ADMITERE FACULTATE 2020. Schimbări majore la admiterea în facultăţile din Bucureşti, Cluj şi Timişoara

ADMITERE FACULTATE 2020. Multe facultăţi din ţară renunţă, anul acesta, la examenul de admitere, alegând varianta admiterii pe baza notelor sau a mediei de la Bacalaureat. Excepţie fac Facultatea de Drept din Bucureşti, Facultatea de Arte şi Facultatea de Muzică din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, informează Hotnews.ro.
Romania TV
07 mai 2020, 17:17
ADMITERE FACULTATE 2020. Schimbări majore la admiterea în facultăţile din Bucureşti, Cluj şi Timişoara

ADMITERE FACULTATE 2020. La Universitatea din Bucureşti, se dă examen de admitere la Facultatea de Drept

La toate facultățile Universității București, cu excepția Facultății de Drept, admiterea va fi în acest an fără examen. Admiterea sa va face în baza mediei și a unor note de la Bacalaureat, care vor conta în ponderi diferite. Procedurile de înscriere la facultățile Universității București se vor desfăşura online.

Sunt facultăți care au tradițional examen de admitere și care acum vor lua în calcul note sau medii la Bacalaureat. Încă se mai discută la unele facultăți despre a lua în calcul și medii de pe parcursul anilor de studii, pentru că acum este un ordin al ministrului Educației care ne permite să luăm în calcul și mediile din timpul liceului„, a declarat rectorul Universității București, Marian Preda, pentru hotnews.ro.

Citeşte şi Consiliul Naţional al Elevilor: Tinerii de clasa a XII-a, testaţi mai riguros decât viitorii inspectori şcolari generali

Astfel, la Matematică-Informatică, Limbi străine, Psihologie, Jurnalism, unde erau examene scrise, acum se va merge pe note sau medii obținute la Bacalaureat.

Se pot alege combinații de note, spre exemplu nota de la o materie din liceu și nota la Bacalaureat, aceste detalii nu s-au stabilit încă„, explică profesorul Marian Preda.

Facultatea de Drept este singura care va face excepţie de la acest sistem de admitere şi va susţine examen de admitere tradiţional. Examenul pentru Facultatea de Drept a Universității București este programat pentru 22 iulie.
Nu puteam să prejudiciem elevi care s-au pregătit ani de zile pentru Facultatea de Drept și să-i punem pe picior de egalitate cu elevi care nu s-au pregătit pentru Drept și care s-au pregătit doar pentru Bacalaureat. La Drept, examenul de admitere va fi organizat cu măsuri de siguranță, cu distanțare, probabil cu de 3-4 ori mai multe săli„, a precizat rectorul Marian Preda.

ADMITERE FACULTATE 2020. La Universitatea de Vest din Timişoara se susţine examen de admitere doar la facultăţile vocaţionale

Nici viitorii studenţi ai Universităţii din Timişoara nu vor mai da examen de admitere. Asta dacă nu aleg facultăţile vocaţionale. Doar la Facultatea de Arte şi la Facultatea de Muzică se vor organiza examene de admitere.

Vom lua în calcul doar Bacalaureatul la toate facultățile, în diverse forme și cu diferite ponderi, funcție de note la disciplinele de Bacalaureat, de la facultate la facultate. Candidații nu vor fi obligați să vină la facultate decât la 1 octombrie.

Această formă nu este una ideală, preferăm evident examenele clasice. De exemplu, la Facultatea de Matematică-Informatică un absolvent de liceu va fi admis în baza mediei de la bacalaureat – cu o pondere de 30% și a notei obținute la matematică la bacalaureat – cu o pondere de 70%„, a precizat Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest.

Citeşte şi Elevii se întorc la şcoală după terminarea stării de urgenţă. Ministrul Educaţiei: „Ordinul va fi semnat săptămâna viitoare”

Profesorul universitar Marilen Pirtea s-a referit şi la sistemul de învăţământ cu taxă. Acesta a precizat că, dacă până acum, clasificarea cu taxă și fără taxă se făcea la finalul anului, în anul universitar 2020-2021 această clasificare se va face la finele primului semestru.
El a mai precizat că înscrierile la admitere se vor face online, iar candidații se vor putea înscrie începând de pe 12 mai: „Am optat pentru varianta online, săptămâna viitoare lansăm site-ul online, unde de marți (12 mai – n.red.) se pot înscrie potențialii candidați și unde își pot încărca documentele. Ultimul document care trebuie încărcat este diploma de bacalaureat. Toată înscrierea se face online„.

ADMITERE FACULTATE 2020. Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca nu a stabilit încă metodologia de admitere

La Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca nu s-a stabilit încă modul în care va avea loc examenul de admitere. Rectorul Daniel David spune că ar prefera varianta clasică sau chiar varianta amânării admiterii cu câteva luni până va fi posibilă admiterea pe bază de examen.

Dacă pandemia nu mai impune constrângeri, automat ne întoarcem la varianta tradițională, deocamdată avem soluția de avarie – admiterea online. Am deschis platforma pentru preînscriere. În următoarele două săptămâni, facultățile urmează să adapteze regulamentul în funcție de specific. Nu pot spune elemente concrete, vor fi diferențe foarte mari – de la Facultatea de Drept, la Facultatea de Chimie. Facultățile urmează să stabilească o variantă concretă.

Noi am deschis posibilitatea să se facă online, suntem pregătiți, sper însă să nu fim nevoiți să o facem.

(…) Dacă se pune problema de a amâna câteva luni admiterea, eu prefer varianta de a amâna pentru a ne întoarce la varianta tradițională, până când vom fi pregătiți mult mai bine pentru digitalizare pe scară lară. . (…) Deocamdată suntem în faza de simulare în digitalizare„, a precizat rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj, pentru sursa citată.

Spynews
Obiectul cu care a fost înmormântată prințesa Diana. Avea o semnificație specială pentru ea
Bzi.ro
Denisa Nechifor a făcut spectacol la piscină, în costum de baie! Cum se păstrează focoasa brunetă, la 40 de ani
Fanatik.ro
Ce să pui în vasul de toaletă ca să devină alb, așa cum era la magazin. O să scapi imediat de calcar, rugină sau mirosuri urâte. Este un ingredient banal pe care îl au toți oamenii în bucătărie
Capital.ro
Este anulat permisul de conducere pentru totdeauna! Șoferii care nu mai au dreptul să conducă
Playtech.ro
Adrian Minune a fost dat jos de pe scenă: "Ai greșit scena, băiatul meu"
DailyBusiness
Se schimbă regulile pentru bagajele de mână în avion! De la 1 septembrie, vin modificări DRASTICE
Adevarul
Problema sărăciei în România se adâncește. Promisiunile electorale pot înrăutăți situația
Spynews
Irinel Columbeanu, abandonat în azil! Afaceristul ar fi fost părăsit de prietenii lui și trece prin clipe grele
Spynews
Dulce împăcare! Dana Roba este din nou împreună cu Beniamin! Nu au rezistat prea mult timp unul fără celălalt / FOTO
Evz.ro
Pe culmile munților! Se deschide cel mai fascinant drum din România. Video
Ego.ro
Oana Zăvoranu, imaginile pe care le-ar vrea ȘTERSE! Cum a ajuns să arate azi Querida, la 51 de ani
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Jordan Chiles, imagini incendiare, în bikini, în plin scandal cu medalia Anei Bărbosu
wowbiz.ro
ULTIMA ORĂ! Fostul preot Visarion Alexa, condamnat la închisoare!
Cancan.ro
Îți mai aduci aminte de Simona Amânar, gimnasta care făcea furori în anii ’90? Abia o recunoști acum
Playsport.ro
Apariție interzisă la propria nuntă?! Prea fierbinte! Cum s-a îmbrăcat "Perla Banatului" la cununia cu Marius Constantin
kanald.ro
Adina Iuliana Popescu, o cunoscută femeie de afaceri din Gorj, a murit după ce a făcut un infarct la volan: Femeia a apucat să oprească mașina înainte de a-și pierde cunoștința
Capital.ro
Veste tristă despre Bruce Willis. Fiica actorului a anunțat acum
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Ion Țiriac, discurs-manifest după ce primarul Daniel Băluță a inaugurat patinoarul de 10.000.000 de euro din sectorul 4! „M-am întâlnit cu domnul David Popovici și mi-a zis asta”
stirilekanald.ro
Ce s-a întâmplat cu Luiza Melencu. Cutremur în cazul Caracal! Bunicul fetei aruncă bomba
substantial.ro
Atac cu rachete asupra unui centru de reabilitare și un orfelinat din Sumîi
MediaFlux
ANAF face PRĂPĂD. Toate persoanele fizice sunt vizate, iar datele SUNT PUBLICE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...