Ministerul Educaţiei a afişat miercuri rezultatele la admiterea în liceu. Şase specializări de la licee din Bucureşti, trei fiind de la liceul „Sfântul Sava”, se află în top 10 constituit în funcţie de ultima medie de admitere. Alături de acestea sunt două specializări de la Liceul „Fraţii Buzeşti” din Craiova, şi câte una de la liceele „B.P. Hasdeu”, din Buzău şi „Mircea cel Bătrân” din Constanţa.
Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti, specializarea Matematică -Iinformatică, în limba engleză, se situează pe primul loc, ultima medie de admitere fiind 9,93, iar la specializarea Ştiinţele naturii, media ultimului admis a fost 9,91.
În Top 10 specializări, pe locul trei se află Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân din Constanţa, cu specializarea Matematică-informatică şi cu media de admiterea 9,88, urmat de Colegiul Naţional „B.P.Hasdeu” din Buzău – Matematică – Informatică bilingv cu ultima medie de intrare 9.87 şi de clase de Matematică – Informatică a Colegiului Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti, cu media de admitere 9,86.
Următoarele două locuri sunt ocupate de specializări de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova respectiv Matematică – Informatică bilingv, cu 9,85 media de admitere şi Ştiinţele Naturii, cu 9,84.
Locurile 8,9 şi 10 sunt revin unor licee din Bucureşti: Colegiul „Gheorghe Lazăr, specializarea Ştiinţele naturii – 9,83, Colegiul Naţional „Sfântul Sava” – Matematică – Informatică – 9,81 şi Colegiul Naţional „Spiru Haret” – Matematică – Informatică bilingv cu media de amitere 9,80.
Un număr de 581 de candidaţi cu medii cuprinse între 9,79 şi 1,93 au rămas nerepartizaţi, după prima sesiune .
Admitere 2017: Patru elevi cu medii peste 9, nerepartizaţi după prima sesiune de admitere la liceu
Patru elevi cu medii peste 9 nu au fost repartizaţi după prima sesiune de admitere la liceu care a avut loc miercuri. Este vorba despre trei elevi din Bucureşti şi unul din Olt cu medii curpinse între 9,79 şi 9,05, potrivit statisticilor prezentate de Ministerul Educaţiei.
Pe lângă cei patru candidaţi cu medii peste 9 care nu au fost repartizaţi, mai sunt 11 cu medii cuprinse între 8,06 şi 8,97.
De asemenea, 94 de absolvenţi cu medii cuprinse între 7,00 şi 7,98 au rămas nerepartizaţi.
Astfel că după prima repartizare computerizată 581 de candidaţi încă nu au obţinut un loc la liceu.
Ultimul clasat are media 1,93.
UPDATE, ORA 14.45: Potrivit Ministerului Educaţiei, rezultatele ele repartizării computerizate în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2017-2018 vor fi publicate conform calendarului, miercuri, 12 iulie, pe admitere.edu.ro, în intervalul orar 16:00 – 17:00.
EDU.ro Admitere Liceu 2017. A venit cel mai așteptat moment pentru elevii care au trecut cu succes de examenul de Evaluare Națională. Azi, miercuri, 12 iulie 2017, are loc repartizarea computerizată. Elevii vor afla, astfel, de pe EDU.ro, care sunt liceele unde vor învăța din toamnă.
EDU.ro Admitere Liceu 2017. De știut că Cele mai bune licee, unde competiția este acerbă, sunt evident în București, primul în top fiind Colegiul National „Sfantul Sava”, urmat de Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu”.
EDU.ro Admitere Liceu 2017. Mai este doar aproximativ jumătate de oră până la publicarea rezultatelor. Așteptăm pe adresa [email protected] orice nemulțumiri legate de repartizarea computerizată la liceu.
Astfel, în 12 iulie va avea loc REPARTIZARE COMPUTERIZATA 2017 în învățământul liceal de stat pentru candidații din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2017-2018. O zi mai târziu, la unitățile de învățământ gimnazial vor fi afișate listele cu absolvenții repartizați proveniți din școlile respective și a listei cu locurile neocupate în unitățile de învățământ liceal de stat din județ.
În perioada 13-17 iulie va avea loc depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați, iar în 18 iulie, transmiterea de către unitățile de învățământ liceal de stat a situației locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere.
În perioada 19-21 iulie se va desfășura rezolvarea de către comisiile județene de admitere a situațiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, a repartizării candidaților care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen și a candidaților care nu au participat sau au participat, dar nu au fost repartizați în etapa repartizării computerizate.
REPARTIZARE COMPUTERIZATA 2017 A ELEVILOR IN INVATAMANTUL PROFESIONAL
Etapa I de admitere în învățământul profesional de stat, pentru anul școlar 2017-2018, se desfășoară în perioada 3-24 iulie 2017. După ce în perioada 3-7 iulie a avut loc înscrierea candidaților la unitățile de învățământ care școlarizează în învățământul profesional de stat, pe baza fișei de înscriere în învățământul profesional de stat, astăzi, 10 iulie, se va desfășura proba suplimentară de admitere, numai la unitățile de învățământ și la calificările pentru care numărul celor înscriși este mai mare decât numărul locurilor disponibile. Pe 13 iulie va avea loc afișarea la sediul unităților de învățământ profesional a listei cu candidații admiși și a celor respinși la învățământul profesional de stat.
Învățământul dual
Etapa I de admitere în învățământul profesional de stat dual, pentru anul școlar 2017-2018, continuă în perioada 3-24 iulie. Astfel, în perioada 3-6 iulie au avut loc probele de admitere la unitățile de învățământ și la calificările pentru care numărul celor înscriși este mai mare decât numărul locurilor disponibile sau în cazul în care s-a decis susținerea de probe de admitere indiferent de numărul de candidați înscriși pe numărul de locuri disponibile. În data de 13 iulie va avea loc afișarea la sediul unităților de învățământ profesional a listei cu candidații admiși și a celor respinși la învățământul profesional dual.
Informații referitoare la planul de școlarizare în învățământul liceal și profesional se găsesc în Broșura de admitere distribuită absolvenților clasei a VIII-a.
ADMITERE LICEU 2017 – REPARTIZARE COMPUTERIZATA 2017 A ELEVILOR LA LICEU. Distribuţia judeţelor cu procentaje superioare (85%+) în privinţa mediilor peste 5 arată astfel: Brăila (92,5%), Cluj (90%), Prahova (87,6%), Municipiul Bucureşti (87,2%) şi Galaţi (85,6%). Rate scăzute ale mediilor peste 5 se înregistrează în judeţele Giurgiu (61,1%), Teleorman (63,5%), Harghita (67,9%) şi Mehedinţi (68,1%). Rata de participare a fost de 97,1% – 140.712 candidaţi fiind prezenţi dintr-un total de 144.929 înscrişi.
ADMITERE LICEU 2017 – REPARTIZARE COMPUTERIZATA 2017 A ELEVILOR LA LICEU.Media generală obţinută la Evaluarea Naţională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învăţământul liceal de stat. Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală obţinută la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 80%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).
EDU.RO ADMITERE LICEE 2017. REZULTATE REPARTIZAREA computerizată 2017.
ADMITERE LICEE 2017. REZULTATE REPARTIZARE EDU.RO. VEZI AICI REZULTATELE REPARTIZĂRII ÎN LICEE
SITUAŢIA ÎN ŢARĂ:
Dolj: 9,85, cea mai mare ultimă medie de admitere la Colegiul „Fraţii Buzeşti” din Craiova, la specializarea mate-info, bilingv
Doi dintre cei patru elevi din Dolj care au obţinut media 10 la evaluarea naţională au fost repartizaţi la cea mai bună unitate de învăţământ din Craiova – Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”, la specializarea matematică-informatică, bilingv. La această clasă, care va fi formată din 28 de elevi, ultima media de admitere a fost 9,85. Pentru acest colegiu au optat şi elevi din Mehedinţi şi Gorj.
La specializarea ştiinţe ale naturii de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova, ultima medie de admitere a fost 9,84, aici urmând să studieze trei dintre elevii a căror notă finală la evaluarea naţională a fost maximă.
Buzău: Cinci elevi au intrat cu 10 la Colegiul „B.P. Hasdeu”; la polul opus se află un elev admis cu 2,46 la Colegiul Tehnic
Cinci elevi din Buzău au intrat cu 10 la Colegiul „B.P. Hasdeu”, unde la profilul mate-info bilingv ultima medie de admitere a fost 9,87, în timp ce la polul opus se află un elev admis cu 2,46 la Colegiul Tehnic.
Potrivit inspectorului şef adjunct al ISJ Buzău, Daniela Palcău, 2.413 candidaţi au fost înscrişi la repartizarea computerizată în licee, doi dintre aceştia nereuşind să obţină un loc la o unitate de învăţământ.
Iaşi: Cea mai mare ultimă medie de admitere, 9,75 la Colegiul Naţional; cea mai mică, la un colegiu tehnologic – 3,28
Cea mai mare ultimă medie de admitere în judetul Iasi, respectiv 9,75, s-a înregistrat la Colegiul Naţional, specializarea mate-info, iar la polul opus, la un colegiu tehnologic din judeţ s-a intrat cu 3,28.
În urma repartizării computerizate, 4.643 de elevi au fost repartizaţi la unităţi de învăţământ din judeţul Iaşi, 117 dintre aceştia provenind din alte judeţe.
Cea mai mare ultimă medie de admitere, 9,75, s-a înregistrat la Colegiul Naţional din Iaşi, specializarea mate-info, unde au fost 84 de locuri.
Galaţi: 2,85 – cea mai mică medie de admitere în liceu
Cea mai mare medie de admitere la liceu în judeţul Galaţi, 10.00, s-a înregistrat la Colegiul Naţional Vasile Alecsandri din municipiul Galaţi, la specializarea Matematică-Informatică, iar cea mai mică, 2,85, la Liceul Tehnologic Ovid Caledoniu din Tecuci, în urma repartizării computerizate derulate de Ministerul Educaţiei Naţionale.
În judeţul Galaţi la Colegiul Naţional Vasile Alecsandri, din municipiul Galaţi, cea mai mare medie de admitere înregistrată este 10.00, la specializarea matematică-informatică, a unei eleve care a urmat cursurile gimanziale tot la această unitate de învăţământ. La Colegiul Naţional Vasile Alecsandri ultima medie de admitere este de 9,44 la specializarea ştiinţe sociale.
Arad: Admiterea în liceu cu medii de la 2,03 până la 9,95; peste 300 locuri au rămas neocupate
Peste 2.700 de elevi din judeţul Arad din cei aproximativ 3.400 de absolvenţi de clasa VIII-a au fost admişi în licee, cu medii începând de la 2,03. Cea mai mare de admitere a fost 9,95, obţinută de singura elevă care a avut 10 la evaluarea naţională. Peste 350 de elevi au intrat la liceu cu medii mai mici de 5, iar câteva sute de locuri au rămas neocupate.
În prima etapă de admitere în cele 39 de licee din judeţul Arad, 2.701 elevi arădeni au fost declaraţi admişi, dintre care 2.399 au fost repartizaţi computerizat, în timp ce restul au intrat la licee vocaţionale sau au fost înscrişi pe locuri speciale, cum ar fi cele pentru romi.
Alba: Cea mai mare medie, 10 la Colegiul „Horea, Cloşca şi Crişan”; cea mai mică, la Liceul „Corneliu Medrea” din Zlatna – 2,39
Cea mai mare medie de intrare la liceu în judeţul Alba, respectiv 10, s-a înregistrat la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din municipiul reşedinţă de judeţ, la polul opus fiind Liceul „Corneliu Medrea” din Zlatna, unde ultimul candidat a fost admis cu media 2,39. După prima etapă de repartizare computerizată, 147 de locuri au rămas libere în liceele din Alba, iar 15 elevi nu au obţinut loc la nicio unitate de învăţământ.
Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Alba, după prima etapă de repartizare computerizată a absolvenţilor de clasa a VIII-a în licee au rămas libere 147 de locuri în 16 unităţi şcolare din judeţ, cele mai multe fiind la Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” din Alba Iulia, Liceul Teoretic Teiuş, Liceul German din Sebeş, dar şi la profilele tehnice de la grupurile şcolare din Câmpeni, Blaj şi Ocna Mureş.
ADMITERE LICEE 2017. REZULTATE REPARTIZARE EDU.RO. Cum funcţionează programul de repartizare computerizată: după ce toţi elevii au fost introduşi în sistem, pentru fiecare judeţ, se face o clasificare după ordinea descrescătoare a mediilor de admitere. Calculatorul parcurge această listă de la cea mai mare medie către cea mai mică.
ADMITERE LICEE 2017. REZULTATE REPARTIZARE EDU.RO. Rezultatele repartizării în licee. În cazul în care doi candidaţi au medii de admitere egale, aceştia vor fi departajaţi folosind, în ordine, următoarele criterii:
ADMITERE LICEE 2017. REZULTATE REPARTIZARE EDU.RO. În cazul în care, la o unitate de învăţământ, pe ultimul loc, există candidaţi cu opţiunea exprimată pentru acea unitate şcolară şi care au mediile de admitere, precum şi toate mediile menţionate la alin. (2), lit. a), b), c), d) şi e) egale, atunci toţi aceşti candidaţi sunt declaraţi admişi la opţiunea solicitată.
ADMITERE LICEE 2017. REZULTATE REPARTIZARE EDU.RO. În cazul filierei tehnologice, repartizarea candidaţilor se face pe domenii, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere şi în funcţie de opţiuni. Repartizarea pe calificari profesionale se va face în urmatorii ani de studiu.