Elevii de clasa a VIII-a afla miercuri la ce licee au fost repartizati in urma sustinerii examenului de Evaluare Nationala.
ADMITERE LICEU 2017. Rezultatele sunt afisate in jurul pranzului de Edu.ro AICI!
ADMITERE LICEU 2017. Peste 27.700 de candidati din totalul celor 140.706 eligibili nu s-au inscris pentru aceasta etapa, potrivit datelor obtinute de News.ro Ponderea mediilor peste 5 la Evaluarea Nationala a fost la 77%, in urma solutionarii contestatiilor.
REPARTIZARE LICEE 2017. Rata de participare la Evaluarea Nationala a fost de 97,1% cu 140.712 candidati prezenti dintr-un total de 144.929 inscrisi, iar sase elevi au fost eliminati din cauza unor tentative de frauda.
ADMITERE LICEU 2017. Potrivit metodologiei de organizare si desfasurare a examenului, pot sa completeze fisele de optiuni pentru admiterea in clasa a IX – a elevii care au participat la examen, dar nu cei eliminati pentru frauda.
Astfel, au fost eligibili pentru inscrierea la repartizarea computerizata 140.706 candidati. Dar, ca in fiecare an, numarul celor care au completat fisele de inscriere a fost cu cateva zeci de mii mai mic.
ADMITERE LICEU 2017. Astfel, in 2017 s-au inscris pentru a fi repartizati aproape 113.000 candidati din cei 140.706 de candidati eligibili Media de admitere in liceu este media ponderata intre media generala obtinuta la Evaluarea Nationala (cu o pondere de 80%) si media generala de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).
REPARTIZARE LICEE 2017. Ce se intampla daca un candidat ramane nerepartizat
In cazul in care candidatul nu are loc la nici una din optiunile exprimate pe fisa el ramane nerepartizat in aceasta sesiune de admitere si va trebui sa participe la o sesiune ulterioara organizata numai pe locurile ramase libere in aceasta sesiune.
Situatia poate aparea in cazul in care candidatul nu a exprimat suficiente optiuni, optiunile exprimate de el fiind ocupate inaintea lui de alti candidati care au medii mai mari.
Numarul total de locuri la licee este suficient pentru ca toti candidatii sa fie repartizati, daca isi exprima optiuni suficiente.
ADMITERE LICEU 2017. Ce urmeaza dupa repartizarea computerizata la liceu
In 12 iulie se vor repartiza computerizat in invatamantul liceal de stat absolventii claselor a VIII-a, urmand ca in 13 iulie sa fie afisati, la scolile gimnaziale, listele cu absolventii repartizati din scolile respective si lista cu locurile neocupate la liceele din Bucuresti si alte judete.
REPARTIZARE LICEE 2017. Intre 13 si 17 iulie se va organiza depunerea dosarelor de inscriere la scolile la care candidatii au fost repartizati. Atentie! In lipsa acestui demers, candidatul pierde locul de la liceul respectiv.
ADMITERE LICEU 2017. Ce acte sunt necesare la dosarul de inscriere:
– cererea de inscriere (la liceul respectiv);
– cartea de identitate (daca este cazul) si certificatul de nastere, acesta din urma in copie legalizata;
– adeverinta cu notele si media generala obtinute la Evaluarea Nationala din clasa a VIII-a (se ridica de la scoala absolvita de elev);
– foaia matricola pentru clasele a V-a – a VIII-a (cu calculul mediei generale) – se ridica de la scoala gimnaziala;
– fisa medicala a elevului (de la scoala gimnaziala).
In 18 iulie, liceele vor transmite situatia locurilor ramase libere in urma neinscrierii candidatilor admisi in aceasta etapa de admitere.
Intre 19 si 21 iulie vor fi rezolvate situatiile speciale aparute dupa repartizarea computerizata, repartizarea candidatilor care nu si-au depus dosarele de inscriere in termen, a candidatilor care nu au participat si a celor care au participat, dar nu au fost repartizati in etapa repartizarii computerizate.
24 iulie 2017 – Afisarea situatiei locurilor libere, a locului de desfasurare si a graficului probelor de aptitudini sau probelor la limba moderna sau materna.
4 septembrie 2017 – Candidatii se vor inscrie la liceele care organizeaza probele de aptitudini sau probele la limba moderna sau materna.
5 – 6 septembrie 2017 – Desfasurarea probelor de aptitudini sau probelor de limba moderna sau materna.
4 – 7 septembrie 2017 – Absolventii clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizati in etapa anterioara, care nu s-au inscris in termen sau care si-au incheiat situatia scolara ulterior etapei anterioare isi vor trimite cererile de inscriere.
8 septembrie 2017 – Vor fi repartizati absolventii clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizati in etapa anterioara, care nu s-au inscris in termen sau care si-au incheiat situatia scolara ulterior etapei anerioare.
11 septembrie 2017 – Transmiterea rezultatelor repartizarii catre Centrul National de Admitere, prin confirmarea incheierii operatiunilor specifice in aplicatia informatica centralizata.
REPARTIZARE LICEE 2017. TOPUL LICEELOR IN 2016:
1. Colegiul National „Sfantul Sava” din Bucuresti – ultima medie de admitere: 9,56 , iar prima medie de admitere 10
2. Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu” din Bucuresti – ultima medie de admitere: 9,56, iar prima medie de admitere: 10
3. Colegiul National „Gheorghe Lazar” din Bucuresti – ultima medie de admitere: 9,54, iar prima medie de admitere: 10
4. Colegiul National „Mihai Viteazul” din Bucuresti – ultima medie de admitere: 9,49, iar prima medie de admitere: 10
5. Colegiul National „Mircea cel Batran” din Constanta – ultima medie de admitere: 9,47, iar prima medie de admitere:10
6. Colegiul National „Gheorghe Sincai” din Bucuresti – ultima medie de admitere: 9,42, iar prima medie de admitere: 9,96
7. Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanta – ultima medie de admitere: 9,32 , iar prima medie de admitere: 9,99
8. Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Timisoara – ultima medie de admitere: 9,31, iar prima medie de admitere: 9,98
9. Colegiul National din Iasi – ultima medie de admitere : 9,27, iar prima medie de admitere: 10
10. Colegiul National „Fratii Buzesti” din Craiova – ultima medie de admitere: 9,19, iar prima medie de admitere: 10.
Distribuția județelor cu procentaje superioare (85%+) în privința mediilor peste 5 arată astfel: Brăila (92,5%), Cluj (90%), Prahova (87,6%), Municipiul București (87,2%) și Galați (85,6%). Rate scăzute ale mediilor peste 5 se înregistrează în județele Giurgiu (61,1%), Teleorman (63,5%), Harghita (67,9%) și Mehedinți (68,1%).
Rata de participare la Evaluarea Națională 2017 a fost de 97,1% — 140.712 candidați fiind prezenți dintr-un total de 144.929 înscriși, conform libertatea.ro.
Pentru admiterea la un liceu de stat, se calculează o medie ponderată între media generală obținută la Evaluarea Națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).
Dintre cei 80.000 de elevi din provincie care au luat Evaluarea Națională, doar 1.700 s-au înscris la un liceu sau la colegiu din Capitală. Astfel, pentru elevii din provincie care au vrut să se înscrie la un liceu din București s-a organizat un centru special, în perioada 3-6 iulie, la Școala Gimnazială Sfinții Voievozi, de lângă Gara de Nord.
„Nu prea mai vin elevi din provincie, nu știu de ce!? Cele mai multe candidaturi sunt din Ilfov, din localități de la marginea Capitalei. Mai sunt înscrieri din județe din jurul Bucureștiului, cum ar fi Giurgiu, Teleorman, Dâmbovița. Alte județe, mai îndepărtate, cum sunt chiar și Galați sau Brăila, nu prea mai au înscrieri. Sunt foarte puține”, au spus reprezentanții Inspectoratului General al Municipiului București, pentru sursa citată.