ADMITERE FACULTATE 2014. Înscrierile pentru admiterea la studiile de licenţă de la Universitatea din Bucureşti încep în data de 10 iulie şi se termină pe 18 iulie. Examenele au loc în perioada 21-25 iulie, iar rezultatele se afişează până la data de 28 iulie.
Pentru a doua sesiune de admitere, înscrierile încep pe 5 septembrie şi se termină pe 12, examenele au loc între 15-19 septembrie, iar până pe 23 se afişează rezultatele.
Taxele de înscriere variază între 330 şi 85 de lei, în funcţie de facultate.
Numărul de locuri la buget propus de Universitatea din Bucureşti pentru studiile universitare de licenţă este de 5.150, iar pentru locurile cu taxă s-au solicitat 4.636 de locuri. Pentru studiile masterale numărul total de locuri la buget propuse se ridică la 4.426, iar pentru locurile cu taxă, la 4.192.
Acte necesare la înscriere:
Cum se dă admiterea la Universitatea Bucureşti, în funcţie de specializare:
Facultatea de Administraţie şi Afaceri – pe baza mediei de la Bacalaureat + eseu motivaţional de 300 de cuvinte
Facultatea de Biologie – pe baza mediei de la Bacalaureat + eseu motivaţional care reprezintă probă eliminatorie
Facultatea de Chimie – 75% medie examen bacalaureat + 25% medie test grilă (la alegere: chimie organică/chimie anorganică şi generală
Facultatea de Drept – Concurs admitere la disciplinele: Limba română şi Economie Facultatea de Filosofie – media de la Bacalaureat (75%) + eseu motivaţional de 500-600 de cuvinte (25%)
Facultatea de Fizică – media de laBacalaureat (70%) + punctajul obţinut la testul grilă (30%)
Facultatea de Geografie – 25% media la bacalaureat + 75% nota la proba scrisă
Facultatea de Geologie şi Geofizică – specializarea Geologie – 40% testul grilă + 60% media de la Bacalaureat; specializarea Inginerie Geologică – eseu motivaţional (admis/respins) + media examenului de Bacalaureat
Facultatea de Istorie – scrisoare de intenţie (admis/respins) + media de la bac
Facultatea de Jurnalism şi Ştinţele Comunicării – examen scris
Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine – scrisoare de intenţie (25%) + media de la Bac (75%), la specializarea Studii Culturale – examen scris + media de la Bac
Facultatea de Litere – Evaluarea competentelor profesionale ale candidatilor pe baza analizei documentelor dosarului de concurs (notata cu admis/respins) şi concurs de dosare nota probei scrise la Limba şi literatura română de la bacalaureat (pondere 2/3) + media celorlalte probe scrise de la bacalaureat (pondere 1/3). La specializarea Ştiinţe ale comunicării – probă scrisă de patru ore la limba română şi la o limbă străină (engleza, franceza, italiana, spaniola, germana si rusa).
Facultatea de Matematică şi Informatică – 80% media de la examen + 20% media examenului de bacalaureat Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei – la specializarea Psihologie – proba scrisă din materia de liceu, la Pedagogie şi Psihopedagogie specială – eseu motivaţionat (admis/respins) + media examenului de Bac, iar la restul specializărilor – proba de aptitudini eliminatorie (oral) – abilitati artistice si de comunicare (auz muzical, ritm, dialog, citirea unui text) medie bacalaureat
Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială – Eseu motivational (admis/respins) Media de admitere ia in calcul: nota probei scrise de la bacalaureat la Limba si literatura romana – 50% şi nota probei scrise de la bacalaureat la una din disciplinele (la alegere): Matematica, Sociologie, Psihologie, Economie, Filosofie, Istorie, Geografie, Informatica sau Logica si argumentare).
CITEŞTE ŞI: Anunţ important pentru elevii care termină liceul. De ce riscă să nu se poată înscrie la facultate