ADMITERE FACULTATE 2024. Admiterea la SNSPA se va face pe baza mediei de la Bacalaureat

Admiterea la facultate în 2024, la SNSPA, se simplifică enorm. Admiterea la programele de studii universitare de licenţă organizate de Facultatea de Administraţie Publică, Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice şi Facultatea de Management din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative se va realiza pe baza mediei examenului de Bacalaureat.
Filip Stan
13 mart. 2024, 18:38
ADMITERE FACULTATE 2024. Admiterea la SNSPA se va face pe baza mediei de la Bacalaureat

ADMITERE FACULTATE 2024. SNSPA organizează admitere la studii universitare de licență și masterat în iunie și la studii universitare de doctorat în luna septembrie.

ADMITERE FACULTATE 2024. Candidații se vor putea înscrie în perioada 8 – 19 iulie, intrând pe platforma de admitere online, admitere.snspa.ro, unde vor completa câmpurile obligatorii, vor încărca documentele fotografiate/scanate şi vor selecta programele de studii şi forma de învăţământ (ZI/ID) pentru care optează.

„Fiecare candidat poate alege mai multe opţiuni pentru a creşte şansele de a fi admis la unul dintre programele de studii de la SNSPA. Taxa de înscriere este unică, în valoare de 80 de lei, indiferent de numărul programelor la care candidatul s-a înscris”, a transmis SNSPA.

Citește și Asociaţia Elevilor din Constanţa cere desfiinţarea examenului de Bacalaureat: „Este inutil. Nu testează adecvat competenţele reale ale elevilor”

ADMITERE FACULTATE 2024

ADMITERE FACULTATE 2024. Candidații pentru Facultatea de Științe Politice sunt aleși încă din primăvară. Ei au posibilitatea să participe la două sesiuni de pretestare online, care constau în rezolvarea prin mijloace electronice a unui test grilă la una dintre următoarele discipline, la alegere: Economie, Filosofie, Istorie, Limba română, Logică, argumentare şi comunicare, Matematică, Psihologie sau Sociologie. Înscrierile online pentru prima sesiune de pretestare se desfăşoară în perioada 26 februarie – 9 aprilie, iar pretestarea se va desfăşura pe 20 aprilie.

ADMITERE FACULTATE 2024. Ca să fie admiși la Științe Politice, candidaţii care au participat la cel puţin una dintre cele două sesiuni de pretestare vor încărca, în perioada 8 – 19 iulie, în platforma de admitere online, dovada promovării examenului de Bacalaureat. Ierarhizarea candidaţilor declaraţi admişi se va face pe baza notei obţinute la proba susţinută în cel puţin una din cele două sesiuni de pretestare online (dacă un candidat participă la ambele sesiuni de pretestare va fi luată în considerare nota cea mai mare pe care a obţinut-o, a explicat instituţia de învăţământ superior.

SNSPA postează în data de 23 iulie lista cu toți candidații admiși la cele patru facultăți. Ulterior, candidații trebuie să confirme locul la programul la care a fost admis.

Calendarul admiterii la cele 11 programe de licenţă organizate la SNSPA poate fi consultat pe website-ul admitere.snspa.ro.

Apoi, în perioada 8 – 23 iulie urmează înscrierile online pentru admiterea la programele de masterat. SNSPA are 58 de programe de master în diverse domenii, precum: ştiinţe politice, ştiinţe administrative, drept, ştiinţe ale comunicării, sociologie, relaţii internaţionale şi studii europene, management.

Citește și Salarii 2024. Ligia Deca anunţă plata profesorilor „în funcţie de performanţă”

Concursul de admitere la studiile universitare de masterat cuprinde două etape: înscrierea online şi admiterea. Condiţiile de admitere sunt stabilite în funcţie de domeniul fiecărui masterat şi sunt afişate pe website-ul fiecărei structuri academice din SNSPA.

„Pentru a fi admişi la masteratele SNSPA la care s-au înscris, candidaţii vor încărca în platforma de admitere online dovada promovării examenului de licenţă. După afişarea listelor cu toţi candidaţii admişi pe locurile de la buget şi taxă, fiecare candidat va confirma locul la programul de studii la care a fost admis, conform calendarului anunţat de universitate”, se arată în comunicat.

Şcoala Doctorală din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative organizează sesiunea de admitere la studii universitare de doctorat în luna septembrie în următoarele domenii: ştiinţe politice, ştiinţe administrative, sociologie, ştiinţele ale comunicării, management.

Înscrierile se desfăşoară în perioada 2 – 13 septembrie, la sediul SNSPA, iar admiterea se face pe bază de interviu, în format fizic, şi constă în prezentarea proiectului de cercetare doctorală.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Obligație în România. Trebuie să semneze neapărat contractul. Au început amenzile
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Avertisment cod galben de averse torențiale și grindină emis de ANM
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!