Admitere ASE 2021. Rectorul Academiei de Studii Economice a explicat ca pentru a fi admişi, viitorii studenţi trebuie să treacă în primul rând de proba eseului motivaţional. Aceştia trebuie să răspundă la întrebarea „De ce au ales Academia de Studii Economice” şi „Cine i-a influenţat să vină la ASE”.
„În primul rând, absolvenții de liceu trebuie să cunoască faptul că noi avem și un call center, avem șase studenți care se ocupă în ideea de a da răspunsuri la toate solicitările care vin telefonic. Am zis că studenții sunt cei mai potriviți pentru că ei se înțeleg mai bine. I-am inclus prin voluntariat și să știți că relația noastră, a conducerii, cu studenții, e o relație foarte bună.
Avem studenți buni și ei vin cu propuneri foarte bune pentru instituție.
După ce finalizăm înscrierea care reprezintă un dosar pe care noi va trebui să-l arhivăm, urmează să citim eseurile motivaționale și vreau să vă spun că este o probă eliminatorie. Fiecare candidat depune un eseu motivațional. O primă întrebare, „de ce alege Academia de Studii Economice”, iar copiii sunt inventivi, au fel de fel de păreri. Cine i-a stimulat să vină către ASE și să știți că pe prima poziție avem prietenii.
Acum, după ce se evaluează eseul motivațional și constatăm că într-adevăr este un eseu care merită să fie admis, mergem la etapa a doua în care ierarhizăm studenții după două criterii: media la BAC, care înseamnă 70% din media finală și media din timpul anilor, 30%.
La programul de Masterat, unde admiterea va fi mai târziu, pe 22 iulie, acolo vom avea 60% media de licență și 40% un test care se susține online, de data aceasta pe bază de grile.
La doctorat, avem o formă de admitere prin interviu, pentru că este totuși un domeniu de cercetare și va trebui să-i ascultăm pe candidați să vedem cum gândesc un program de cercetare pe o temă aleasă dinainte.
Am stabilit un prim clasament, apoi urmează singura etapă în care va trebui să se vină fizic să se depună diplomele în original, pentru că vrem să consolidăm locurile la buget. După care afișăm lista finală, undeva pe final de iulie, când copiii vor ști clar la cel facultate au intrat și sub ce formă, finanțare la buget sau finanțare la taxă.
Pentru admiterea la licență nu este examen, este un eseu motivațional”, a explicat rectorul Nicolae Istudor, potrivit DC NEWS.
Academia de Studii Economice din București, liderul învățământului superior economic și de administrație publică din România și Europa de Sud-Est, scoate la concurs pentru admiterea la programele universitare de licenţă peste 6500 de locuri, dintre care aproape jumătate sunt finanțate de la bugetul de stat.
Calendarul admiterii la ASE
Înscrierile au loc ONLINE în perioada 09–16 iulie a.c. Toate documentele de concurs se vor încărca pe platforma admitere.ase.ro, selectând opțiunile pentru programele de studii alese. Plata taxei de înscriere se poate face direct online, în cadrul procesului de înscriere.
ASE vine cu o ofertă de 35 de programe universitare de licenţă la învăţământul cu frecvenţă, la distanţă şi cu frecvenţă.
ASE este o universitate de cercetare avansată şi educaţie, bine poziționată la nivel internaţional, fapt atestat de recentele ranking-uri de prestigiu.
Astfel, Academia de Studii Economice din București și-a continuat trendul ascendent în prestigiosul clasament Times Higher Education Emerging Economies Universities Rankings, și, în pofida activității în condițiile specifice contextului pandemic, urcă pe locul 1 între universitățile românești și în segmentul 201-250 la nivel internațional, conform ediției 2021.
ASE este cea mai bună universitate din România în domeniul Economie și Econometrie, conform QS World University Rankings by Subject 2021.
Angajatorii de pe piața muncii apreciază studiile finalizate la ASE. Diploma de absolvent constituie garanția unui viitor sigur și a celei mai bune inserții pe piața muncii. O confirmă influentul QS World University Rankings, unde ASE este universitatea cu o foarte bună inserție a absolvenților pe piața muncii. 85% dintre absolvenții noștri își găsesc de lucru în primele 6 luni de la terminarea facultății în domeniul studiat, având oportunitatea de a-și clădi un viitor sigur și bine plătit.