ADMITERE LICEU 2015: Vizualizările lucrărilro din Constanţa s-au efectuat în centrele zonale de evaluare, unde am aflat că lucrările vor fi păstrate încă doi ani de acum încolo, respectiv la Şcoala „Dimitrie Cantemir”, Şcoala „Ferdinand”, Şcoala „Ion Jalea”, Şcoala „Constantin Anghelescu” şi Liceul „I.N. Roman”, scrie Cuget Liber.
Întrebată de ce şi-ar mai dori părinţii să vadă lucrările din moment ce notele finale nu se modifică, prof. Alina Diana Codreanu, preşedintele Comisiei Judeţene a Evaluării Naţionale, a declarat: „Cel mai bine ar fi să-i întrebaţi chiar pe ei. Noi nu facem altceva decât să le respectăm acest drept conferit printr-un ordin de ministru. Şi, tot conform metodologiei, singurele persoane care mai pot vedea lucrările sunt membrii comisiei naţionale şi ai celei judeţene, în scopul reevaluării prin sondaj”, a mai adăugat acelaşi interlocutor.
Un tătic a fost dezamăgit de faptul că fiul său nu a transcris de pe ciornă pe foaia de examen calculele, lucru care avea să se adeverească marţi, după vizualizarea lucrării. O altă mămică voia să se convingă cu ochii ei dacă fiica sa nu a scris în loc de „fantastic”-„fabulos”, dar şi ce alte greşeli au mai existat în lucrarea de la limba română. Însă majoritatea celor care au depus cereri sperau să poată vedea pe lucrări punctajele obţinute la fiecare subiect, dar şi dacă au existat diferenţe de notare între primul profesor corector şi cel de-al doilea. „Din păcate, aceste informaţii sunt secretizate pe foaia de examen, aşa încât părinţii nu au putut afla ce îi interesa cel mai mult”, ne-a declarat prof. Corina Teodorov, directorul Şcolii nr. 24.
Atenţie, se verifică filmările!
În această perioadă, inspectorii şcolari constănţeni efectuează verificări prin sondaj ale înregistrărilor efectuate în clase în timpul celor două probe. Ieri, prof. Alina Codreanu declara că nu au existat sesizări legate de funcţionalitatea camerelor de filmat „dar, cu toate aces-tea, verificările servesc şi la probarea corectitudinii derulării probelor”. Cum de altfel s-a întâmplat şi în cazul sesizării anonime făcute de o persoană care a reclamat un profesor de la Şcoala din Tuzla că ar fi ajutat copiii din clasă să rezolve subiectele la matematică şi care în final nu s-a adeverit.
Miercuri este ultima zi când se mai primesc fişele de înscriere cu opţiunile completate, urmând ca acestea să fie verificate şi pe 10 iulie să fie transmise Centrului Naţional de Admitere. Pe 13 iulie vor fi corectate erorile şi confirmată încheierea modificărilor, urmând ca pe 14 iulie să aibă loc repartizarea computerizată în învăţământul liceal.