ADMITERE 2022 în MApN, SRI şi Jandarmerie: Aproape 900 de locuri, scoase la concurs la instituţiile de învăţământ din MApN, SRI şi Jandarmeria Română

Aproximativ 200 de locuri alocate Ministerului Afacerilor Interne au fost scoase la concurs la instituţiile de învăţământ din structura Ministerului Apărării Naţionale şi la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul”, pentru sesiunea iulie-august, a informat MAI. De asemenea, 1.250 de tineri "se luptă" pentru a ocupa unul dintre cele 700 de locuri în cadrul școlilor militare de subofițeri.
Filip Stan
08 apr. 2022, 16:19
ADMITERE 2022 în MApN, SRI şi Jandarmerie: Aproape 900 de locuri, scoase la concurs la instituţiile de învăţământ din MApN, SRI şi Jandarmeria Română

Persoanele interesate de o carieră de ofiţer în Ministerul Afacerilor Interne pot opta pentru cele 130 de locuri scoase la concurs în cadrul Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul” din Bucureşti, precum şi în cadrul a şapte instituţii de învăţământ superior ale Ministerului Apărării Naţionale: Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” Bucureşti, Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu, Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” Bucureşti, Institutul Medico-Militar – Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” Braşov şi Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanţa, a transmis MAI.

Printre specializările unităţilor de învăţământ ale MApN se numără: logistică, echipamente şi sisteme electronice militare, comunicaţii pentru apărare şi securitate, echipamente şi sisteme electronice militare, electronică-radioelectronică de aviaţie, medicină generală, management aeronautic, managementul traficului aerian-meteorologie, studii de securitate şi informaţii.

Totodată, 65 de locuri alocate MAI au fost scoase la concurs în cadrul a cinci instituţii de învăţământ postliceal ale MApN: Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” Piteşti, Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri pentru Comunicaţii, Tehnologia Informaţiei şi Apărare Cibernetică Sibiu, Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” Boboc, Şcoala Militară de Maiştri Militari ai Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu” Constanţa şi Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri de Logistică „Gheorghe Lazăr” Chitila.

Astfel, cei care doresc să aplice pentru locurile MAI din cadrul şcolilor postliceale ale MApN pot opta pentru mai multe specializări, printre care: echipament de apărare chimică, bacteriologică, radiologică şi nucleară (CBRN), tehnică de informaţii, administrare sisteme/reţele de comunicaţii/informatică, operare şi mentenanţă echipamente informatice, administrare securitate sisteme/reţele de comunicaţii/informatică, electromecanică şi automatizare de bord aviaţie, comunicaţii navale şi observare semnalizare, motoare şi instalaţii electrice navale.

Recrutarea candidaţilor se realizează de structurile de resurse umane cu sarcini de recrutare, aflate în unităţile din subordinea Inspectoratului General al Poliţiei Române, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră Române, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române şi Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi de structurile de resurse umane cu sarcini de recrutare din aparatul central al inspectoratelor generale, potrivit organizării administrativ-teritoriale, în raport de oferta educaţională prevăzută la instituţiile de învăţământ care şcolarizează personal în beneficiul MAI şi de domiciliul/reşedinţa înscrise în cartea de identitate al candidatului.

Recrutarea candidaţilor pentru locurile MAI la instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale se realizează de toate unităţile cu sarcini de recrutare, precum şi de către Inspectoratul General de Aviaţie al MAI.

De asemenea, pentru Institutul Medico-Militar, recrutările se efectuează de toate instituţiile menţionate anterior, dar şi de către structura de resurse umane a Direcţiei Medicale din MAI.

Recrutarea candidaţilor pentru admiterea la Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” se realizează de structura de resurse umane a Inspectoratului General de Aviaţie al MAI şi de unităţile teritoriale ale Inspectoratului General al Jandarmeriei Române cu sarcini de recrutare, iar pentru Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” se realizează de unităţile teritoriale ale Inspectoratului General al Poliţiei Române cu sarcini de recrutare.

Până la data de 20 mai, candidaţii care întrunesc condiţiile şi criteriile prevăzute de legislaţia în vigoare vor completa cererea-tip de înscriere la concursul de admitere, pe care o pot descărca de pe site-ul MAI şi pe care o pot depune la unităţile MAI de recrutare din judeţul de domiciliu, se menţionează în comunicat.

Evaluarea psihologică a candidaţilor se realizează de specialişti din cadrul unităţilor de recrutare, potrivit planificării întocmite de către structurile cu atribuţii de recrutare.

Proba de evaluare a performanţei fizice se va susţine la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti, în perioada 1-6 iulie, potrivit unei planificări care va fi adusă la cunoştinţă candidaţilor în timp util, prin postarea acesteia pe site-ul MAI la secţiunea Carieră/Instituţii de învăţământ/Formare profesională. În vederea susţinerii acestei probe, candidaţii vor avea asupra lor cartea de identitate/paşaportul.

Ulterior promovării probei de evaluare a performanţei fizice, candidaţii MAI la instituţiile de învăţământ ale MApN şi Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” din Bucureşti se înscriu la instituţiile pentru care au optat şi pentru care au întocmit dosar de recrutare, prezentând documentele solicitate de organizatori şi continuă procedura de admitere conform graficelor/ calendarelor stabilite de acestea prin metodologiile/regulamentele proprii.

Tematica şi bibliografia de concurs, etapele de înscriere a candidaţilor şi planificarea probelor de concurs se regăsesc pe site-ul oficial al fiecărei instituţii de învăţământ.

Candidaţii pot opta pentru mai multe instituţii de învăţământ în funcţie de data stabilită pentru susţinerea probelor de cunoştinţe/ graficele de admitere, situaţie în care se întocmesc dosare distincte de recrutare.

Admitere 2022. 1250 de candidați vor susţine examenul scris în vederea admiterii la Școlile Militare de Subofițeri de Jandarmi

După ce au fost declarați admiși la proba sportivă, 1.250 de tineri „se luptă” pentru a ocupa unul dintre cele 700 de locuri în cadrul școlilor militare de subofițeri.

Examenul, de tip grilă, se va desfășura simultan în 42 de centre regionale, iar candidații vor trebui să răspundă unui număr de 90 de întrebări.

Un stagiu de pregătire durează un an, perioadă în care elevii vor beneficia de cazare și masă în cadrul instituţiilor de învățământ postliceale ale Jandarmeriei Române, precum și de celelalte facilități ale acestora (baze sportive, săli internet etc.).

La finalul perioadei de studiu, în urma promovării examenelor de absolvire, viitorii subofiţeri vor fi repartizați să îşi desfășoare activitatea în unităţile Jandarmeriei.

DailyBusiness
Guvernul a salvat firmele mari de la taxe suplimentare. Cum au beneficiat aceste companii de „iertarea” statului
Spynews
Fulgi de ovăz și mere! Rețeta pe care o mănânci zilnic și slăbești
Bzi.ro
Daniela Crudu, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate acum: „E bolnavă?”
Fanatik.ro
Obiectele pe care să nu le ții niciodată în dormitor. Îți strică somnul și nu te lasă să te odihnești
Capital.ro
Verdictul care îl îngroapă pe Călin Georgescu. Anunțul făcut chiar azi, 23 februarie: „Blocare imediată”
Playtech.ro
Zelenski şi-a anunţat demisia! Renunţă la postul de preşedinte fără părere de rău. Avertisment pentru NATO
DailyBusiness
Se scumpesc biletele de tren! Cu cât se vor majora tarifele în funcţie de tipul trenului
Adevarul
Lecțiile istoriei: ce au pățit rușii, acum 85 de ani, când au invadat Finlanda. Istoric: „Exact același lucru se întâmplă și în Ucraina”
wowbiz.ro
Cum a apărut Sabrina, fosta soție a lui Andrei Perneș, la înmormântarea lui?! Imaginile DURERII
Spynews
Primele declarații ale familiei lui Andrei Perneș, după înmormântare! Clipe sfâșietoare pentru sora lui: ”Încă aștept să te mai văd” | FOTO
Spynews
Prognoza meteo în perioada 24 februarie – 28 februarie. Valul de ger aduce temperaturi extreme. Când se încălzește vremea
Evz.ro
Angajații care vor da teste scrise. Își pot pierde posturile
Ego.ro
Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”
Prosport.ro
FOTO. Serena Williams, în costum de baie. Neverosimil: cât a putut slăbi!
kanald.ro
Sabrina, fosta soție a lui Andrei Perneș, de nerecunoscut la înmormântare! În ce ipostază neașteptată a fost surprinsă
Cancan.ro
Sora lui Andrei Perneș trăiește o reală DRAMĂ! Ce a făcut la câteva ore de la înmormântarea fratelui său
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Călin Georgescu a primit verdictul final. Anunțul așteptat de România: CCR va pronunța...
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. „Eşti chiar tu în ambele poze?”. Transformarea uluitoare a vedetei
stirilekanald.ro
Nicușor Dan, mesaj pentru Donald Trump și JD Vance. Ce le-ar spune dacă ar fi președintele României: „Trebuie să ne întărim statul”
Ministrul Energiei: Proiectul Neptun Deep va întări poziția României ca lider în producția de gaze din UE
MediaFlux
PPC, DECIZIE importantă pentru toți clienți! ESTE OBLIGATORIU! Se poate TĂIA CURENTUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cine este agentul KGB Krasnov? O ipoteză uluitoare!