Pe data de 12 iulie absolventii claselor a VIII-a sunt repartizati computerizat in invatamantul liceal de stat, urmand ca-n 13 iulie sa fie afisate, la scolile gimnaziale, listele cu absolventii repartizati din scolile respective si lista cu locurile neocupate la liceele din Bucuresti si alte judete.
In cazul in care candidatul nu are loc la nici una din optiunile exprimate pe fisa el ramane nerepartizat in aceasta sesiune de admitere si va trebui sa participe la o sesiune ulterioara organizata numai pe locurile ramase libere in aceasta sesiune.
Situatia poate aparea in cazul in care candidatul nu a exprimat suficiente optiuni, optiunile exprimate de el fiind ocupate inaintea lui de alti candidati care au medii mai mari.
Numarul total de locuri la licee este suficient pentru ca toti candidatii sa fie repartizati, daca isi exprima optiuni suficiente.
Intre 13 si 17 iulie se va organiza depunerea dosarelor de inscriere la scolile la care candidatii au fost repartizati.
Atentie! In lipsa acestui demers, candidatul pierde locul de la liceul respectiv.
Actele necesare pentru dosarul de inscriere:
– cererea de inscriere (la liceul respectiv);
– cartea de identitate (daca este cazul) si certificatul de nastere, acesta din urma in copie legalizata;
– adeverinta cu notele si media generala obtinute la Evaluarea Nationala din clasa a VIII-a (se ridica de la scoala absolvita de elev);
– foaia matricola pentru clasele a V-a – a VIII-a (cu calculul mediei generale) – se ridica de la scoala gimnaziala;
– fisa medicala a elevului (de la scoala gimnaziala).
ADMITERE LICEU 2017: Top licee pe ţară
Ministerul Educaţiei a afişat miercuri rezultatele la admiterea în liceu. Şase specializări de la licee din Bucureşti, trei fiind de la liceul „Sfântul Sava”, se află în top 10 constituit în funcţie de ultima medie de admitere. Alături de acestea sunt două specializări de la Liceul „Fraţii Buzeşti” din Craiova şi câte una de la liceele „B.P. Hasdeu” din Buzău şi „Mircea cel Bătrân” din Constanţa.
Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti, specializarea Matematică -Iinformatică, în limba engleză, se situează pe primul loc, ultima medie de admitere fiind 9,93, iar la specializarea Ştiinţele naturii, media ultimului admis a fost 9,91.
În Top 10 specializări, pe locul trei se află Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân din Constanţa, cu specializarea Matematică-informatică şi cu media de admiterea 9,88, urmat de Colegiul Naţional „B.P.Hasdeu” din Buzău – Matematică – Informatică bilingv cu ultima medie de intrare 9.87 şi de clase de Matematică – Informatică a Colegiului Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti, cu media de admitere 9,86.
Următoarele două locuri sunt ocupate de specializări de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova respectiv Matematică – Informatică bilingv, cu 9,85 media de admitere şi Ştiinţele Naturii, cu 9,84.
Locurile 8,9 şi 10 sunt revin unor licee din Bucureşti: Colegiul „Gheorghe Lazăr, specializarea Ştiinţele naturii – 9,83, Colegiul Naţional „Sfântul Sava” – Matematică – Informatică – 9,81 şi Colegiul Naţional „Spiru Haret” – Matematică – Informatică bilingv cu media de amitere 9,80.
Un număr de 581 de candidaţi cu medii cuprinse între 9,79 şi 1,93 au rămas nerepartizaţi, după prima sesiune .