Firma Capital Properties, deţinută de Mihai Corbu, a declarat 3.000 de euro profit în 2011, anul în care a câştigat 2,25 milioane de euro numai din intermedierea licenţelor pentru televizarea meciurilor de fotbal. Asociaţii săi din alte două companii sunt cetăţeni moldoveni, cu afaceri de succes în România şi peste Prut în asigurări, comerţ cu petrol şi surse alternative de energie.
În vârstă de 38 de ani, născut la Cernăuţi, Ucraina, Mihai Corbu a fost făcut celebru de ancheta jurnaliştilor de la Antena 3 care au dezvăluit în urmă cu două luni o nouă afacere prezidenţială. Fiica cea mare a preşedintelui Traian Băsescu, Ioana Băsescu, este notarul care verifică de legalitate toate contractele de achiziţii ale Niș Petrol, franciză a concernului rus Gazprom, în România, administrată de cernăuţeanul stabilit la Bucureşti. Mihai Corbu a mai fost, la o vârstă foarte fragedă, directorulul economic al Lukoil România, iar în 2011 a generat cel mai mare conflict din fotbalul românesc intermediind pentru 2,25 milioane de euro contractul pentru retransmisia meciurilor Ligii Profesioniste de Fotbal de către RCD-RDS, chiar la recomandarea unui apropiat al patronului Szoltan Tesari.
La data de 19.11.2012, ofiţeri din cadrul DGPMB- Serviciul de Investigare a Fraudelor s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea de către Corbu Mihai, Corbu Raluca şi Corbu Marian a infracţiunilor de evaziune fiscală prev. de art. 9 alin. 1 litera b şi c din Legea nr. 241/2005 şi spălare de bani prev. de art. 23 alin.1 lit.c din Legea nr. 656/2002. Prin actul de sesizare se arată că, în perioada 2007 – 2012, sus-numiţii au achiziţionat mai multe terenuri pe care ulterior le-au vândut către SC Capital Properties SRL – nerespectând prevederile legislaţiei fiscale privind tranzacţiile proprietăţilor imobiliare. De asemenea, sus-numiţii au evidenţiat în actele contabile ale SC Capital Properties SRL cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale
Conform datelor de la Ministerul Finanţelor Publice, SC Capital Properties SRL a fost înfiinţată în 2006 şi are ca obiect principal de activitate consultanţă în afaceri şi management. Bilanţul financiar depus la finalul anului 2011, anul din care a câştigat nu mai puţin de 2,25 de milioane de euro doar din intermedierea contractului dintre Liga Profesionistă de Fotbal şi RCS-RDS, arată că firma lui Mihai Corbu a înregistrat un profit firav de 17.592 de lei, în condiţiile în care cifra de afaceri declarată a fost de 5,9 milioane de lei – aproximativ o treime din suma pe care o încasase în relaţia cu LPF şi RDS-RCS.
În 2012, Capital Properties a intrat în declin major, cel puţin scriptic, Mihai Corbu declarând pierderi de 833.515 lei, la o cifră de afaceri de 4,63 de milioane de lei. În toată această perioadă, cheltuielile au fost simţitor mai mari decât veniturile încasate: 5,79 milioane cheltuieli, la venituri de 4,95 milioane de lei. În Capital Properties, Mihai Corbu, figurează asociat cu Aurelian Gabriel Sos, omul care a împrumutat 90.000 de euro de la defunctul director al CFR Marfă Dragoş Drăghici – decedat în preziua arestării afaceristului Gruia Stoica în urma unui atac cerebral. Acţionar la Moldoasig, cetăţeanul român Gavajuc Ghenadii, este şi el asociat în Capital Properties, dar şi într-o a doua firmă administrată de Mihai Corbu: R&K Capital Invest SRL…. toate figurând la aceeaşi adresă din strada Moeciu, Bucureşti. Basarabenii sunt legaţi în afaceri şi de soţia lui Ghenadii Gavajuc, Diana, (născută ca şi soţul său în Chetrosu) administrator la Capital Properties şi la EFK Financial Proiect SRL, care are ca obiect principal de activitate consultanţă în afaceri şi management, dar în secundar poate face consultanţă în tehnologia informaţiei, editare de produse software şi chiar producţie de soft. Una dintre cele mai interesante asocieri este cea din Wind Stars SRL, din Constanţa, specializată în producerea de energie electrică. Firma îi are ca asociaţi pe Maria Muntmark, soţia celui mai mare dezvoltator de parcuri eoliene din România. Emanuel Muntmark a cumpărat cele mai multe proprietăţi în zonele favorabile din Dobrogea şi Muntenia, şi a vândut până acum proiectele sale la cheie către CEZ, Pentrom şi ButanGas.
În anul următor, 2012, DIGI24.ro a anunţat că Gazprom ar putea prelua staţiile Agip din România. Conducerea Nis Petrol a confirmat un an mai târziu pentru e-Bihoreanul.ro că au fost deschise primele 5 staţii la staţii în Oradea, Arad, Sibiu, Miercurea Sibiului şi Veştem, sub brandul Gazprom.
Echipa de investigaţii a Antenei 3 a dezvăluit în 28 ianuarie 2014 că Mihai Corbu a fost director economic la compania Lukoil, care în 2009 a fost cel mai generos sponsor oficial al PD-L.
La data de 19.11. 2009, compania din Rusia ar fi virat formațiunii care îl susținea pe Traian Băsescu suma de 143.250 lei, după care, în aceeaşi zi, Lukoil ar mai fi donat 286.500 lei PDL-ului.”
Pe 16 ianuarie, preşedintele Traian Băsescu a avut o ieşire nervoasă când un reporter Antena 3 l-a întrebat despre relaţia dintre Nis Petrol şi fiica sa, Ioana Băsescu, notarul angajat să verifice legalitatea contractelor derulate de Nis Petrol în România.