ADMITERE FACULTATE 2016: Peste 75 pe loc la LIMBI STRĂINE, 12 pe loc la ACADEMIA DE POLIŢIE

ADMITERE FACULTATE 2016. Mii de absolvenți de liceu încep luni, 25 iulie, examenul de admitere în facultăți, iar alte mii stau la cozi uriașe pentru a se înscrie la universități și academii.
Filip Stan
25 iul. 2016, 08:27
ADMITERE FACULTATE 2016: Peste 75 pe loc la LIMBI STRĂINE, 12 pe loc la ACADEMIA DE POLIŢIE

ADMITERE FACULTATE 2016. Profesorii universitari sunt îngrijorați. Sunt tot mai puțini absolvenți de liceu care promovează examenul de Bacalaureat, iar multe programe de studiu au fost închise din lipsă de studenți.

Totuși, la cele mai mari instituții academice din țară se formează cozi la înscriere. La limbi moderne, în Capitală, sunt 76,1 pe un loc!

Este vorba despre Secţia de Limbi Moderne Aplicate: Engleză A + Limbi B (Germană, Franceză, Italiană, Spaniolă, Rusă, Slovacă), unde sunt 10 locuri la buget şi 761 de candidaţi înscrişi. Pe lângă acestea, mai sunt 260 de locuri cu taxă, ceea ce reduce concurenţa la 2,8 pe un loc.

ADMITERE FACULTATE 2016: Au început examenele la Medicină

Peste 3200 de tineri susțin astăzi, 25 iulie, examenul de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București. Sunt în medie 3 candidați pe loc, scrie digi24.ro.

La Facultatea de Medicină Dentară este cea mai mare concurență: cel puțin 4 candidați se bat pentru un loc la buget. Urmează Facultatea de Medicină, unde sunt peste 1900 de candidați pe 510 locuri, Facultatea de Moașe și Asistente Medicale, unde pe 170 de locuri se bat 384 de candidați, iar la Farmacie, este concurența cea mai mică: nici 2 candidați pe loc.

Celor 950 locuri finanțate de la buget, li se adaugă 470 de locuri cu taxă.

Anul acesta, 20 de premianți la olimpiadele naționale și internaționale de biologie, fizică și chimie au fost deja admiși fără a mai da examen.

Ceilalți candidați vor da un test scris care conține 100 de întrebări din biologie, fizică și chimie.

Examenul a început la ora 9.00 și durează două ore și jumătate.

Admitere Facultate 2016. Peste 4.300 de candidaţi s-au înscris la admiterea din această vară la Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”, cea mai mare aglomeraţie fiind la Facultatea de Poliţie, 12 candidaţi pe un loc, în timp ce la facultăţile de Jandarmi şi Pompieri sunt şapte candidaţi pe loc.

Peste 4.300 de candidaţi sunt la admiterea în Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”, anul acesta numărul de locuri fiind de 795, cu 184 mai multe decât anul trecut.

ADMITERE FACULTATE 2016. La Universitatea din Bucureşti candidaţii la concursul de admitere nu mai trebuie să depună copii legalizate ale diplomelor şi ale celorlalte acte necesare, acestea urmând să fie certificate prin confruntarea cu documentele originale de către membrii comisiei de admitere. De asemenea, candidaţii care doresc să urmeze cursurile facultăţilor din cadrul Universităţii din Bucureşti se pot înscrie şi prin sistemul de admitere online. Înscrierile pentru admiterea la facultăţile Universităţii din Bucureşti au început pe 13 iulie şi se vor încheia pe 20 iulie (cu excepţia Facultăţii de Drept, la care înscrierile se termină pe 21 iulie).

Pentru admiterea din anul 2016 la studii universitare de licenţă, Universitatea din Bucureşti pune la dispoziţia candidaţilor un număr total de 10.400 de locuri la toate cele 19 facultăţi ale sale, dintre care 4.400 de locuri la buget şi 6.000 de locuri la taxă.

CITEŞTE ŞI ADMITERE FACULTATE 2016. Cât costă înscrierea la Universitatea Bucureşti – TAXĂ ÎNSCRIERE la fiecare facultate

La Academia de Studii Economice (ASE) înscrierile au început luni, 18 iulie (8:00 – 16:00) şi se încheie pe 22 iulie, când va fi un program mai scurt la înscrieri (8:00 – 12:00). Admiterea se face pe baza unui eseu motivaţional şi a mediei de la Bacalaureat. Candidaţii care vor să studieze la programe cu predare într-o limbă străină trebuie să scrie un eseu în limba de predare a specializării unde vor să se înscrie. De asemenea, candidaţii care au optat pentru studii într-o limbă străină susţin şi o probă de competenţe lingvistice, care are loc pe 25 iulie.

Eseul este evaluat cu admis sau respins, iar rezultatele evaluării sunt postate pe 22 iulie, la avizierul universităţii, informează Mediafax. Candidaţii care au obţinut calificativul admis la eseu şi la proba de competenţe lingvistice sunt ierarhizaţi conform mediei de Bacalaureat. Afişarea listelor cu toţi candidaţii repartizaţi la buget, taxă şi a celor aflaţi în aşteptare se va face pe 26 iulie. ASE pune la dispoziţie 5.881 de locuri la studiile universitare de licenţă cu frecvenţă, dintre care 2.669 sunt la buget şi 2.895 la taxă.

ADMINTERE FACULTATE. Probleme în universităţi din cauza rezultatelor de la bacalaureat. Numărul studenţilor ar putea să scadă cu 20%

La cea mai mare universitate din ţară, „Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca, au fost scoase la concursul de admitere la studiile universitare de licenţă, forma de învăţământ cu frecvenţă, 14.334 de locuri, dintre care 4.855 sunt la buget şi 9.479 sunt la taxă, potrivit site-ului universităţii. Înscrierile au loc în perioada 18-28 iulie, calendarul acestora fiind diferit de la o facultate la alta. UBB propune pentru anul universitar 2016-2017 şi patru specializări noi la nivel licenţă: Facultatea de Matematică şi Informatică – Specializarea Matematică informatică în limba engleză, Facultatea de Biologie şi Geologie – Specializarea Biologie ambientală în limba română, Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor – Specializarea Economie şi afaceri internaţionale în limba engleză; Facultatea de Ştiinţe Politicie, Administrative şi ale Comunicării – Specializarea Media digitală în limba română.

Înscrierile la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) „Carol Davila” se fac la secretariatele facultăţilor, în perioada 14 – 20 iulie, între orele 8:00 – 16:00, iar concursul de admitere va avea loc pe 25 iulie, pentru toate facultăţilor UMF „Carol Davila”. Anul acesta, universitatea a scos la concurs 2.290 de locuri, cele mai multe la Facultatea de Medicină (1.516 locuri).

La Universitatea Politehnică din Bucureşti (UPB), înscrierile au loc în perioada 18 – 23 iulie, între orele 9:00 – 16:00, iar concursul de admitere are loc în zilele de 25 şi 26 iulie. Majoritatea facultăţilor Politehnicii au probă scrisă de admitere. Pentru studiile universitare de licenţă, UPB a scos la concurs 5.000 de locuri la buget şi 1.200 de locuri la taxă.

ADMITERE FACULTATE 2015 ASE. Zeci de tineri stau la coadă la Academia de Studii Economice din Capitală pentru a-şi depune dosarul de admitere la una dintre cele 11 facultăţi. Academia de Studii Economice din București are 3.000 de locuri finanțate de la buget și 2.600 cu taxă.

 

Cele mai căutate facultăţi de la ASE sunt Cibernetica, Statistica şi Informatica Economică, Finanţe Bănci, Contabilitate şi Informatică de Gestiune. În ultimii ani şi Facultatea de Economie Agroalimentară şi a Mediului este căutată de tineri. „Avem şi programe de studii universitare de licență pe care le predăm în limba engleză, care vin ca urmare a unei cerințe care a apărut în ultimii ani din partea unor companii multinaționale„, a declarat Pavel Năstase, rectorul Academiei de Studii Economice București.

ADMITERE FACULTATE 2015 Universitatea Bucureşti. Înscrierile la Universitatea din Bucureşti se vor încheia pe data de 18 iulie, iar examenele de admitere se susţin în perioada 16-25 iulie, potrivit calendarului de admitere. Universitatea din Bucureşti are 4.445 de locuri la buget, la licenţă, cele mai multe fiind alocate facultăţilor de Litere şi Limbi şi Literaturi Străine (aproape 500 la fiecare).

Admiterea pe bază de examen se face la Facultatea de Drept, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, Facultatea de Litere, specializarea Comunicare şi Relaţii Publice, Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine la specializările Engleză, Franceză, Germană, Neerlandeză, Spaniolă, Arabă, Chineză, Japoneză, Traducere şi interpretare. De asemenea, admitere pe bază de examen se mai organizează şi la specializarea Psihologie de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, şi la Facultatea de Teologie Romano-Catolică. În rest, admiterea se face pe baza mediei de la Bac şi a unui eseu motivaţional sau într-o formulă mixtă ce combină media de la Bac cu un test grilă de admitere.

Citeşte şi: Patru universităţi britanice vin la Bucureşti pentru interviuri cu admitere pe loc

ADMITERE FACULTATE 2015 Universitatea Politehnică din Bucureşti. Admiterea la Universitatea Politehnică din Bucureşti se face pe bază de examen cu două probe la toate cele 15 facultăţi ale universităţii. Înscrierea la concursul de admitere este 100 de lei pentru toate facultăţile, iar taxa de şcolarizare este de 4.000 de lei.

Înscrierea candidaţilor la concursul de admitere se va efectua la secretariatele facultăţilor până la data de 18 iulie. Pe 20 iulie şi 21 iulie se va susţine concursul de admitere. Ora de începere a fiecărei probe scrise de concurs este 10:00 şi are durata de 3 ore.

Citeşte şi: Politehnica Bucureşti oferă cazare gratuită celor care vin să îşi depună dosarul

ADMITERE FACULTATE 2015 SNSPAExamenul de admitere la Facultatea de Administraţie Publică se va susţine pe data de 24 iulie 2015. Examenul constă în susţinerea unei probe scrise. Media examenului de admitere se calculează astfel: 80% din nota obţinută la proba scrisa + 20% din media obtinută la examenul de bacalaureat.

Examenul de admitere la Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice se va da pe 19 iulie 2015. Concursul de admitere pentru specializările Comunicare şi relaţii publice şi Publicitate are loc simultan şi constă într-o singură probă scrisă, la alegerea candidatului, dintre următoarele discipline: Limba şi literatura română, Istorie, Psihologie, Economie.

Examenul de admitere la Facultatea de Management este programat pentru data de 18 iulie 2015. Concursul de admitere la Facultatea de Management constă într-o probă scrisă alcătuită dintr-un test-grilă, cu întrebări sau probleme dintr-o singură disciplină, la alegerea candidatului, din: Economie, Geografie, Istoria României, Limba Engleză sau Matematică. Media examenului de admitere se calculează astfel: 65% nota obţinută la examenul grilă, 35% media de la bacalaureat.

ADMITERE FACULTATE 2015 Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi. La Iaşi, cele 15 facultăţi ale Universităţii Alexandru Ioan Cuza aşteaptă 6.200 de studenţi. Facultatea de Informatică organizează pre-admitere pentru absolvenţii clasei a XI-a, ca să îşi asigure un bazin de selecţie din cei mai buni liceeni.

Citeşte şi: ADMITERE FACULTATE 2015. În Timişoara AU ÎNCEPUT ÎNSCRIERILE. Vezi TAXE, specializări şi locuri disponibile

ADMITERE FACULTATE 2015 Universitatea Transilvania din Braşov. Universitatea Transilvania din Braşov are şi ea oferte noi: limba şi literatura chineză, precum şi ingineria biomaterialelor. Anul acesta sunt disponibile aici peste 10.000 de locuri, dintre care 3.000, cu subvenţie de la stat.

Citeşte şi: Topul celor mai căutate facultăţi. Vezi care sunt specializările vânate de angajatori

„Pentru examenele de admitere fost depuse peste 4.300 de dosare, iar cei mai mulţi dintre candidaţi s-au înscris pentru Facultatea de Poliţie, unde se înregistrează o concurenţă de peste 12 candidaţi/loc. În cazul facultăţilor de Jandarmi şi Pompieri se înregistrează peste 7 candidaţi/loc” se arată într-un comunicat de presă transmis de MAI agenţiei MEDIAFAX..

Până la acest moment, candidaţii au parcurs mai multe etape de selecţie, printre care evaluarea psihologică şi vizita medicală, iar înscrierile pentru concursul de admitere din această vară se pot face în zilele de 24 şi 25 iulie, între orele 08.00 – 16.00. 

„Pentru acest an, în contextul aplicării Planului de reducere a deficitului de personal din MAI, aprobat de ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, cifra de şcolarizare a Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” a crescut cu 184 de locuri, de la 611 în 2015 la 795 de locuri în anul 2016”, mai transmite sursa citată.

ADMITERE FACULTATE 2016: 5,9 pe un loc, la limbi moderne

Peste 20.000 de candidaţi şi-au depus dosarele în sesiunea din iulie pentru admiterea la studii de licenţă la facultăţile Universităţii din Bucureşti. Cele mai căutate specializări de aici sunt Limbi Moderne Aplicate (75,9 candidaţi pe loc), Administrarea Afacerilor şi Geografia Turismului (8,7 candidaţi pe loc).

ADMITERE FACULTATE 201: ASE, 4,37 pe un loc

La Academia de Studii Economice s-au înscris peste 8.500 de candidaţi, concurenţa medie la buget fiind de 3,02 candidaţi pe loc. Cea mai mare concurenţă se înregistrează în domeniul Cibernetică economică, 8,43 de candidaţi pe loc. Concurenţa, în medie, este de 4,37 candidaţi pe loc, potrivit datelor statistice, scrie adevarul.ro.

La Geografia turismului, în acest an sunt 8,7 candidaţi pe loc.

La specializarea Administrarea Afacerilor din cadrul Facultăţii de Administraţie şi Afaceri sunt peste 8 candidaţi pe un loc.

Şi Facultatea de Biologie înregistrează creşteri în interesul absolvenţilor de liceu: la specializarea Biochimie există o concurenţă de 8,2 pe loc.

ADMITERE FACULTATE 2016: Înscrierile încep din 18 iulie, iar taxa de înscriere este 150 de lei. În cadrul acestei taxe, candidaţii au dreptul să opteze pentru oricare dintre specializările şi formele de învăţământ organizate (învăţământ cu frecvenţă – zi, învăţământ la distanţă) în facultatea respectivă. Unele categorii de candidaţi sunt scutiţi de această taxă, scrie alba24.ro.

La capitolul noutăţi, sunt disponibile două specializări noi la programele de master, în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Exacte şi Inginereşti.

Un candidat dobândeşte dreptul de înscriere la concursul de admitere după achitarea, la casieria Universităţii, a taxei de înscriere la concurs (sau documentele necesare atestării condiţiilor de scutire de la taxa de înscriere). Pentru înscrierea la concurs, candidaţii vor completa o cerere de înscriere (formular tipizat) în care vor înscrie, sub semnătură proprie, toate datele solicitate în formularul respectiv pe baza actelor de studii.

La Cererea de înmatriculare, candidaţii vor anexa un dosar care va cuprinde următoarele documente:

– diploma de bacalaureat sau echivalentă acesteia, în original;

– foaia matricolă care însoţeşte diploma de bacalaureat sau echivalenta acesteia, în original;

– cartea de identitate în copie xerox;

– certificatul de naştere în copie legalizată;

– adeverinţă medicală tip, eliberată de Cabinetul şcolar sau medicul de familie;

– pentru candidaţii la specializarea Educaţie fizică şi sportivă şi la specializarea Kinetoterapie şi motricitate specială este necesar ca pe adeverinţa medicală să fie menţionat dacă este apt pentru efort fizic;

– pentru specializările teologice sunt necesare şi următoarele documente: Binecuvântarea scrisă a ierarhului, Certificatul de botez şi Recomandarea preotului paroh;

– foaia matricolă corespunzătoare anilor de studiu efectuaţi, pentru candidaţii studenţi ai altor instituţii de învăţământ de stat sau particulare, care se înscriu pentru continuarea studiilor în Universitate;

– 2 fotografii tip buletin de identitate;

– dosar tip plic.

CALENDAR Admitere LICENŢĂ şi MASTER 2016 la UAB

SESIUNEA DE VARĂ: 18 iulie – 26 august 2016

18 – 28 iulie: înscrierea candidaţilor (cu excepţia zilei de duminică, 24 iulie);

29 iulie: susţinerea probei scrise şi a probelor de aptitudini/eliminatorie/competenţă lingvistică (doar la specializările unde este cazul);

30 iulie: ierarhizarea candidaţilor pe baza criteriilor de selecţie;

1 august: comunicarea rezultatelor admiterii;

1-5 august: înmatricularea candidaţilor admişi pe locuri finanţate prin granturi de studii şi cu taxă;

8-26 august: înmatricularea candidaţilor admişi pe locuri cu taxă (realizată la nivel de secretariate ale facultăţilor).

SESIUNEA DE TOAMNĂ: 5 – 23 septembrie 2016

5 – 15 septembrie: înscrierea candidaţilor (cu excepţia zilei de duminică, 11 septembrie);

16 septembrie: susţinerea probei scrise şi a probelor de aptitudini/ eliminatorii/ competenţă lingvistică (la specializările unde este cazul);

17 septembrie: ierarhizarea candidaţilor pe baza criteriilor de selecţie;

19 septembrie: comunicarea rezultatelor admiterii;

19-23 septembrie: înmatricularea candidaţilor admişi pe locuri finanţate prin granturi de studii şi cu taxă.

Numărul de locuri şi taxe pentru admiterea la Studiile universitare de LICENŢĂ în anul universitar 2016 – 2017

Locuri candidaţi români TOTAL UNIVERSITATE – 1928 locuri, din care 650 buget + 10 locuri rromi, 1007 cu taxă şi 275 ID

FACULTATEA DE ISTORIE ŞI FILOLOGIE (245 locuri, din care 61 locuri buget +2 locuri romi şi 182 locuri cu taxă)

Istorie – 50 locuri, din care 21 locuri buget + 1 loc rromi, 28 locuri cu taxă (2.000 lei)

Limba şi literatura română – Limba şi literatura engleză – 60 locuri, din care 20 locuri buget +1 loc romi şi 39 locuri cu taxă (2.000 lei)

Traducere şi interpretare – 60 locuri, din care 20 locuri  buget şi 40 locuri cu taxă (2.000 lei)

Limba şi literatura franceză – Limba şi literatura engleză – 25 locuri cu taxă (2.000 lei)

Limba şi literatura română – Limba şi literatura franceză – 25 locuri cu taxă (2.000 lei)

Arheologie (în limba engleză) – 25 locuri cu taxă (3.000 lei)

FACULTATEA DE ŞTIINŢE ECONOMICE (581 locuri, din care 157 locuri buget + 2 locuri romi, 247 locuri cu taxă şi 175 locuri ID)

Economia comerţului, turismului şi serviciilor – 71 locuri + 50 ID, din care 30 locuri buget + 1 loc rromi, 40 locuri cu taxă (2.200 lei) şi 50 ID (1900 lei)

Administrarea afacerilor – 70 locuri + 75 ID, din care 30 buget + 1 loc rromi, 40 locuri cu taxă (2.200 lei) şi 75 locuri ID (1900 lei)

Finanţe şi Bănci – 70 locuri, din care 30 locuri buget, 40 locuri cu taxă (2.200 lei)

Contabilitate şi informatică de gestiune – 95 locuri + 50 ID, din care 40 locuri buget + 1 loc rromi, 54 locuri cu taxă (2.200 lei) şi 50 locuri ID (1.900 lei)

Marketing – 45 locuri, din care 22 locuri buget şi 25 cu taxă (2.200 lei)

Administrarea afacerilor (în limba engleză) – 55 locuri, din care 5 locuri buget şi 48 cu taxă (3.300 lei)

FACULTATEA DE ŞTIINŢE EXACTE ŞI INGINEREŞTI (352 locuri, din care 138 locuri buget, 2 locuri rromi, 212 locuri cu taxă)

Informatică – 120 locuri, din care 51 locuri buget + 1 loc rromi, 68 locuri cu taxă (2.400 lei)

Măsurători terestre şi cadastru – 55 locuri, din care 31 locuri buget şi 24 locuri cu taxă (2.400 lei)

Electronică aplicată – 47 locuri, din care 31 locuri buget + 1 loc rromi, 15 locuri cu taxă (2.400 lei)

Ingineria mediului – 55 locuri, din care 25 locuri buget şi 30 locuri cu taxă (2.400 lei)

Informatică ( în limba engleză) – 75 locuri cu taxă (3.600 lei)

FACULTATEA DE DREPT ŞI ŞTIINŢE SOCIALE (600 locuri, din care 217 locuri buget + 2 rromi, 281 locuri cu taxă şi 100 ID)

Drept – 145 locuri, din care 40 locuri buget + 1 loc rromi, 104 locuri cu taxă (2.200 lei)

Sociologie – 45 locuri, din care 25 locuri buget, 20 locuri cu taxă (2.200 lei)

Asistenţă socială – 55 locuri + 50 ID, din care 20 locuri buget +1 loc rromi, 34 locuri cu taxă (2.200 lei), 50 ID (1.900 lei)

Administraţie publică – 45 locuri, din care 20 locuri buget, 25 locuri cu taxă (2.200 lei)

Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar – 70 locuri + 50 ID, din care 35 locuri buget, 35 locuri cu taxă (2.200 lei), 50 ID (1.900 lei)

Educaţie fizică şi sportivă – 50 locuri, din care 30 locuri buget, 20 cu taxă (2.400 lei)

Kinetoterapie şi motricitate specială – 45 locuri, din care 30 locuri buget, 15 cu taxă (2.200 lei)

Terapie ocupaţională – 45 locuri, din care 17 locuri buget, 28 locuri cu taxă (2.200 lei)

FACULTATEA DE TEOLOGIE ORTODOXĂ (150 locuri, din care 67 locuri buget + 2 locuri rromi, 81 cu taxă

Teologie ortodoxă pastorală – 104 locuri, din care 43 buget + 1 loc rromi, 60 locuri cu taxă (2.000 lei)

Teologie ortodoxă asistenţă socială- 25 locuri cu taxă (2.000 lei)

Muzică religioasă – 30 locuri, din care 24 locuri buget + 1 loc rromi, 5 locuri cu taxă (2.500 lei)

Numărul de locuri – studii universitare de LICENŢĂ în anul universitar 2016 – 2017  pentru candidaţi români de pretutindeni absolvenţi cu diplomă de bacalaureat obţinută în România (15) / pentru români de pretutindeni (34)

Facultatea de Istorie şi Filologie – 4 locuri, din care 2 cu bursă / 6 locuri, din care 4 cu bursă

Facultatea de Ştiinţe Economice: 3 locuri, din care 2 cu bursă / 9 locuri, din care 6 cu bursă

Facultatea de Ştiinţe Exacte şi Inginereşti-: 3 locuri, din care 2 cu bursă; 5 locuri, din care 4 cu bursă

Facultatea de Drept şi Ştiinţe Sociale: 3 locuri, din care 2 cu bursă; 14 locuri, din care 7 cu bursă

Facultatea de Teologie Ortodoxă: 2 locuri, din care 1 cu bursă.

 

MASTER 221 locuri, 4 pentru rromi, 13 pentru candidați români de pretutindeni (4 cu bursă), 811 cu taxă.

FACULTATEA DE ISTORIE ŞI FILOLOGIE: 35 locuri pentru candidaţi români, finanţate de la buget; 4 locuri pentru candidaţi români de pretutindeni; 150 (64 anul trecut) locuri cu taxă (2.000 lei pe an); durata studiilor – 4 semestre

Identităţi regionale în Europa central-răsăriteană: 9 locuri pentru candidaţi români, finanţate de la buget (unul dintre acestea pentru candidaţi rromi); un loc pentru candidaţi români de pretutindeni; 20 (anul trecut 10) locuri cu taxă

Cercetarea arheologică interdisciplinară: 7 locuri pentru candidaţi români, finanţate de la buget; 22 locuri cu taxă

Literatura şi cultura românească în context european: 9 locuri pentru candidaţi români, finanţate de la buget; 41 locuri cu taxă

Limba, literatura şi cultura engleză în context european: 9 locuri pentru candidaţi români, finanţate de la buget; un loc pentru candidaţi români de pretutindeni; 40 locuri cu taxă

FACULTATEA DE ŞTIINŢE ECONOMICE: 55 locuri pentru candidaţi români, finanţate de la buget; 4 locuri pentru candidaţi români de pretutindeni; 240 (anul trecut 274) locuri cu taxă (2.300 lei pe an); durata studiilor – 4 semestre)

Auditul şi controlul agenţilor economici: 9 locuri pentru candidaţi români, finanţate de la buget; un loc pentru candidaţi români de pretutindeni; 39 locuri cu taxă

Sistemul informaţional contabil în asistarea deciziilor manageriale: 9 locuri pentru candidaţi români, finanţate de la buget; 41 locuri cu taxă

Administrarea dezvoltării regionale durabile: 9 locuri pentru candidaţi români, finanţate de la buget; 40 locuri cu taxă

Administrarea afacerilor în comerţ, turism şi servicii: 10 locuri pentru candidaţi români, finanţate de la buget; un loc pentru candidaţi români de pretutindeni; 40 locuri cu taxă

Bănci, asigurări şi pieţe financiare: 9 locuri pentru candidaţi români, finanţate de la buget; un loc pentru candidaţi români de pretutindeni; 40 locuri cu taxă

Marketing şi promovarea vânzărilor: 9 locuri pentru candidaţi români, finanţate de la buget; 40 locuri cu taxă.

FACULTATEA de ŞTIINŢE EXACTE şi INGINEREŞTI: 38 locuri pentru candidaţi români, finanţate de la buget; 1 loc pentru candidaţi români de pretutindeni; 141 (anul trecut 76) locuri cu taxă (taxă 2.400 lei pe an); durata studiilor – 4 semestre)

Sisteme informaţionale cadastrale şi management imobiliar: 10 locuri pentru candidaţi români, finanţate de la buget; 40 locuri cu taxă

Programare avansată şi baze de date: 13 locuri pentru candidaţi români, finanţate de la buget; un loc pentru candidaţi români de pretutindeni; 36 locuri cu taxă

Evaluarea, monitorizarea şi auditul mediului: 6 locuri pentru candidaţi români, finanţate de la buget; 44 locuri cu taxă

Sisteme electronice inteligente avansate: 9 locuri pentru candidaţi români, finanţate de la buget; 21 locuri cu taxă

FACULTATEA DE DREPT ŞI ŞTIINŢE SOCIALE: 71 (anul trecut 66) locuri pentru candidaţi români, finanţate de la buget; 4 locuri pentru candidaţi români de pretutindeni; 205 (anul trecut 162) locuri cu taxă (2.300 lei pe an)

Instituţii de drept privat: 2 semestre; 13 locuri pentru candidaţi români, finanţate de la buget; un loc pentru candidaţi români de pretutindeni; 36 locuri cu taxă

Asistenţă managerială în sectoarele public şi privat: 4 semestre; 9 locuri pentru candidaţi români, finanţate de la buget; 21 locuri cu taxă

Management educaţional: 4 semestre; 9 locuri pentru candidaţi români, finanţate de la buget; 41 locuri cu taxă

Opera socială în instituţiile ecleziale: 4 semestre; 5 locuri pentru candidaţi români, finanţate de la buget; 20 locuri cu taxă

Ştiinţe penale şi criminalistică: 2 semestre; 13 locuri pentru candidaţi români, finanţate de la buget; un loc pentru candidaţi români de pretutindeni; 36 locuri cu taxă

Psihopedagogia educaţiei timpurii şi a şcolarităţii mici; 4 semestre; 9 locuri pentru candidaţi români, finanţate de la buget; un loc pentru candidaţi români de pretutindeni; 40 locuri cu taxă

Dezvoltarea şi managementul resurselor umane: 4 semestre – 13 locuri pentru candidaţi români, finanţate de la buget; un loc pentru candidaţi români de pretutindeni; 11 locuri cu taxă.

FACULTATEA DE TEOLOGIE ORTODOXĂ: 25 locuri pentru candidaţi români, finanţate de la buget; 75 locuri cu taxă (2.200 lei pe an); durata studiilor – 4 semestre

Teologie comparată: 12 locuri pentru candidaţi români, finanţate de la buget; 38 locuri cu taxă

Mediere interculturală şi interreligioasă: 13 locuri pentru candidaţi români, finanţate de la buget; 37locuri cu taxă

Faţă de admiterea de anul trecut, nu se mai regăsesc specializările Studii muzeale şi turism cultural (Istorie / Filologie) şi Consiliere pastorală (Teologie)

DailyBusiness
Capcanele contractelor prin telefon. Cum îți poți pierde banii și liniștea în doar câteva minute!
Spynews
Poliția a reținut primul suspect în cazul crimei de la Bragadiru. Bărbatul este originar din Egipt
Bzi.ro
Probleme mari pentru Delia Matache în vacanța din Asia! Ce a pățit artista
Fanatik.ro
Fructul zeilor, care are de 6 ori mai multă vitamina C decât portocalele, a fost cultivat cu succes într-o zonă celebră din sudul României. O singură bucată se vinde în supermarketuri chiar și cu 5 lei
Capital.ro
Doliu și durere fără margini! Am mai pierdut un actor genial. A fost idolul anilor ’70
Playtech.ro
Când trecem la ora de vară 2025. Data la care dăm ceasurile înainte
DailyBusiness
10.000 de lei cadou pentru românii care stau la casă! Cum poți primi banii cu un simplu dosar
Adevarul
Adevărul despre sutele de generali români în contextul noului NATO: „A fost o explozie de avansări în grad și există confuzii”
wowbiz.ro
Catinca Roman și fiica ei, Călina, concurente la Asia Express 2025! Cele două participă împreuna în sezonul 8
Spynews
Cum va arăta nunta lui Kamara și a Gabriellei Nastas. Cântărețul și-a cerut iubita în căsătorie în noaptea de Revelion
Spynews
Cine este nașa fiicei Iustinei Loghin și a lui Cornel Luchian de la Insula iubirii. Ce relație apropiată este între ei: “Plină de iubire”
Evz.ro
Vești foarte proaste pentru pensionari. Ce se întâmplă cu banii lor, din februarie
Ego.ro
Dana Budeanu... abia o mai recunoști! Cum arăta vedeta acum 15 ani
Prosport.ro
Prezentatoarea știrilor și iubita ei cântăreață, imagini îndrăznețe din vacanța romantică din Costa Rica
kanald.ro
Cum poți beneficia de pensie chiar dacă nu ai muncit niciodată. Cât vei primi în 2025!
Cancan.ro
Digi RCS-RDS a făcut anunțul începutului de 2025. Toți abonații din România sunt vizați!
Playsport.ro
WOW! Corina Caragea a renunțat de tot la haine! Apariție unică pe net
Capital.ro
Călin Georgescu a șocat toată România. Vrea să schimbe granița țării: Va avea graniță la....
StirileBZI
Când intră banii pe cardurile de energie în 2025: Ministrul Burduja a făcut anunţul aşteptat de cei mai vulnerabili români
Prosport.ro
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
stirilekanald.ro
"Mi s-a prescris antibiotic și am ajuns imobilizată". O femeie a trecut printr-un calvar după un tratament cu un medicament obișnuit, care poate fi prescris oricui
substantial.ro
AUR anunță noi proteste la nivel național și internațional
MediaFlux
Cine este „Raisa”, femeia de pe TikTok care îl promovează intens pe Călin Georgescu: „Președintele României și comandantul meu suprem”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Umbra lui Elon Musk deasupra democrației europene: ”susține extrema dreaptă în toată Europa” – afirmă Olaf Scholz