ADMITERE FACULTATE 2020. Examenul scris se păstrează pentru facultăţile de medicină

Majoritatea facultăților din România organizează admiterea în mediul online, prin concurs de dosare. Cu toate acestea, facultățile de medicină păstrează concursul clasic pentru proba scrisă cu respectarea regulilor de distanțare.
Romania TV
20 iun. 2020, 08:50
ADMITERE FACULTATE 2020. Examenul scris se păstrează pentru facultăţile de medicină

Ordinea în care sunt prezentate procedurile de admitere la programele de studii universitare corespunde clasamentului universităţilor din România (poziţiile 6-10) din Raportul asupra Metarankingului Universitar-2019, realizat pe baza prezenţei instituţiilor de învăţământ superior în nouă clasificări internaţionale, conform Asociaţiei Ad Astra.

Citește și: ADMITERE FACULTATE 2020. Cum se va desfăşura examenul de admitere la ASE, în 2020

Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Grigore T. Popa” din Iaşi ( locul 6) ia în calcul media la examenul de Bacalaureat în proporţie de 10%. Admiterea se realizează numai prin concurs în concordanţă cu măsurile luate de autorităţi la nivel naţional.

Candidaţii se înscriu la concursul de admitere exclusiv on-line accesând platforma dedicată concursului de admitere pe portalul www.umfiasi.ro. Înscrierea are loc în perioada 1 iunie – 19 iulie 2020, iar concursul de admitere pe 26 iulie.

Calculul mediei finale în vederea clasificării se va efectua astfel: 90% nota la testul grilă, 10% media la examenul de bacalaureat.

Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi (locul 7) permite la anumite facultăţi alegerea unui test grilă la matematică sau la fizică. Admiterea este organizată exclusiv online pentru cele 11 facultăţi tot în baza concursului de dosare, fără probă scrisă. Doar la Facultatea de Arhitectură ”G.M. Cantacuzino” va exista ca probă de concurs: portofoliu de lucrări personale.

Dacă media de la Bacalaureat nu avantajează unii studenţi, la anumite facultăţi se poate da un test grilă la matematică sau la fizică. Pentru sesiunile de admitere iulie şi septembrie 2020, înscrierea candidaţilor se face online, cu confirmarea ulterioară a locului prin depunerea/transmiterea actelor în original, după calendarul afişat pe fiecare facultate la adresa https://www.tuiasi.ro/licenta/.

Universitatea Politehnica Timişoara (loucl 8) organizează probă scrisă de verificare a cunoştinţelor la matematică. Înscrierea la concursul de admitere la cele zece facultăţi din cadrul Universităţii Politehnice Timişoara (UPT) se realizează online, folosind aplicaţia dedicată Enroll (https://admitere.upt.ro/). Înregistrarea documentelor a început la 15 iunie.

În modalitatea de desfăşurare a concursului prevalează procedurile online. Concursul de admitere poate fi: de dosare (la majoritatea specializărilor) sau cu probă de verificare a cunoştinţelor/abilităţilor.

Se organizează concurs clasic cu probă de verificare a cunoştinţelor la matematică (18-19 iulie) la facultăţile: Automatică şi Calculatoare, mai puţin la specializarea Informatică (concurs de dosare) şi Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologii Informaţionale, mai puţin la specializarea Tehnologii şi Sisteme de Telecomunicaţii la distanţă. La Facultatea de Arhitectură şi Urbanism proba de examen este alcătuită din: portofoliu de lucrări prezentat în format electronic (50% din media la examenul de admitere) şi interviu online – 50%.

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (locul 8) calculează media de admitere după o formulă specifică pentru fiecare facultate

La Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca preînscrierea, înscrierea şi admiterea pentru sesiunile iulie şi septembrie 2020 se vor desfăşura pe platforma online admitereonline.utcluj.ro. Preînscrierea se desfăşoară în perioada 5 iunie – 5 iulie, înscrierea în 6-12 iulie, etapa admiterii şi afişării rezultatelor având date diferite în funcţie de facultate.

Media de admitere se calculează după o formulă specifică pentru fiecare facultate, ce include media la examenul de Bacalaureat şi, după caz, punctajul obţinut pentru portofoliul de lucrări (Facultatea de Arhitectură şi Urbanism) sau note la materii specifice în cadrul Bacalaureatului.

Universitatea Transilvania din Braşov (locul 9) păstrează examenul la Facultatea de Medicină

Admiterea la facultăţile Universităţii Transilvania din Braşov constă la toate programele de licenţă într-un concurs de dosare – pe baza mediei de la bacalaureat sau a unei combinaţii a acesteia cu note obţinute la anumite discipline la bacalaureat sau în timpul liceului, excepţie făcând Facultatea de Medicină, unde sunt prevăzute probe de examen (26 iulie şi 27 iulie), Facultatea de Muzică, unde candidaţii vor susţine probe practice de specialitate, şi Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei la desfăşurarea probei eliminatorii.

La toate cele 18 facultăţi înscrierile vor avea loc online, în perioada 8-15 iulie.

Academia de Studii Economice din Bucureşti (locul 10) include în oferta universitară Facultatea de Drept. Academia de Studii Economice (ASE) din Bucureşti anunţă desfăşurarea exclusiv online a admiterii 2020, pe platforma admitere.ase.ro. Înscrierile au loc în perioada 13 iulie – 17 iulie.

Concursul de admitere la ASE la programele universitare de licenţă este alcătuit din eseul motivaţional (afişarea rezultatelor la 20 iulie), testul de competenţă lingvistică (22 iulie) – pentru candidaţii care optează pentru programe cu predare în limbă străină şi nu au certificate de competenţă lingvistică recunoscute de ASE – şi media generală de admitere, calculată ca medie ponderată între media la examenul de bacalaureat (70%) şi media anilor de studii (30%). Afişarea listelor cu candidaţii repartizaţi pe locurile finanţate de la buget, la taxă, a celor aflaţi în aşteptare şi a celor respinşi are loc la 24 iulie, iar în urma contestaţiilor, lista finală este afişată la 1 august.

Potrivit sursei citate, ASE îşi diversifică oferta universitară în acest an prin înfiinţarea Facultăţii de Drept, care va forma viitori profesionişti în diverse domenii din aria juridică – justiţie, business, administraţie publică, activităţi non-profit – pentru care scoate la concurs 150 de locuri, cu durata cursurilor de 4 ani.

Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Victor Babeş” din Timişoara (locul 10) organizează proba scrisă pe 26 iulie

În baza autonomiei universitare şi cu asumarea răspunderii publice, Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Victor Babeş” din Timişoara organizează concurs de admitere pentru fiecare program de studii: Medicină, Medicină dentară, Farmacie, în vederea testării cunoştinţelor, şi probă practică la specializarea Tehnică dentară. La restul specializărilor se organizează concurs de dosare.

Proba scrisă are loc la 26 iulie 2020. În cazul în care rămân locuri neocupate la programele de studii cu predare în limba română, se poate organiza o a doua sesiune de admitere, în luna septembrie, înainte de începutul anului universitar, în funcţie de solicitări şi nivelul concurenţei, în aceleaşi condiţii şi cu aceeaşi comisie.

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca (locul 10) permite înscrierea între 7 iulie şi 1 octombrie. La înscrierea candidaţilor va fi continuă, începând cu 7 iulie şi până la 1 octombrie 2020, conform https://admitere.usamvcluj.ro.

Ierarhizarea candidaţilor şi declararea calităţii de admis/respins/în aşteptare se va face săptămânal, urmată de semnarea on-line sau on-site a contractelor de studii conform calendarelor de admitere pentru lunile iulie, august, septembrie.

Media generală de admitere se calculează ca medie aritmetică sau medie ponderată a notelor obţinute la probele concursului de admitere, luând în considerare media de la Bacalaureat.

DailyBusiness
Gigi Becali, uluit de banii primiți de la Parlament: „Sunt prea mulți!” Suma fabuloasă încasată după doar cinci ședințe
Spynews
Locul de muncă din România cu doar patru luni de program. Angajații primesc salariul tot anul
Bzi.ro
Câte clase are Daciana Sârbu, fosta soție a lui Victor Ponta: Din ce afacere face bani
Fanatik.ro
Bancnota veche de 500 de lei care se vinde cu bani mulți în 2025. Ce o face atât de specială
Capital.ro
Mașinile, interzise de la circulație noaptea. Se aplică între 22:00 și 06:00. Decizie în România
Playtech.ro
Prima reacție a Dacianei Sârbu după divorțul de Victor Ponta: Singurii care știu suntem noi. Nu vreau să...
DailyBusiness
Scandal la Senat! Angajații îl huiduie pe Bolojan după anunțul reducerii posturilor
Adevarul
Trump vrea să retragă 20.000 de soldați din Europa. Pentru cei care rămân ar dori o contribuție financiară din partea țărilor europene
wowbiz.ro
Concedieri masive. Angajații care rămân fără loc de muncă la început de an. Posturile, reduse cu 24%
Spynews
Omleta inedită cu care Andreea Bălan își răsfață familia. Fetele ei o adoră și se gătește diferit față de cea clasică
Spynews
Elev român, admis la Stanford: Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României susține parcursul lui Filip Bușcu, membru al campaniei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
Evz.ro
Mare lovitură dată de prințul William. O strategie câștigătoare
Ego.ro
Imaginile cu Daciana Sârbu de nerecunoscut! Cum arăta înainte să îl cunoască pe Victor Ponta
Prosport.ro
FOTO. Cum arată fiica legendarului fotbalist. Tânăra divorțează după 9 ani
kanald.ro
S-a aflat de ce boală suferă Florin Salam. Motivul pentru care artistul refuză să fie operat de medici: „Nu sunt vești bune”
Cancan.ro
Cu ce a rămas Victor Ponta la partaj, după ce a divorțat de Daciana Sârbu? Iată declarația de avere
Playsport.ro
WOW! Corina Caragea a renunțat de tot la haine! Apariție unică pe net
Capital.ro
A renunțat complet. Călin Georgescu, în stare de șoc: Am încheiat, nu-mi bat joc de mine!
StirileBZI
Bancnotele vor fi transformate în Euro! Decizia se va aplica din 1 ianuarie 2026
Prosport.ro
FOTO. Ludovica e una dintre cele mai frumoase soții de fotbalişti și are peste 4.000.000 de fani pe Instagram
stirilekanald.ro
De ce a murit, de fapt, Anda, tânăra de 34 de ani mușcată de câinii flămânzi. Cauza morții, confirmată
substantial.ro
Român eliberat de teroriștii Houthi, în siguranță în Bulgaria
MediaFlux
CUTREMUR în POLITICA din ROMÂNIA! RĂSTURNARE MAJORĂ privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! AU DECIS!
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Avantajele Revolut dispar unul câte unul: băncile locale vând euro mai ieftin