ADMITERE LICEU 2016. TOPUL liceelor cu cele mai mari medii de admitere, în Constanţa, conform EDU.RO

ADMITERE LICEU 2016. Repartizarea computerizată a elevilor de clasa a VIII-a care au trecut de Evaluarea Naţională urmează să se desfăşoare marţi, 19 iulie 2016. Pe 20 iulie, după repartizarea computerizată, vor fi afişate la licee notele de admitere ale elevilor. Anul trecut, la un liceu de top din Contanţa ultima media a fost 9,87. Începând din acest an, liceele de top din Constanţa au clase noi de studiu. 
Cristina Macuc
19 iul. 2016, 13:31
ADMITERE LICEU 2016. TOPUL liceelor cu cele mai mari medii de admitere, în Constanţa, conform EDU.RO

ADMITERE LICEU 2016. Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației, marţi, pe 19 iulie, are loc repartizarea computerizată a elevilor de clasa a VIII-a care au trecut de Capacitate şi au completat fişa de opţiuni pentru înscriere la liceu. 

REZULTATELE LA ADMITERE 2016 vor fi afişate miercuri, pe 20 iulie 2016, la fiecare liceu și pe site-ul EDU.RO

În Constanța au fost raportate 17 medii de 10 după rezultate Evaluare Națională 2016.  VEZI AICI LA CE LICEU AI INTRAT

Algoritmul de repartizare în licee 2016, realizat conform metodologiei oficiale de desfășurare a admiterii în licee, este următorul:
1. Repartizarea se face ordonând candidații în județul respectiv descrescător, după medii, încercându-se plasarea fiecărui candidat, începând de la cel cu media cea mai mare până la cel cu media cea mai mică, la una din opțiunile exprimate.
Ordonarea candidaților se face descrescător după mai multe criterii: media de admitere, media de evaluare națională, media generală de absolvire a claselor V-VIII, nota obținută la proba de limbă și litaratură română din cadrul evaluării naționale, nota obținută la proba de matematică din cadrul evaluării naționale și nota obținută la proba de limbă maternă din cadrul evaluării naționale, respectiv nota de la proba de verificare a cunoștințelor de limbă maternă, susținută conform prevederilor Art. 10, în cazul candidaților care solicită înscrierea la unități de învățământ cu predare în limba minorităților naționale.

Pentru candidații din seriile precedente anului 2010, evaluarea națională se înlocuiește cu tezele cu subiect unic susținute în clasa a VIII-a pentru elevii din seriile 2008 și 2009, respectiv cu testele naționale pentru elevii din seriile 2004-2007.
– media la evaluarea națională se înlocuiește cu media la tezele cu subiect unic susținute în clasa a VIII-a (seria 2008 și 2009), respectiv cu media obţinută la testele naționale (seria 2004-2007)
nota obținută la proba de limba și literatura română din cadrul evaluării naționale se înlocuiește cu – media notelor la proba de limba și literatura română din cadrul tezelor cu subiect unic susținute în clasa a VIII-a (seria 2008 și 2009), respectiv cu nota la proba de limba și literatura română din cadrul testelor naționale (seria 2004-2007)
– nota obținută la proba de matematică din cadrul evaluării naționale se înlocuiește cu media notelor la proba de matematică din cadrul tezelor cu subiect unic susținute în clasa a VIII-a (seria 2008 și 2009), respectiv cu nota la proba de matematică din cadrul testelor naționale (seria 2004-2007)
– nota obținută la proba de limba maternă din cadrul evaluării naționale se înlocuiește cu media notelor la proba de limba maternă din cadrul tezelor cu subiect unic susținute în clasa a VIII-a (seria 2008 și 2009), respectiv cu nota la proba de limba maternă din cadrul testelor naționale (seria 2004-2007)

Media de admitere este egală cu:

unde:
EN=media obținută la evaluarea națională susținută în clasa a VIII-a, (pentru absolvenții de până în anul 2003 inclusiv media de la examenul de capacitate, pentru absolvenții din perioada 2004-2007 media de la testele naționale, pentru absolvenții din 2008 și 2009 media la tezele cu subiect unic susținute în clasa a VIII-a)
ABS=media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;
MA=media de admitere.

2. Când se ajunge la un candidat, se caută în lista sa de opțiuni prima opțiune validă la care există locuri libere.
Ordinea opțiunilor de pe fișă este prin urmare semnificativă, prima opțiune exprimată este luată în considerare înaintea celorlalte opțiuni.

Exemplu: se verifică prima opțiune a candidatului curent; în cazul în care opțiunea este validă și mai există locuri la această opțiune, este considerat admis la această opțiune și se trece la următorul candidat; altfel se verifică a doua opțiune de pe fișă, etc.

Observație: O opțiune este invalidă dacă: codul opțiunii alese de candidat nu există sau opțiunea aleasă necesită dată proba la limba maternă sau modernă şi candidatul nu a susținut-o.

3. În cazul în care candidatul nu are loc la nici una din opțiunile exprimate pe fișă el rămâne nerepartizat în această sesiune de admitere și va trebui să participe la o sesiune ulterioară organizată numai pe locurile rămase libere în această sesiune.
Situația poate apare în cazul în care candidatul nu a exprimat suficiente opțiuni, opțiunile exprimate de el fiind ocupate înaintea lui de alți candidați care au medii mai mari.
Se recomandă prin urmare completarea fișei cu un număr suficient de opțiuni pentru ca această situație să nu apară.

Numărul total de locuri la licee este suficient pentru ca toți candidații să fie repartizați, dacă își exprimă opțiuni suficiente și realiste, informează Ministerul Educaţiei. 

Clase noi, introduse la licee de renume din Constanţa

ADMITERE LICEU 2016. Începând din acest an, cele mai căutate instituţii de învăţămând din Constanţa au clase noi pentru elevi. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Constanța au fost introduse clase noi la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, Liceul Teoretic „Ovidius” și Liceul Teoretic „Traian”. Cele trei licee vor avea câte o clasă în plus de Științe ale Naturii, respectiv Filologie, la „Traian”.

TOPUL celor mai bune licee din Contanţa, la admitere liceu 2015

ADMITERE LICEU 2016. După cele trei licee de elită constănţene ( Colegiul „Mircea” cu 9,87 ultima notă de intrare la mate-info şi 9,47 ultima medie de intrare la ştiinţe ale naturii, Liceul „Traian” – ultima medie de intrare a fost 9,44 – specializare Filologie, cu 4 sutimi peste Liceul „Ovidius”, unde s-a intrat cu ultima medie 9,40, tot la Ştiinţele naturii), conform mediilor de admitere, pe locul patru se situează Colegiul „Eminescu”, cu prima medie de intrare 9,40 şi ultima 9,21, Liceul „Decebal” – prima medie 9,15 ultima 8,99, Colegiul Pedagogic – prima medie 9,19 ultima 8,80, Liceul Teoretic „Lucian Blaga” – prima medie 8,96 ultima 8,65 şi Liceul „G. Călinescu” – prima medie 8,93 şi ultima 7,52.

ADMITERE LICEU 2016, REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ LICEE 2016 EDU.RO. Compară notele după nume sau liceu, pe judeţe

A doua etapa de admitere in invatamantul liceal de stat 2016:
20 iulie 2016 – Inscrierea candidatilor la liceele care organizeaza probe de aptitudini sau probe de verificare a cunostintelor de limba moderna sau materna
21 – 22 iulie 2016 – Sustinerea probelor de aptitudini sau a probelor de verificare a cunostintelor de limba moderna ori de limba materna
23 iulie 2016 – Afisarea rezultatelor la probele de aptitudini si la probele de verificare a cunostintelor de limba moderna sau materna si rezolvarea eventualelor contestatii
20 – 25 iulie 2016 – Completarea fisei de optiuni de catre candidatii care nu au participat la prima repartizare, completarea unei noi fise de optiuni de catre cei ramasi nerepartizati dupa prima etapa a admiterii
25 iulie 2016 – Completarea fisei de optiuni de catre candidatii care au fost respinsi la liceele/clasele care organizeaza probe de aptitudini Completarea fisei de optiuni de catre candidatii care au sustinut probe de verificare a cunostintelor de limba moderna sau de limba materna
20 – 26 iulie 2016 – Introducerea datelor in calculator, verificarea fiselor listate si corectarea eventualelor erori
27 iulie 2016 – Transmiterea noilor baze de date la centrul de admitere judetean/al municipiului Bucuresti si la Centrul National de Admitere
28 iulie 2016 – Repartizarea computerizata a candidatilor din a doua etapa a admiterii
28 iulie 2016 – Afisarea in unitatile de invatamant gimnazial/in centrul special de inscriere a listelor cu absolventii proveniti din scolile respective/din alte judete, repartizati in a doua etapa si a listei cu locurile neocupate in unitatile de invatamantul liceal de stat Afisarea de catre fiecare unitate de invatamant liceal de stat a listei candidatilor repartizati in acea unitate in a doua etapa
28 -29 iulie 2016 – Depunerea dosarelor de inscriere la scolile la care au fost repartizati candidatii din etapa a doua
29 iulie 2016 – Transmiterea de catre unitatile de invatamantul liceal de stat a situatiei locurilor ramase libere in urma neinscrierii candidatilor admisi in cele doua etape ale admiterii
1 – 4 august 2016 – Rezolvarea de catre comisia judeteana de admitere a situatiilor speciale ivite dupa cele doua etape de repartizare computerizata, a repartizarii candidatilor care nu si-au depus dosarele de inscriere in termen si a candidatilor care nu au participat la primele doua repartizari computerizate.

A treia etapa de admitere in invatamantul liceal de stat 2016:
1 august 2016 – Afisarea locului de desfasurare si a graficului probelor de aptitudini sau de verificare a cunostintelor de limba moderna ori materna
29 august 2016 – Inscrierea candidatilor la liceele care organizeaza probe de aptitudini sau probe de verificare a cunostintelor de limba moderna sau materna
30 – 31 august 2016 – Desfasurarea probelor de aptitudini sau de verificare a cunostintelor de limba moderna sau materna
1 – 2 septembrie 2016 – Repartizarea absolventilor clasei a VIII-a care nu au participat la nicio repartizare sau nu au fost repartizati in etapele anterioare, care nu s-au inscris in perioada prevazuta de metodologie sau care si-au incheiat situatia scolara ulterior etapelor anterioare
5 septembrie 2016 – Transmiterea catre Centrul National de Admitere a rezultatelor repartizarii

Spynews
Românii s-au bătut crunt cu polițiștii din Leeds! Au răsturnat și incendiat mașini: „Să vină mascații de la București” | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Produsul Lidl adorat de români care apare la raft, sâmbătă, 20 iulie 2024. Retailerul îl bagă la promoție, costă doar 3.49 lei. Sunt și alte oferte pe măsură. Află ce poți cumpăra cu doar câțiva lei de la magazinele Lidl din toată țara
Capital.ro
N-ai voie dacă nu prezinți BULETIN. S-a dat azi lege obligatorie în România. Amendă 30.000 lei
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Caz unic în rețeaua globală a geoparcurilor UNESCO: propunere retrasă din cauza unei primării din România FOTO
Spynews
Au fost găsite noi fragmente osoase în Vaslui. Și acestea ar purta „semnătura” Narcisei și a lui Zoro
Spynews
30 de elevi din Coreea de Nord, uciși pentru că s-au uitat la seriale sud-coreene. Au fost împușcați în văzul tuturor
Evz.ro
Haos în sistemul medical. Unde se calcă pacienții în picioare
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se ADÂNCEȘTE! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
A devenit interzis în România. Nu mai poți urmări la TV. Iohannis a dat lege
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Tel Aviv lovit de o dronă cu rază lungă: o persoană ucisă, alte opt rănite
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'