ADMITERE LICEU 2018. Vezi câte locuri sunt în cele mai bune licee din Bucureşti

ADMITERE LICEU 2018 Elevii din clasa a VIII-a vor susține luna viitoare examenele de Evaluare Națională, iar după afișarea rezultatelor vor trebui să decidă la ce liceu se vor înscrie. 
Filip Stan
19 iun. 2018, 09:12
ADMITERE LICEU 2018. Vezi câte locuri sunt în cele mai bune licee din Bucureşti

ADMITERE LICEU 2018 Emoţii mari pentru elevii care termină anul acesta clasa a VIII-a. Mai este puţin şi încep înscrierile la liceu. Părinţii şi elevii au la dispoziţie broşura oficială de admitere la liceu.

Admiterea la liceu pentru anul 2018 va incepe efectiv in lunile mai si iunie, atunci cand toti elevii care au finalizat clasa a VIII-a vor fi cuprinsi in listele celor care urmeaza sa candideze pentru un loc la liceu. Candidaţii completează pe fişa de înscriere, în ordinea preferinţelor, codurile opţiunilor pentru profilurile, specializările sau domeniile de pregătire dorite.

Lista cu locuri disponibile pentru cateva dintre liceele din Capitala.

1. COLEGIUL NATIONAL „SFÂNTUL SAVA” din București – 224 de locuri in total

  • Matematică-informatică – 140
  • Matematica-informatică – bilingv limba engleză – 28
  • Știinte ale naturii – 28
  • Filologie -28

2. COLEGIUL NATIONAL „I.L. CARAGIALE” – 280 de locuri in total

  • Matematică-informatică – 84
  • Matematică-informatică – bilingv germană – 28
  • Matematica-informatică – bilingv engleză – 28
  • Filologie – 28
  • Filologie – bilingv germană – 28
  • Filologie – bilingv engleză – 28
  • Știinte sociale – 28

3. COLEGIUL NATIONAL DE INFORMATICA „TUDOR VIANU” – 252 de locuri în total

  • Matematică-informatică – 224
  • Matematică – informatică – bilingv limba germană – 28

4. LICEUL TEORETIC „JEAN MONNET” – 140 de locuri in total

  • Matematică-informatică – 56
  • Știinte ale naturii – 28
  • Filologie – 28
  • Știinte sociale – 28

Vezi aici: Lista completă, precum și mediile cu care se poate intra la fiecare specializare.

Vezi şi: ADMITERE LICEU 2018. Vezi cum se completează FIŞA DE ÎNSCRIERE pentru PROFESIONALĂ şi cum se calculează MEDIA DE ADMITERE

Candidaţii sunt avertizaţi că pentru profilurile, specializările sau domeniile de pregătire la care predarea se face într-o limbă a unei minorităţi naţionale, pot înscrie codul respectiv în fişa de opţiuni numai dacă au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă respectivă sau dacă au susţinut şi au promovat proba de verificare a cunoştinţelor de limba maternă menţionată la Art. 10, alin. 8 din Metodologia de admitere. În caz contrar, opţiunea va fi anulată în momentul repartizării computerizate. 

Candidaţii sunt avertizaţi că, pentru specializările la care predarea unei limbi moderne se face în regim bilingv, pot înscrie codul respectiv în fişa de opţiuni numai dacă au susţinut şi dacă au promovat proba de verificare a cunoştinţelor la limba modernă respectivă şi au pe fişă nota obţinută la această probă, conform prevederilor Art. 11 din Metodologia de admitere. În caz contrar, opţiunea respectivă va fi anulată în momentul repartizării computerizate. 

Pe fișa de admitere a fiecărui candidat se pot afla note la cel mult două limbi materne diferite la rubrica „nota obținută la limba și literatura maternă la evaluarea națională“ (una dintre ele fiind, eventual, limba maternă din care a studiat disciplinele la gimnaziu).

EXEMPLU DE COMPLETARE A OPŢIUNILOR:

Dacă prima opţiune este pentru specializarea matematică-informatică, liceu – cursuri de zi, din Liceul Minerva, care are în broşură codul 107, atunci elevul va completa poziţia 1 din fişă astfel:

Celelalte opţiuni pentru licee se completează în acelaşi mod, în ordinea preferinţelor, prin precizarea codului alocat fiecărei opţiuni.

Notă: numele unităţilor de învăţământ şi codurile folosite spre exemplificare sunt fictive.

Cu ocazia completării opţiunilor, părinţii şi candidaţii verifică şi corectitudinea celorlalte date înscrise în fişă de secretariatele şcolilor şi semnată de directorul şcolii. Fiecare candidat îşi poate copia în fişa-model din broşură, pentru uz propriu, lista de opţiuni, în ordinea preferinţelor exprimate.

Completarea listei de opţiuni se va face de către candidat în prezenţa părintelui/tutorelui legal instituit şi a dirigintelui clasei. Aceştia vor semna fişa de înscriere.

Elevii şi părinţii vor fi avertizaţi să completeze cu responsabilitate opţiunile şi numărul lor, să verifice corespondenţa codurilor înscrise în fişă cu opţiunile exprimate, deoarece o opţiune greşită poate conduce la o repartizare nedorită.

Candidaţii care nu au fost admişi la clasele la care se susţin probe de aptitudini, precum şi cei care au susţinut proba de verificare a cunoştinţelor de limbă maternă sau de limbă modernă, indiferent dacă au promovat-o sau nu, ridică fişele de înscriere de la secretariatele liceelor la care au susţinut probe de aptitudini/probe de verificare a cunoştinţelor de limbă maternă sau modernă şi, în perioada prevăzută de calendar, îşi completează fişele de opţiuni la unitatea de învățământ de proveniență. Aceşti candidaţi participă la admiterea computerizată.

Transmiterea fişelor de înscriere de la şcoli la centrele zonale de înscriere şi introducerea datelor de pe fişe în baza de date computerizată se va face, pe măsură ce se completează fişele de înscriere, în perioada 29 iunie – 3 iulie 2018, conform planificării stabilite de Comisia de Admitere a Municipiului Bucureşti.

În perioada 29 iunie – 4 iulie 2018, conform planificării stabilite de comisia din şcoală, părinţii şi elevii vor verifica, în prezenţa diriginţilor, corectitudinea datelor din fişa listată de calculator pentru fiecare elev.

În cazul existenţei unei erori, părinţii o semnalează comisiei de înscriere, prin intermediul profesorului diriginte.

Comisia transmite informaţia la centrul zonal de înscriere, care procedează la corectarea greşelii în baza de date computerizată şi la listarea fişei corectate din calculator.

Fişa greşită se păstrează în centrul zonal de înscriere, în dosarul cu documente al comisiei de înscriere, iar fişa corectată se înmânează directorului, care o transmite părinţilor şi candidatului, pentru a fi semnată. Fişele corecte sau corectate, listate din calculator, sunt semnate de profesorul diriginte, de candidat şi de părintele/tutorele acestuia, pentru a certifica faptul că acestea sunt corecte şi acceptate şi rămân în posesia părintelui/tutorelui candidatului. În cazul în care fişa iniţială a fost corectată, un exemplar al fişei corectate, listate din calculator şi semnate de diriginte, de candidat şi de părintele/tutorele acestuia va rămâne ataşat fişei iniţiale.

De asemenea, în cadrul acestor şedinţe de verificare, fiecare candidat va controla prezenţa numelui său pe lista cuprinzând candidații din centrul respectiv, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere afişată la sediul unității de învățământ, conform Art. 33 din Metodologia de Admitere, precum şi corectitudinea datelor personale, a mediilor/notelor.

Absolvenţii care doresc să participe la admitere în alt judeţ, primesc, până în data de 27 iunie 2018, de la unitatea de învățământ pe care au absolvit-o fişa de înscriere completată cu datele personale şi, după caz, cu notele obţinute la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a, cu media de absolvire a claselor V-VIII și cu media de admitere.

Pe aceste fişe nu vor fi completate opţiuni la şcoala de provenienţă, ci la centrul special de înscriere din judeţul în care se doreşte repartizarea. Fişele acestor candidaţi sunt înmânate candidaţilor/părinţilor, care semnează de primire în registrul şcolii. Candidaţii care participă la admitere în alt judeţ se vor înscrie direct cu această fişă în judeţul în care doresc să fie repartizaţi. Corectarea fişelor elevilor înscrişi din alte judeţe se realizează în centrul în care s-a făcut înscrierea acestor candidaţi, în perioada prevăzută în grafic, conform procedurilor amintite anterior.

În perioada 6 iulie 2018, Centrul Naţional de Admitere verifică bazele de date transmise de Comisia de Admitere a Municipiului Bucureşti şi transmite acesteia eventualele nereguli semnalate, în scopul remedierii acestora.

Corectarea erorilor se face până la data de 6 iulie 2018 şi se confirmă la Centrul Naţional modificările.

Până la data de 9 iulie 2018 se efectuează repartizarea computerizată a absolvenţilor de clasa a VIII-a care au participat la prima etapă de admitere, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere şi în funcţie de opţiunile candidaţilor, înscrise în fişa de opţiuni. La repartizare se folosesc criteriile de departajare menţionate la Art. 5 din Metodologia de admitere.

Înscrierea în clasa a IX-a, la învăţământul de zi, a absolvenţilor de gimnaziu (cu excepţia celor care candidează pentru licee/clase pentru care se susţin probe de aptitudini, a celor care solicită înscrierea în învăţământul special şi a celor care candidează pe locurile speciale pentru romi), se face prin repartizare computerizată, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, în baza opţiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv și în limita locurilor aprobate, prin planul de şcolarizare, pentru unităţile şcolare finanţate de la bugetul de stat.

EVALUARE NATIONALA 2018. Calendar, locuri şi ultimele medii de intrare. GHIDUL candidatului, BROSURA ADMITERE 2018

În cazul în care doi candidaţi au medii de admitere egale, aceştia vor fi departajaţi folosind, în ordine, următoarele criterii:

a) media generală la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a
b) media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;
c) nota obţinută la proba de limba și literatura română din cadrul Evaluării Naţionale;
d) nota obţinută la proba de matematică din cadrul Evaluării Naţionale;
e) nota obţinută la proba de limbă maternă din cadrul Evaluării Naţionale, respectiv nota de la proba de verificare a cunoștinţelor de limbă maternă, susţinută conform prevederilor Art.10 din anexa 1 la OMECTS nr. 4802/31.08.2010, în cazul candidaţilor care solicită înscrierea la unităţi de învăţământ cu predare în limba minorităţilor naţionale.

În cazul în care, la o unitate de învăţământ, pe ultimul loc, există candidaţi cu opţiunea exprimată pentru acea unitate școlară care au mediile de admitere şi toate mediile menţionate mai sus egale, atunci toţi aceşti candidaţi sunt declaraţi admişi la opţiunea solicitată.

Pentru liceul teoretic și vocaţional, repartizarea candidaţilor se efectuează pe filiere, profiluri și specializări, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere/mediilor finale de admitere şi în funcţie de opţiuni.

În cazul filierei tehnologice, repartizarea candidaţilor se face pe domenii, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere şi în funcţie de opţiuni. Repartizarea pe calificări profesionale se va face în următorii ani de studiu, potrivit structurii curriculare aprobate şi conform reglementărilor în vigoare. Unitatea de învăţământ şi inspectoratul școlar au obligaţia de a afişa oferta de şcolarizare/oferta de formare profesională concretizată în profiluri, domenii şi calificări profesionale.

Pentru liceele din filiera vocaţională – profilurile sportiv, militar, teologic, artistic, pedagogic – precum şi pentru liceul Waldorf, specializarea filologie, se vor organiza, înainte de începerea repartizării computerizate, probe de aptitudini, conform metodologiei OMEN nr. 4432/29.08.2014.

VEZI ŞI: ADMITERE LICEU 2018, BROŞURA: Cum se completează FIŞA DE ÎNSCRIERE şi ce se întâmplă când doi elevi au medii de admitere egale

DailyBusiness
Gigi Becali, uluit de banii primiți de la Parlament: „Sunt prea mulți!” Suma fabuloasă încasată după doar cinci ședințe
Spynews
Mara Bănică și Serghei Mizil, Raluca Bădulescu și fostul ei soț, Anda Adam și Joseph, Gabi Tamaș și Dan Alexa sunt printre echipele care pornesc anul acesta pe Drumul Eroilor, în Asia Express
Bzi.ro
Câte clase are Daciana Sârbu, fosta soție a lui Victor Ponta: Din ce afacere face bani
Fanatik.ro
Cum îți dai seama dacă ai ploșnițe în pat. Metoda care te ajută să descoperi insectele ascunse
Capital.ro
Călin Georgescu a dat cărțile pe față. Ce va păți Constituția România: Obligatoriu, e faza finală!
Playtech.ro
Prima reacție a Dacianei Sârbu după divorțul de Victor Ponta: Singurii care știu suntem noi. Nu vreau să...
DailyBusiness
Scandal la Senat! Angajații îl huiduie pe Bolojan după anunțul reducerii posturilor
Adevarul
Povestea de film a fostului șef al Poliției Câmpulung: de la erou la inculpat. S-a pensionat când era în arest
wowbiz.ro
Concedieri masive. Angajații care rămân fără loc de muncă la început de an. Posturile, reduse cu 24%
Spynews
Raluca Păstramă și Ibrahim Hanifi, răsturnare de situație în lupta pentru custodia copilului! Ce se întâmplă după ce instanța a decis ca fetița celor doi să rămână la mamă
Spynews
Costel Biju, surpriză romantică pentru soția lui, Andreea. În ce loc de vis și-a dus manelistul partenera / FOTO
Evz.ro
Vremea de Mica Unire le dă românilor planurile peste cap. Progoza ANM
Ego.ro
Imaginile cu Daciana Sârbu de nerecunoscut! Cum arăta înainte să îl cunoască pe Victor Ponta
Prosport.ro
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
kanald.ro
Planta de apartament care se mișcă noaptea pentru a se ruga. De ce este bine să o avem în casă
Cancan.ro
Cu ce a rămas Victor Ponta la partaj, după ce a divorțat de Daciana Sârbu? Iată declarația de avere
Playsport.ro
WOW! Corina Caragea a renunțat de tot la haine! Apariție unică pe net
Capital.ro
Lovitura finală pentru Călin Georgescu. Verdictul este clar: Din păcate...
StirileBZI
Bancnotele vor fi transformate în Euro! Decizia se va aplica din 1 ianuarie 2026
Prosport.ro
FOTO. Cum arată fiica legendarului fotbalist. Tânăra divorțează după 9 ani
stirilekanald.ro
De ce a murit, de fapt, Anda, tânăra de 34 de ani mușcată de câinii flămânzi. Cauza morții, confirmată
substantial.ro
Instanță spaniolă acordă concediu parental dublu unei mame singure
MediaFlux
AMENZI pentru PĂRINȚI! SE DAU 10.000 DE LEI pentru o regulă simplă
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Nu stăpânești engleza și n-ai habar de securitatea aeroportuară? Poți fi șeful Aeroporturi București