ADMITERE ASE 2016. Aglomeraţie la una dintre cele mai mari universităţi din ţară, peste 6.000 locuri sunt disponibile

ADMITERE ASE 2016. Aglomeraţie la una dintre cele mai mari universităţi din ţară! La Academia de Studii Economice candidaţii stau deja de ore bune la coada, în căldură, pentru a-şi depune dosarul de înscriere. Peste 6.000 locuri sunt disponibile.
Roxana Gagiu
18 iul. 2016, 09:49
ADMITERE ASE 2016. Aglomeraţie la una dintre cele mai mari universităţi din ţară, peste 6.000 locuri sunt disponibile

ADMITERE ASE 2016. Studiile universitare sunt organizate pe cicluri: licenţă (trei ani), masterat (doi ani) şi doctorat (trei ani).

În ASE, studiile universitare de licenţă se desfăşoară atât la forma de învăţământ cu frecvenţă, cât şi la formele de învăţământ la distanţă şi cu frecvenţă redusă, cu durata studiilor egală, de trei ani.

ADMITERE ASE 2016. La forma de învăţământ cu frecvenţă sunt locuri finanţate de la buget (fără taxă ) şi locuri în regim cu taxă. La formele de învăţământ la distanţă şi cu frecvenţă redusă sunt doar locuri în regim cu taxă.

ADMITERE ASE 2016.  La concursul de admitere au dreptul să participe absolvenţi cu diplomă de bacalaureat sau echivalentă, indiferent de anul absolvirii liceului, cu condiţia ca acesta să fie acreditat conform legii.

VEZI AICI: Cifra de şcolarizare pentru anul universitar 2016-2017 la studii universitare de licenţă, forma de învăţământ Cu frecvenţă (IF)

VEZI AICI: Cifra de şcolarizare pentru anul universitar 2016-2017 la studii universitare de licenţă, formele de învăţământ La distanţă (ID) şi Cu frecvenţă redusă (IFR)

La concursul de admitere pot participa, în acelea şi condiţii prev ă zute de lege pentru cetăţenii români, inclusiv în ceea ce priveşte taxele de şcolarizare, cetăţenii altor state membre ale Uniunii Europene, ai statelor aparţinând Spaţiului Economic European şi ai Confederaţ iei Elveţiene, absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat (sau echivalenta acesteia), recunoscută.

Recunoaşterea studiilor efectuate de cetăţenii altor state membre ale Uniunii Europene, ai statelor aparţinând Spaţiului Economic European şi ai Confederaţiei Elveţiene sau de cetăţenii români în străinătate sau în cadrul unor instituţii de învăţământ străine aflate pe teritoriul României este de competenţa direcţiei de specialitate din cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice (informaţii suplimentare: http://www.cnred.edu.ro).

ADMITERE ASE 2016. Graficul desfăşurării concursului de admitere la programele de studii universitare de licenţă, forma de învăţământ cu frecvenţă, anul universitar 2016-2017

  • Înscrieri 18 – 21 iulie ( 8.00 -16.00) / 22 iulie ( 8.00 -12.00 )
  • Afişarea rezultatelor obţinute la eseul motivaţional – 22 iulie
  • Depunerea contestaţiilor pentru rezultatele obţinute la eseul motivaţional, între orele 08.00 -14.00 şi afişarea rezultatelor acestora – 23 iulie
  • Afişarea repartizării pe săli a candidaţilor înscrişi la programele cu predare în limbi străine, pentru susţinerea testului de competenţă lingvistică – 23 iulie
  • Susţinerea testului de competenţă lingvistică, pentru candidaţii înscrişi la programele cu predare în limbi străine şi la programul de studii Limbi moderne aplicate:

         -ora 8.00 -9.00: intrarea candidaţilor în săli

         -ora 9 30 -11 30 : susţinerea testului de competenţă lingvistică

         Afişarea rezultatelor la proba de competenţă lingvistică – 25 iulie

  • Depunerea contestaţiilor pentru rezultatele obţinute la testul de competenţă lingvistică, între orele 08.00 -14.00 şi afişarea rezultatelor acestora – 26 iulie
  • Afişarea listelor cu candidaţii repartizaţi pe locurile finanţate de la buget, la taxă şi a celor aflaţi în aşteptare – 26 iulie
  • Depunerea diplomelor de bacalaureat/ adeverinţele care atestă promovarea examenului de bacalaureat (din 2016) în original şi/sau plata a jumătate din taxa anual ă de ş colarizare – 27-29 iulie
  • Afişarea finală a listelor cu candidaţii admişi pe locurile finanţate de la buget şi taxă şi a celor respinşi – 01 august
  • Restituirea dosarelor, la cerere – 02 august
  • Semnarea contractelor de studii – 14-30 septembrie
  • Înmatricularea în anul I – Prima săptămână a anului universitar 2016-201

La concursul de admitere la programele de studii cu predare în limba română, cetăţenii străini au obligaţia să prezinte un certificat de competenţă pentru limba română eliberat de instituţii abilitate de către Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice.

ADMITERE ASE 2016. Candidaţii care au fost exmatriculaţi de la studiile universitare de licenţă, organizate în cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti, au dreptul să se înscrie la un nou concurs de admitere numai pe locuri cu taxă.

Studiile universitare de licenţă organizate la formele de învăţământ cu frecvenţă, cu frecvenţă redusă şi la distanţă se desfăşoară în cadrul facultăţilor. Numărul locurilor finanţate de la buget şi cele cu taxă pentru fiecare domeniu de licenţă şi program de studii este prezentat în Anexele C şi D.

Admiterea se face strict în ordinea descrescătoare a mediei de admitere, în corelaţie cu priorităţile precizate de candidat, în limita locurilor repartizate pentru anul universitar 2016-2017 de către Ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice.

Candidaţii vor depune eseul motivaţional, datat şi semnat, privind alegerea Academiei de Studii Economice din Bucureşti, care va fi evaluat prin calificativul admis/respins (Anexa I), având în vedere următoarele precizări:

Candidaţii care optează pentru programe organizate în limbă română vor redacta eseul motivaţional în limba română ;

Candidaţii care optează pentru programe organizate în limbă străină vor redacta eseul motivaţional în limba străină în care vor fi desfăşurate programele de studii respective.

Vezi si: ADMITERE MEDICINĂ CLUJ 2016. 926 de locuri, dintre care 600 de locuri bugetate şi 326 de locuri cu taxă

ADMITERE ASE 2016. Candidaţii care optează pentru programe organizate în limbă străină şi programe organizate în limba română vor redacta două eseuri motivaţionale (unul în limba engleză, franceză sau germană – în funcţie de limba de studii în care se va desfăşura programul de studii pentru care a optat şi unul în limba română)

Candidaţii care optează pentru programul de studii Limbi moderne aplicate vor redacta eseul motivaţional în limba engleză/franceză. În cazul în care un candidat obţine calificativul „respins” la eseul motivaţional, acesta pierde posibilitatea admiterii la programul de licenţă care are aceea şi limbă de predare cu cea a eseului. 

Candidaţii care optează pentru programele de studii organizate în limbi străine şi pentru programul de studii Limbi moderne aplicate vor susţine o probă scrisă de competenţă lingvistică, de tip grilă, notată cu 100 de puncte, conform unei proceduri specifice. La testul de competenţă lingvistică vor avea dreptul să participe doar candidaţii care au obţinut calificativul admis la eseul motivaţional. Testul de competenţă lingvistică este eliminatoriu pentru opţiunea referitoare la programele respective de studii. 

Proba scrisă conţine întrebări cu răspunsuri unice şi se evaluează cu calificative. Pentru obţinerea calificativului „admis” este necesară acumularea a minimum 50 de puncte, în caz contrar obţinându-se calificativul „respins”, iar candidatul îşi pierde posibilitatea admiterii la programul de licenţă cu predare în limbi străine.

Un candidat poate opta pentru testare la o singură limbă străină, cu excepţia candidaţilor la programul de studii Limbi moderne aplicate, care vor susţine test de competenţă lingvistică ce conţine atât întrebări din tematica stabilită pentru limba engleză cât şi din tematica stabilită pentru limba franceză.

Un candidat care a optat pentru programul de studii Limbi moderne aplicate nu poate formula opţiuni pentru alte programe organizate în limbi străine.

După finalizarea operaţiunilor de stabilire a rezultatelor concursului de admitere, pe listele candidaţilor admişi nu sunt permise modificări, adăugiri.

Organizarea şi desfăşurarea concursului de admitere sunt de competenţa Comisiei Centrale de admitere a ASE şi a comisiilor de înscriere, care răspund pentru aplicarea prezentei metodologii.

În ASE sunt două sisteme distincte de admitere pentru ciclul de studii universitare de licenţă: pentru programele de studii organizate la forma de învăţământ cu frecvenţă, respectiv cu frecvenţă redusă şi la distanţă.

Cele două sisteme de admitere sunt independente, constituindu-se două baze de date distincte, fără legătură între ele.

Un candidat care doreşte să se înscrie la cele trei forme de învăţământ are două înregistrări la concursul de admitere din ASE.

În cazul în care nu se ocupă locurile scoase la concurs, Comisia Centrală de admitere a ASE poate hotărî organizarea unui nou concurs de admitere. Candidaţii, care sunt studenţi sau absolvenţi cu diplomă de licenţă sau diplomă de absolvire a învăţământului superior, pot urma un al doilea program cu taxă sau fără taxă, dacă sunt satisfăcute cerinţele admiterii, astfel:

  • dacă primul program a fost urmat cu finanţare de la buget, cel de-al doilea program va fi cu taxă; 
  • dacă primul program a fost urmat cu taxă, cel de-al doilea program poate fi urmat cu finanţare de la buget sau cu taxă.

Candidaţii, care sunt studenţi pe locurile finanţate de la buget, au absolvit studiile de licenţă în regim de finanţare de la buget sau au fost susţinuţi financiar de la buget pe o anumită perioadă, au obligaţia să declare acest lucru la înscriere şi pot candida doar pentru locurile cu taxă. Un candidat admis poate beneficia de finanţare de la buget pentru un singur program de studii universitare, aferent unei durate normale de studii.

Citeşte şi: Au încep înscrierile la Facultatea de Medicină. Vezi LOCURI DISPONIBILE, REGULAMENTUL DE ORGANIZARE şi desfăşurare a concursului

Excepţie fac olimpicii internaţionali care îndeplinesc cerinţele din prezenta metodologie. Redistribuirea locurilor finanţate de la buget se va face după primul semestru al anului I şi după fiecare an de studii, pe baza rezultatelor profesionale, conform Regulamentului ASE privind activitatea didactică pentru studiile universitare de licenţă.

Anul I la forma de învăţământ cu frecvenţă, din ASE, poate fi urmat la o singură facultate. Anul I la a doua facultate din ASE poate fi urmat numai la învăţământul cu frecvenţă redusă sau la distanţă (în cazul în care candidaţii au fost admişi la această formă de învăţământ). Excepţie fac olimpicii internaţionali care îndeplinesc cerinţele din prezenta metodologie.

Prin reglementări ale ministrului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, pot apărea categorii de candidaţi care concurează pe locuri distincte (romi, cetăţeni din Republica Moldova etc.), cu respectarea precizărilor prezentei metodologii.

Pentru toate activităţile legate de admitere (înscriere, susţinerea probelor scrise, retragere etc.) prezenţa fizică a candidatului este obligatorie. În situaţii excepţionale, înscrierea se poate face şi cu procură notarială, în care se specifică ordinea opţiunilor.

Comisia Centrală de admitere a ASE va publica pe internet informaţiile referitoare la desfăşurarea concursului de admitere la adresa www.ase.ro.

DailyBusiness
Bonul fiscal, în PERICOL. Proiectul de lege care scutește comercianții de această obligație
Spynews
Silviu Prigoană ar fi avut probleme financiare în ultima perioadă din viața lui! Ar fi cerut împrumut 30.000 euro: ”L-a sunat pe un prieten”
Bzi.ro
Gabriela Lucuțar a rupt tăcerea despre înmormântarea lui Silviu Prigoană! A spus totul despre testament
Fanatik.ro
Cele 3 zodii care vor avea 2 săptămâni de poveste. Le iese norocul în cale, veștile sunt foarte bune
Capital.ro
Certificat obligatoriu de la 1 decembrie. Anunț pentru românii cu mașini second-hand
Playtech.ro
Cine pe cine a sunat: Ciolacu a vorbit la telefon cu Trump și...
DailyBusiness
România are cea mai MARE inflație din Uniunea Europeană. Prețurile au luat-o RAZNA
Adevarul
„Corecția” barbară pe care un bărbat i-a aplicat-o soției: I-a tăiat părul cu toporul, a ras-o în cap şi a bătut-o crunt
wowbiz.ro
Vila lui Silviu Prigoană a fost scoasă la vânzare! Cum arată „palatul groazei”, așa cum îl numește Adriana Bahmuțeanu, la interior! Suma uriașă pe care o cer pe casa cu piscină și cinema
Spynews
Carmen Grebenișan a recunoscut că a fost înșelată de fostul soț, Alex Militaru. Motivul pentru care a încercat să își salveze căsnicia după infidelitate
Spynews
Elwira Petre le-a pregătit o surpriză de proporții fetițelor ei! Soția lui Mihai Petre le-a pregătit un cadou pe care l-a ținut în casă 16 ani: ”Mi s-a părut superbă” | FOTO
Evz.ro
Locul din România lăsat cu blestem. Cine îl vizitează are parte de minuni şi tămăduire
Ego.ro
Scandal monstru între femei, după moartea lui Prigoană! ”Sunteți macabră! O semidoctă!”
Prosport.ro
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
kanald.ro
Prețurile au sărit în aer la Târgul de Crăciun din Craiova! Cât a ajuns să coste un gyros! Iată cât costă intrarea la Liftul lui Moș Crăciun
Cancan.ro
Fiii lui Silviu Prigoană nu pot face succesiunea. Care este motivul + acuzații grave din partea Adrianei Bahmuțeanu
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Se verifică banii românilor. S-a dat ordinul în România. Se dau pedepse cu închisoarea de până la 6 ani
StirileBZI
Meteorologii Accuweather anunță ninsori viscolite! Pe ce dată se întâmplă
Prosport.ro
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
stirilekanald.ro
"Tata, nu!" Ultima discuție pe care Igor Cuciuc a avut-o cu Andreea, chiar înainte de Balul Bobocilor. Artistul nu-și poate scoate din minte cuvintele fetei sale
substantial.ro
Donald Trump îl propune pe Dr. Mehmet Oz la conducerea Centers for Medicare & Medicaid Services
MediaFlux
Se dau bani ÎN PLUS pentru români, de sărbători!
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Google a desemnat cele mai bune jocuri și aplicații din 2024, pe Android