La profilul ştiinţele naturii – bilingv de la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” din Bistriţa ultima medie de intrare a fost 9,31. La acelaşi profil de ştiinţe ale naturii, dar cu predare în limba română, de la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” din Bistriţa, ultima medie de intrare a fost 8,88, în timp ce la clasa de ştiinţe ale naturii fără predare bilingvă de la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” s-a intrat cu 8,72. Tot 8,72 a fost ultima medie de intrare şi la profilul economic de la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” din Bistriţa.
Urmează apoi în top Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” din Bistriţa cu profilul ştiinţe sociale, 8,62 fiind ultima medie de intrare şi din nou acelaşi liceu, dar cu profilul matematică-informatică, la care ultima medie de intrare a fost 8,61.
La clasa de ştiinţe sociale de la „Andrei Mureşanu” s-a intrat cu media 8,47, iar la cea de matematică-informatică de la acelaşi liceu cu 8,33. De asemenea, la clasa de filologie de la „Andrei Mureşanu” ultima medie de admitere a fost 8,23.
În topul liceelor în care s-a intrat cu medii mari a intrat pe poziţia a zecea şi Colegiul Naţional „George Coşbuc” din Năsăud, unde la clasa de matematică-informatică ultima medie de intrare a fost 8,10.
Conform informaţiilor postate pe edu.ro, cu cea mai mică medie, 3,38, s-a intrat la clasa de mecanică a Colegiului Tehnic Lechinţa.
În topul liceelor în care s-a intrat cu medii mici se află şi Colegiul Tehnic „Grigore Moisil” din Bistriţa. La clasa de mecanică, şi aici s-a intrat cu 3,57, în timp ce la specializarea electric de la Liceul Tehnologic Feldru s-a intrat cu 3,62.
În Bistriţa-Năsăud, liceele au pus la dispoziţia absolvenţilor de gimnaziu 85 de specializări într-un număr de 27 de licee.
La evaluarea naţională au participat 2.914 elevi. Peste 62 la sută dintre ei au obţinut medii peste 5.