Admitere liceu 2018. Inscrierile la liceu incep in 29 iunie, iar in 9 iulie are loc repartizarea computerizata, scrie stirilekanald.ro.
Completarea corecta a fisei de admitere iti poate creste sansele de a ajunge in cel mai bun liceu, in functie de media de la Evaluarea Nationala si de preferintele tale.
Cum trebuie completata fisa pentru admiterea in liceu
1.Completarea optiunilor pe fisa de admitere se face in ordinea preferintelor elevilor. Astfel, important e sa completezi pe primele locuri liceele pe care ti le doresti cel mai mult, chiar daca nu esti sigur ca media iti permite sa intri acolo. Nu ai nimic de pierdut si nu vei fi dezavantajat! Ai putea insa sa ai o sansa sa ajungi unde iti doresti! Dupa rezultatele de dupa contestatie, anul acesta mediile sunt un pic mai mici decat cele de anul trecut, cele dupa care se face acum estimarea!
2.Continua sa treci pe fisa liceele care ti-ar placea, apoi licee la care nu te-ar deranja sa fii repartizat. Iar, la final liceele mai putin dorite, dar pe care e bine sa le treci pe lista, pentru siguranta. Asta, pentru ca sigur mai bine ajungi la un liceu care nu-ti place, decat sa nu ajungi la niciunul!
3.Fa-ti lista preferintelor cu atentie. Nu completa pe fisa o optiune nedorita inaintea unei optiuni dorite ! Prima optiune este si prima luata in considerare pentru fiecare elev. Oricum, mediile de admitere din anii anteriori sunt orientative.
4. Completarea unui numar cat mai mare de optiuni pe fisa de admitere NU iti poate dauna. Oricum, computerul te va „trimite” la prima optiune a ta la care mai sunt locuri.
5. Atentie mare la validarea fiselor cu optiuni. Pentru a evita neplacerile cauzate de transcrierea gresita a datelor de pe fisa, procedura necesita tiparirea fiselor asa cum au fost introduse ele in baza de date. Fisa astfel tipărita, numita „fisa martor” se transmite la scoala de provenienta. Acestea trebuie verificate de elevi, insotiti de parinti, care le si semneaza pentru conformitate. Neconcordantele trebuie semnalate imediat conducerii scolii, care revine la centrul de colectare a datelor pentru a se face corectia.
6. Este important sa stii ca nu se poate intampla ca „locul tau” sa fie ocupat de un alt elev cu o medie mai mica decat a ta, chiar daca, de exemplu, el a avut liceul respective pima optiune, iar tu de-abia la a cincea. Si asta dintr-un motiv simplu, repartizarea se face in ordinea mediilor, nu a optiunilor!