ADMITERE LICEU 2017 EDU.RO, REPARTIZARE LICEE 2017. Aproximativ 77% dintre candidaţi (108.294) au obţinut medii peste 5, în timp ce 23% (32.418) au obţinut medii de 2, 3 sau 4. În urmă testelor la Limba şi literatura româna/ Limba Maternă şi la Matematică, 497 de elevi care au promovat clasa a VIII-a au obţinut media 10.
La examenele de Evaluare Naţională, susţinute de absolvenţii claselor a opta, s-au înscris 144.929 de elevi, dintre care au fost prezenţi 140.712 candidaţi. La examenul de Limba Română peste 121.000 de elevi au luat note peste 5, ceea ce reprezintă un procent de aproximativ 86%. Notă maximă a fost obţinută de 1.745 de candidaţi.
La matematică aproape 93.000 de elevi (66%) au reuşit să obţină note peste 5, iar 4.450 au luat nota maxima, 10.
Procentul cel mai mare de elevi care au obţinut medii peste 5 s-a înregistrat în judeţul Brăila, unde 92,5% au obţinut cel puţin media cinci. La polul opus se situează judeţul Giurgiu, cu un procent de puţin peste 61% al celor care au obtinit medii mai mari de 5. Cele mai multe medii de 10 au foat obţinute în judeţul Iaşi, unde 38 de elevi au avut calificativul maxim.
În functie de notele de la Evaluarea Nationala va fi stabilita media de admitere la liceu. Astfel, media la Evaluarea Naţională va avea o pondere de 75%, iar media claselor V-VIII va conta în proporţie de 25% în vederea stabilirii notei finale de admiterea la liceu.
În total, în ţară, s-au înregistrat 14.028 contestaţii la examenul de Evaluare Naţională, dintre care 7.286 la limba şi literatura română, 6.286 la matematică şi 456 la limba maternă, a declarat Ariana Bucur.
Ce se intampla daca un candidat ramane nerepartizat
In cazul in care candidatul nu are loc la nici una din optiunile exprimate pe fisa el ramane nerepartizat in aceasta sesiune de admitere si va trebui sa participe la o sesiune ulterioara organizata numai pe locurile ramase libere in aceasta sesiune.
Situatia poate aparea in cazul in care candidatul nu a exprimat suficiente optiuni, optiunile exprimate de el fiind ocupate inaintea lui de alti candidati care au medii mai mari.
Numarul total de locuri la licee este suficient pentru ca toti candidatii sa fie repartizati, daca isi exprima optiuni suficiente.
Procentual, asta înseamnă 5,16% de contestaţii din numărul lucrărilor scrise la limba şi literatura română, 4,46% la matematică şi 5,39% la limba maternă.
Peste 140.000 de absolvenţi ai clasei a VIII-a au susţinut, în perioada 19-22 iunie, Evaluarea Naţională la limba română, matematică şi limba maternă.
Ministerul Educaţiei a anunţat modificări la metoda de calcul pentru admiterea la liceu. Din anul acesta, ponderea mediilor din clasele gimnaziale scade la 20%, faţă de 25 % cât a fost până acum, restul de 80% fiind reprezentat de media de la Evaluarea Naţională.
EVALUAREA NAŢIONALĂ 2017
Rezultatelor Evaluării Naţionale 2017 au fost publicate pe site-ul evaluare.edu.ro. În intervalul 27-29 iunie, au fost rezolvate contestaţiile, iar rezultatele finale au fost făcute publice pe 30 iunie.
Lucrările au fost corectate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele.
Rata de participare la prima probă, cea la limba română, a fost de 97,33%, la matematică fiind de 97,17%.
Ministerul Educaţiei a anunţat că, în urma evaluării lucrărilor contestate „nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii.” Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestaţii este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferenţă între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii.
Media notelor obţinute la examen constituie unul dintre criteriile de admitere în învăţământul liceal de stat în anul şcolar 2017-2018. Astfel, media de admitere a absolvenţilor de gimnaziu în ciclul liceal se calculează ca medie ponderată între media la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 80%) şi media generală de absolvire a claselor din V-VIII (cu o pondere de 20%).
În funcţie de media generală, ei vor opta pentru liceul dorit.
Cele mai bune licee din ţară şi cele mai căutate rămân Colegiul Naţonal „Gheorghe Lazăr”, Colegiul Naţional „Sfantul Sava” sau Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu”, toate din Capitală.
Cum s-au notat lucrările după contestaţii. Procedură
Candidaţii care depun contestaţii completează şi semnează o cerere tipizată în care se menţionează faptul că nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii. Comisia Naţională de Organizare a Evaluării Naţionale va transmite comisiei judeţene/a municipiului Bucureşti tipizatul cererii de depunere a contestaţiei.
Candidatul major şi părinţii/reprezentanţii legali ai candidatului minor pot solicita comisiei judeţene/a municipiului Bucureşti de organizare a evaluării naţionale să vadă lucrarea/lucrările proprie/proprii a/ale propriului copil numai după afişarea rezultatelor finale
după contestaţii. La vizualizarea lucrării/lucrărilor, candidatul minor trebuie să fie însoţit obligatoriu de un părinte/reprezentant legal.
În procesul de evaluare iniţială a lucrărilor scrise şi de rezolvare a contestaţiilor, în cazul în care diferenţa dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult 0,50 puncte, notele obţinute se trec, pe fiecare lucrare în parte, cu cerneală roşie, de către profesorii evaluatori, după ce este verificată concordanţa cu borderourile individuale, şi se semnează de aceştia. Nota finală se trece pe lucrare, în prezenţa profesorilor evaluatori, de către preşedintele comisiei. Preşedintele comisiei calculează nota finală, ca medie aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de evaluatori, fără rotunjire şi semnează.
În cazul în care diferenţa între notele acordate de cei doi evaluatori este mai mare de 0,50 puncte, lucrarea va fi recorectată de alţi doi profesori evaluatori numiţi de preşedintele comisiei. Nota rezultată în urma reevaluării este nota care se trece pe lucrare şi reprezintă nota finală. Sub notă semnează cei patru evaluatori şi preşedintele comisiei. Numărul pachetului şi numărul de ordine al lucrărilor care necesită a treia evaluare sunt consemnate într-un proces-verbal, semnat de cei amintiţi anterior.
După încheierea evaluării şi deschiderea lucrărilor, preşedintele comisiei de contestaţii analizează notele acordate după reevaluare, în comparaţie cu cele acordate iniţial. În situaţia în care se constată diferenţe de notare mai mari de 1 punct, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea iniţială şi cele de la contestaţii, preşedintele comisiei de contestaţii numeşte o a treia
comisie formată din alţi doi profesori cu experienţă, alţii decât cei care au evaluat iniţial lucrările în centrul de contestaţii. Reevaluarea se va face după o nouă secretizare a lucrărilor, respectând cu stricteţe baremul de evaluare şi toate procedurile de evaluare. Nota acordată de a treia comisie este nota finală a comisiei de contestaţii.
Nota definitivă, acordată în conformitate cu procedura menţionată nu mai poate fi modificată şi reprezintă nota obţinută de candidat la proba respectivă.
UPDATE, ORA 14.45: Potrivit Ministerului Educaţiei, rezultatele ele repartizării computerizate în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2017-2018 vor fi publicate conform calendarului, miercuri, 12 iulie, pe admitere.edu.ro, în intervalul orar 16:00 – 17:00.
EDU.ro Admitere Liceu 2017. A venit cel mai așteptat moment pentru elevii care au trecut cu succes de examenul de Evaluare Națională. Azi, miercuri, 12 iulie 2017, are loc repartizarea computerizată. Elevii vor afla, astfel, de pe EDU.ro, care sunt liceele unde vor învăța din toamnă.
EDU.ro Admitere Liceu 2017. De știut că Cele mai bune licee, unde competiția este acerbă, sunt evident în București, primul în top fiind Colegiul National „Sfantul Sava”, urmat de Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu”.
EDU.ro Admitere Liceu 2017. Mai este doar aproximativ jumătate de oră până la publicarea rezultatelor. Așteptăm pe adresa [email protected] orice nemulțumiri legate de repartizarea computerizată la liceu.
Astfel, în 12 iulie va avea loc REPARTIZARE COMPUTERIZATA 2017 în învățământul liceal de stat pentru candidații din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2017-2018. O zi mai târziu, la unitățile de învățământ gimnazial vor fi afișate listele cu absolvenții repartizați proveniți din școlile respective și a listei cu locurile neocupate în unitățile de învățământ liceal de stat din județ.
În perioada 13-17 iulie va avea loc depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați, iar în 18 iulie, transmiterea de către unitățile de învățământ liceal de stat a situației locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere.
În perioada 19-21 iulie se va desfășura rezolvarea de către comisiile județene de admitere a situațiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, a repartizării candidaților care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen și a candidaților care nu au participat sau au participat, dar nu au fost repartizați în etapa repartizării computerizate.
REPARTIZARE COMPUTERIZATA 2017 A ELEVILOR IN INVATAMANTUL PROFESIONAL
Etapa I de admitere în învățământul profesional de stat, pentru anul școlar 2017-2018, se desfășoară în perioada 3-24 iulie 2017. După ce în perioada 3-7 iulie a avut loc înscrierea candidaților la unitățile de învățământ care școlarizează în învățământul profesional de stat, pe baza fișei de înscriere în învățământul profesional de stat, astăzi, 10 iulie, se va desfășura proba suplimentară de admitere, numai la unitățile de învățământ și la calificările pentru care numărul celor înscriși este mai mare decât numărul locurilor disponibile. Pe 13 iulie va avea loc afișarea la sediul unităților de învățământ profesional a listei cu candidații admiși și a celor respinși la învățământul profesional de stat.
Învățământul dual
Etapa I de admitere în învățământul profesional de stat dual, pentru anul școlar 2017-2018, continuă în perioada 3-24 iulie. Astfel, în perioada 3-6 iulie au avut loc probele de admitere la unitățile de învățământ și la calificările pentru care numărul celor înscriși este mai mare decât numărul locurilor disponibile sau în cazul în care s-a decis susținerea de probe de admitere indiferent de numărul de candidați înscriși pe numărul de locuri disponibile. În data de 13 iulie va avea loc afișarea la sediul unităților de învățământ profesional a listei cu candidații admiși și a celor respinși la învățământul profesional dual.
Informații referitoare la planul de școlarizare în învățământul liceal și profesional se găsesc în Broșura de admitere distribuită absolvenților clasei a VIII-a.
ADMITERE LICEU 2017 – REPARTIZARE COMPUTERIZATA 2017 A ELEVILOR LA LICEU. Distribuţia judeţelor cu procentaje superioare (85%+) în privinţa mediilor peste 5 arată astfel: Brăila (92,5%), Cluj (90%), Prahova (87,6%), Municipiul Bucureşti (87,2%) şi Galaţi (85,6%). Rate scăzute ale mediilor peste 5 se înregistrează în judeţele Giurgiu (61,1%), Teleorman (63,5%), Harghita (67,9%) şi Mehedinţi (68,1%). Rata de participare a fost de 97,1% – 140.712 candidaţi fiind prezenţi dintr-un total de 144.929 înscrişi.
ADMITERE LICEU 2017 – REPARTIZARE COMPUTERIZATA 2017 A ELEVILOR LA LICEU.Media generală obţinută la Evaluarea Naţională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învăţământul liceal de stat. Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală obţinută la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 80%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).
EDU.RO ADMITERE LICEE 2017. REZULTATE REPARTIZAREA computerizată 2017.
ADMITERE LICEE 2017. REZULTATE REPARTIZARE EDU.RO. VEZI AICI REZULTATELE REPARTIZĂRII ÎN LICEE
ADMITERE LICEE 2017. REZULTATE REPARTIZARE EDU.RO. Cum funcţionează programul de repartizare computerizată: după ce toţi elevii au fost introduşi în sistem, pentru fiecare judeţ, se face o clasificare după ordinea descrescătoare a mediilor de admitere. Calculatorul parcurge această listă de la cea mai mare medie către cea mai mică.
ADMITERE LICEE 2017. REZULTATE REPARTIZARE EDU.RO. Rezultatele repartizării în licee. În cazul în care doi candidaţi au medii de admitere egale, aceştia vor fi departajaţi folosind, în ordine, următoarele criterii:
ADMITERE LICEE 2017. REZULTATE REPARTIZARE EDU.RO. În cazul în care, la o unitate de învăţământ, pe ultimul loc, există candidaţi cu opţiunea exprimată pentru acea unitate şcolară şi care au mediile de admitere, precum şi toate mediile menţionate la alin. (2), lit. a), b), c), d) şi e) egale, atunci toţi aceşti candidaţi sunt declaraţi admişi la opţiunea solicitată.
ADMITERE LICEE 2017. REZULTATE REPARTIZARE EDU.RO. În cazul filierei tehnologice, repartizarea candidaţilor se face pe domenii, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere şi în funcţie de opţiuni. Repartizarea pe calificari profesionale se va face în urmatorii ani de studiu.