Admitere la Academia de Poliţie 2021. Probele sportive au început luni. Care sunt regulile pentru angajaţi

Pe 16 august a început susținerea probei eliminatorii de verificare a performanței fizice. Proba este susținută de candidați în centrele zonale de selecție.
Alina Costache
16 aug. 2021, 16:19
Admitere la Academia de Poliţie 2021. Probele sportive au început luni. Care sunt regulile pentru angajaţi

Admitere la Academia de Poliţie 2021. Începând cu acest an sunt înscriși peste 3.500 de candidați, pentru cele 655 de locuri la buget.

Admitere la Academia de Poliţie 2021. Probele sportive au început luni

Sunt 2.530 candidați înscriși pe cele 430 de locuri de la ordine și siguranță publică, la specialitățile poliție, poliție de frontieră, jandarmi, penitenciare și alți 294 pe cele 50 de locuri la frecvență redusă. La programul Drept sunt 530 de candidați pe 125 de locuri.

Admitere Academia de Poliție 2021: Luni, 16 august începe susținerea probei eliminatorii de verificare a performanței fizice. Proba este susținută de candidați în centrele zonale de selecție. Anul acesta, sunt înscriși peste 3.500 de candidați, pentru cele 655 de locuri la buget.

Sunt 2.530 candidați înscriși pe cele 430 de locuri de la ordine și siguranță publică, la specialitățile poliție, poliție de frontieră, jandarmi, penitenciare și alți 294 pe cele 50 de locuri la frecvență redusă.

La programul Drept sunt 530 de candidați pe 125 de locuri. La Facultatea de Pompieri, sunt 223 candidați pe 48 de locuri la instalații de construcții.

Vezi LISTA candidaților înscriși admitere Academia de Poliție 2021. Proba eliminatorie de evaluare a performanței fizice

Candidații pentru susținerea probei eliminatorii de evaluare a performanței fizice se vor prezenta la sediul Academiei sau în locațiile stabilite cu o oră înainte de ora prevăzută în graficul de desfășurare a probei respective.

Candidatul va avea asupra lui ținuta sportivă completă în vederea susținerii probei.

Pentru acces, este necesară prezentarea Cehstionarului pentru evaluarea riscului de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 completat cu excepția secțiunilor Temperatură și Dată/Semnătură.

La utilizarea porții de termoscanare existentă la intrarea în unitate, dacă temperatura înregistrată depășește 37,3 grade Celsius, candidatului nu i se va permite accesul.

Este obligatorie purtarea măștii de protecție tip medical, astfel încât să acopere nasul și gura, atât în spațiile închise, cât și în cele deschise. Candidatul se va asigura că are o mască de protecție de tip medical de rezervă. Nu este permis accesul cu măști din bumbac sau alte materiale textile. Viziera nu dispensează de purtarea măștii.

Pe durata deplasării în interiorul unității, se vor respecta circuitele stabilite și toate regulile de distanțare socială.

Evaluarea performanței fizice a candidaților constă în parcurgerea, în întregime, a traseului practic-aplicativ și a elementelor care îl compun (12 obstacole), prin abordarea obligatorie a tuturor obstacolelor, în ordinea stabilită. În situațiile expres precizate în conținutul prezentei anexe, parcurgerea unui obstacol în alt mod decât cel descris duce la penalizarea candidatului cu 3 (trei) secunde/obstacol sau eliminarea din concurs și declararea acestuia„nepromovat”.

După finalizarea probei, penalizările acumulate sunt consemnate în borderoul de concurs și adunate la timpul realizat (cronometrat), rezultând astfel timpul final. Este declarat „promovat” candidatul care finalizează proba și îndeplinește baremul minim (timpul final) de 3’20”

Abandonul, accidentarea, neîndeplinirea baremului minim sau ieșirea de pe traseul marcat duce la eliminarea candidatului din concurs și declararea acestuia „nepromovat”.

Trecerea de la alergare la mers a candidaților nu se consideră abandon. Pe timpul parcurgerii traseului practic-aplicativ, atunci când integritatea fizică a candidatului sau a evaluatorului de traseu sunt puse în pericol ori când candidatul doboară obstacolele, elementele componente ale acestora sau elementele de marcare ale traseului, evaluatorul de traseu intervine și oprește candidatul declarându-l pe acesta „Nepromovat”.

Proba se execută în ținută sportivă decentă, adecvată condițiilor specifice oferite de o sală de sport (pantofi de sport, tricou, pantaloni scurți sau trening).

Indiferent de cauze/motive, pe timpul și după susținerea probei nu se admit reexaminări sau repetări ale parcurgerii traseului practic-aplicativ sau ale obstacolelor din componența acestuia sau vizionări ale casetelor prin care se asigură înregistrarea audio – video a concursului.

Citeşte şi: Academia de Poliţie a rămas fără acreditare, din cauza plagiatelor
 

DailyBusiness
Alegeri prezidențiale 2024. Românii din Diaspora VOTEAZĂ!
Spynews
Cum s-a înțeles Alina Petre cu fosta soție a lui Bogdan Vasiliu. Îl acuză că ar fi mințit-o în legătură cu femeia cu care are un copil
Bzi.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!”
Fanatik.ro
Zodiac chinezesc pentru duminică, 24 noiembrie 2024. Iepurele are nevoie de răbdare
Capital.ro
S-a stins unul dintre cei mai iubiți cântăreți din România. Ar fi avut concert chiar astăzi
Playtech.ro
Care ar fi cauza morții lui Gabriel Cotabiță. Artistul s-a...
DailyBusiness
Românii vor scoate din nou bani din buzunar! Câți bani trebuie să plătești în plus dacă stai la bloc
Adevarul
Dacă stăm jos mai mult de 10 ore pe zi riscăm să murim. Descoperirile șocante ale specialiștilor privind sedentarismul
wowbiz.ro
Adriana Bahmuțeanu, dispusă să se mute în casa lui Silviu Prigoană pentru a fi alături de copiii ei! Declarația neașteptată făcută de jurnalistă după ce și-a îmbrățișat din nou băieții: „Era firesc să îmi propună asta”
Spynews
Fructul care ajută la pierderea în greutate. Este delicios, îl găsești în orice supermarket, și poate fi consumat crud sau în smoothie
Spynews
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
Evz.ro
Gabriel Cotabiță a murit la 69 de ani: A fost bolnav, dar nu dădea semne să mai aibă probleme
Ego.ro
Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață
Prosport.ro
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
kanald.ro
Statul oferă ajutoare persoanelor care trec prin situații critice! Cât primesc acești oameni din partea Guvernului
Cancan.ro
Gabriel Cotabiță a murit la 69 de ani. Artistul a avut tot mai multe probleme de sănătate
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Anunț trist despre Regina Camilla. Casa Regală a confirmat vestea
StirileBZI
Crește valoarea tichetelor de masă! Cine va primi mai mulți bani
Prosport.ro
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
stirilekanald.ro
De ce a murit, de fapt, Gabriel Cotabiță. România, în stare de ȘOC! titlu personalizat
substantial.ro
Trupe nord-coreene redistribuite în regiunea Belgorod a Rusiei
MediaFlux
VINE PENSIA în DECEMBRIE cu ÎNTÂRZIERE? Simona Bucura a CONFIRMAT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Adolescenții și tentațiile interzise: care este drogul preferat al elevilor bucureșteni