Admitere la Academia de Poliţie 2021. Probele sportive au început luni. Care sunt regulile pentru angajaţi

Pe 16 august a început susținerea probei eliminatorii de verificare a performanței fizice. Proba este susținută de candidați în centrele zonale de selecție.
Alina Costache
16 aug. 2021, 16:19
Admitere la Academia de Poliţie 2021. Probele sportive au început luni. Care sunt regulile pentru angajaţi

Admitere la Academia de Poliţie 2021. Începând cu acest an sunt înscriși peste 3.500 de candidați, pentru cele 655 de locuri la buget.

Admitere la Academia de Poliţie 2021. Probele sportive au început luni

Sunt 2.530 candidați înscriși pe cele 430 de locuri de la ordine și siguranță publică, la specialitățile poliție, poliție de frontieră, jandarmi, penitenciare și alți 294 pe cele 50 de locuri la frecvență redusă. La programul Drept sunt 530 de candidați pe 125 de locuri.

Admitere Academia de Poliție 2021: Luni, 16 august începe susținerea probei eliminatorii de verificare a performanței fizice. Proba este susținută de candidați în centrele zonale de selecție. Anul acesta, sunt înscriși peste 3.500 de candidați, pentru cele 655 de locuri la buget.

Sunt 2.530 candidați înscriși pe cele 430 de locuri de la ordine și siguranță publică, la specialitățile poliție, poliție de frontieră, jandarmi, penitenciare și alți 294 pe cele 50 de locuri la frecvență redusă.

La programul Drept sunt 530 de candidați pe 125 de locuri. La Facultatea de Pompieri, sunt 223 candidați pe 48 de locuri la instalații de construcții.

Vezi LISTA candidaților înscriși admitere Academia de Poliție 2021. Proba eliminatorie de evaluare a performanței fizice

Candidații pentru susținerea probei eliminatorii de evaluare a performanței fizice se vor prezenta la sediul Academiei sau în locațiile stabilite cu o oră înainte de ora prevăzută în graficul de desfășurare a probei respective.

Candidatul va avea asupra lui ținuta sportivă completă în vederea susținerii probei.

Pentru acces, este necesară prezentarea Cehstionarului pentru evaluarea riscului de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 completat cu excepția secțiunilor Temperatură și Dată/Semnătură.

La utilizarea porții de termoscanare existentă la intrarea în unitate, dacă temperatura înregistrată depășește 37,3 grade Celsius, candidatului nu i se va permite accesul.

Este obligatorie purtarea măștii de protecție tip medical, astfel încât să acopere nasul și gura, atât în spațiile închise, cât și în cele deschise. Candidatul se va asigura că are o mască de protecție de tip medical de rezervă. Nu este permis accesul cu măști din bumbac sau alte materiale textile. Viziera nu dispensează de purtarea măștii.

Pe durata deplasării în interiorul unității, se vor respecta circuitele stabilite și toate regulile de distanțare socială.

Evaluarea performanței fizice a candidaților constă în parcurgerea, în întregime, a traseului practic-aplicativ și a elementelor care îl compun (12 obstacole), prin abordarea obligatorie a tuturor obstacolelor, în ordinea stabilită. În situațiile expres precizate în conținutul prezentei anexe, parcurgerea unui obstacol în alt mod decât cel descris duce la penalizarea candidatului cu 3 (trei) secunde/obstacol sau eliminarea din concurs și declararea acestuia„nepromovat”.

După finalizarea probei, penalizările acumulate sunt consemnate în borderoul de concurs și adunate la timpul realizat (cronometrat), rezultând astfel timpul final. Este declarat „promovat” candidatul care finalizează proba și îndeplinește baremul minim (timpul final) de 3’20”

Abandonul, accidentarea, neîndeplinirea baremului minim sau ieșirea de pe traseul marcat duce la eliminarea candidatului din concurs și declararea acestuia „nepromovat”.

Trecerea de la alergare la mers a candidaților nu se consideră abandon. Pe timpul parcurgerii traseului practic-aplicativ, atunci când integritatea fizică a candidatului sau a evaluatorului de traseu sunt puse în pericol ori când candidatul doboară obstacolele, elementele componente ale acestora sau elementele de marcare ale traseului, evaluatorul de traseu intervine și oprește candidatul declarându-l pe acesta „Nepromovat”.

Proba se execută în ținută sportivă decentă, adecvată condițiilor specifice oferite de o sală de sport (pantofi de sport, tricou, pantaloni scurți sau trening).

Indiferent de cauze/motive, pe timpul și după susținerea probei nu se admit reexaminări sau repetări ale parcurgerii traseului practic-aplicativ sau ale obstacolelor din componența acestuia sau vizionări ale casetelor prin care se asigură înregistrarea audio – video a concursului.

Citeşte şi: Academia de Poliţie a rămas fără acreditare, din cauza plagiatelor
 

DailyBusiness
Guvernul a salvat firmele mari de la taxe suplimentare. Cum au beneficiat aceste companii de „iertarea” statului
Spynews
Fulgi de ovăz și mere! Rețeta pe care o mănânci zilnic și slăbești
Bzi.ro
Daniela Crudu, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate acum: „E bolnavă?”
Fanatik.ro
Zodiile care vor avea lumea la picioare până pe 2 martie 2025. Cinci nativi sunt plini de șansă
Capital.ro
Carte de identitate 2025. Se emite temporar, cu valabilitate 45 de zile. Decizie pentru toți românii cu buletin
Playtech.ro
Câte limbi se vorbesc în România? Sunt de ordinul zecilor. Idiş, chineza şi croata, printre graiurile surprinzătoare
DailyBusiness
Se scumpesc biletele de tren! Cu cât se vor majora tarifele în funcţie de tipul trenului
Adevarul
Vaticanul și OZN-urile: Este ascuns un secret despre extratereștri în misterioasele arhive ale Papei? „Cine suntem noi să închidem ușile?”
wowbiz.ro
Cum arăta apartamentul în care Ioana Tufaru s-a mutat cu chirie! "Plătim 1200 lei pe lună. Sperăm că ne vom descurca" | Exclusiv
Spynews
Primele declarații ale familiei lui Andrei Perneș, după înmormântare! Clipe sfâșietoare pentru sora lui: ”Încă aștept să te mai văd” | FOTO
Spynews
Prognoza meteo în perioada 24 februarie – 28 februarie. Valul de ger aduce temperaturi extreme. Când se încălzește vremea
Evz.ro
Gestul banal din trafic pedepsit de poliție. Șoferii plătesc 1.000 de lei amendă
Ego.ro
Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”
Prosport.ro
FOTO. Serena Williams, în costum de baie. Neverosimil: cât a putut slăbi!
kanald.ro
Sabrina, fosta soție a lui Andrei Perneș, de nerecunoscut la înmormântare! În ce ipostază neașteptată a fost surprinsă
Cancan.ro
Fiica Regelui imobiliarelor l-a tocmit pe celebrul Tarzan ca să răpească căţelul multimilionarului de la Braiconf! Martorul CANCAN a dat în vileag întregul scenariu
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
S-a pus limită la autoturismele diesel. Decizia luată de UE pentru șoferii cu mașini pe motorină
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. „Eşti chiar tu în ambele poze?”. Transformarea uluitoare a vedetei
stirilekanald.ro
Nicușor Dan, mesaj pentru Donald Trump și JD Vance. Ce le-ar spune dacă ar fi președintele României: „Trebuie să ne întărim statul”
FCSB câștigă derby-ul cu Dinamo și revine pe primul loc în Superligă
MediaFlux
800 de LEI în PLUS la PENSIE! Cine BENEFICIAZĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cine este agentul KGB Krasnov? O ipoteză uluitoare!