ADMITERE LICEU 2013: 40 de clase a IX-a nu au fost formate din lipsă de elevi, în Timiş

Un număr de 40 de clase a IX-a nu au fost formate în judeţul Timiş, după prima etapă a repartizării computerizate, 1.033 de locuri rămânând neocupate la profilele tehnic şi teoretic şi 86 de locuri la profilul vocaţional. Mai mult, 10 elevi din judeţ nu au fost repartizaţi.
Iulian Tudor
16 iul. 2013, 12:07
ADMITERE LICEU 2013: 40 de clase a IX-a nu au fost formate din lipsă de elevi, în Timiş

Inspectorul şcolar general adjunct al judeţului Timiş, Aura Danielescu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, că 40 de clase a IX-a nu au fost formate în urma primei etape a repartizării computerizate, din lipsă de elevi, acest lucru însemnând „restrângere de activitate” pentru profesori, potrivit Mediafax.

„Un număr de 40 de clase a IX-a de liceu nu au fost formate în urma repartizării computerizate, în Timiş. Nu sunt şanse prea mari să se completeze locurile, sunt doar zece elevi nerepartizaţi, plus cei care mai vin din alte judeţe, dar este un număr mic cu care nu se vor putea ocupa toate locurile rămase libere”, a declarat Aura Danielescu.

Danielescu a precizat că elevii care au rămas nerepartizaţi nu au completat corect opţiunile, urmând să fie repartizaţi în cea de-a doua etapă. De asemenea, cei care au fost repartizaţi într-o clasă care nu se formează au o şansă la toamnă, în cea de-a treia etapă a repartizării computerizate.

Potrivit inspectorului şcolar general adjunct, în judeţul Timiş au rămas 1.033 de locuri libere la profilele tehnic şi teoretic şi 86 la profilul vocaţional.

„Raportat la numărul de elevi care au terminat clasa a VIII-a era de aşteptat să rămână atâtea locuri neocupate. Oricum, mai sunt două etape, dar nu se vor ocupa toate locurile rămase libere. Este o problemă mare pentru colegii noştri, care vor intra în restrângere de activitate”, a declarat Aura Danielescu.

Inspectorul şcolar a explicat că planul de şcolarizare s-a făcut în decembrie 2012 pe baza datelor de atunci, conform cărora erau 5.463 de elevi în clasa a VIII-a, în Timiş. La Evaluarea Naţională s-au înscris 4.873 dintre care 4.735 au susţinut examenul.

În Timiş sunt şi licee cu mai mult de o clasă neformată. Astfel, la Colegiul Tehnic „Ion Mincu” din Timişoara, la profilul electronică şi automatizări, au rămas libere 99 locuri dintr-un total de 145, iar la profilul construcţii, instalaţii lucrări publice sunt 84 locuri rămase libere dintr-un total de 116. La clasa de arhitectură sunt 19 locuri ocupate, dintr-un total de 56.

La Liceul Auto din Timişoara, profilul electric, sunt 48 de locuri libere din 58.

De asemenea, la clasa de teologie a Liceului Pedagogic „Carmen Sylva” din Timişoara sunt 13 locuri neocupate şi 15 ocupate.

„Speranţa stă în corigenţi, pentru completarea unor clase, pentru că după ce îşi dau corigenţele vor veni şi ei la repartizarea din toamnă”, a mai spus Aura Danielescu.

Etapa a doua a repartizării computerizate va avea loc miercuri, iar cea de-a treia etapă se va desfăşura în luna septembrie.

În judeţul Timiş, cea mai mare medie de admitere în liceu a fost 9.58 şi s-a înregistrat la Colegiul Naţional „C.D. Loga” din Timişoara, la profilul matematică-informatică. Media cea mai mică a fost de 3.69 şi s-a înregistrat la Liceul Tehnologic „Petre Mitroi” din Biled, judeţul Timiş.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Alimentul care te ferește de demență. Nu e scump și are numeroase beneficii
Capital.ro
Amendă între 580 și 725 de lei. E interzis să faci asta în mașină
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Litoralul românesc în anii '80, marea piață neagră a Europei de Est. Ce averi făceau bișnițarii polonezi în vacanțele la Marea Neagră
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
De ce îl urăsc Harry și Meghan pe Prințul William. Culisele marii gelozii din Familia Regală
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Ce a primit Andreea din Sibiu, după ce a comandat meniul zilei, la 28 de lei, într-un restaurant din Neptun
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Copiii dispăruți la Constanța au fost găsiți! În ce stare se află și care e motivul pentru care au plecat de acasă: „Acum sunt în siguranță”
Capital.ro
Ungurii iau banii românilor. Au acordul BNR. Mutare istorică în 2024: A venit vremea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
Top recompense pentru aurul olimpic: Hong Kong pe primul loc, urmat de Israel și Serbia
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!