin peste 7 milioane de dolari, după decesul acestuia, însă, de fapt, averea megastarului s-ar ridica la 1,125 miliarde de dolari.
Autoritatea fiscală a afirmat că declaraţia de venituri iniţială este atât de inexactă, încât poate fi considerată o infracţiune gravă de fals în declaraţii, ceea ce ar putea permite guvernului să dubleze penalitatea de 20%, acordată în mod obişnuit pentru plată incompletă.
Dacă instanţa va da câştig de cauză Serviciul intern pentru venituri, administratorii averii lui Michael Jackson ar putea fi nevoiţi să vândă o parte din bunurile ce au aparţinut megastarului sau să încheie o înţelegere prin care să plătească sumele restante într-un interval de 15 ani.
După decesul cântăreţului, averea acestuia este administrată de un fond, ai cărui administratori au fost schimbaţi de mai multe ori în ultimii ani.
Michael Jackson a murit pe 25 iunie 2009 la Los Angeles din cauza unei supradoze de propofol, un anestezic puternic folosit în sălile de operaţie, în perioada în care se pregătea intens pentru concertele programate în turneul „This is It”, organizat de compania londoneză compania AEG Live, ce urma să marcheze revenirea lui pe scena muzicală internaţională.