ADMITERE LICEU 2021. Scandal după contestaţia de la Galaţi: „A fost eroare umană”

În urma cercetărilor, oficialii din învăţământul vrâncean au stabilit că nota iniţială a lucrării a fost 8.45, nu 3, aşa cum a fost publicat în dreptul elevei pe edu.ro.
Filip Stan
07 iul. 2021, 14:56
ADMITERE LICEU 2021. Scandal după contestaţia de la Galaţi:
ADMITERE LICEU 2021.

În urma cercetărilor, oficialii din învăţământul vrâncean au stabilit că nota iniţială a lucrării a fost 8.45, nu 3, aşa cum a fost publicat în dreptul elevei pe edu.ro. Totul a fost o eroare umană, spun acum reprezentanţii ISJ Vrancea, iar încurcătura s-ar fi produs la trecerea notelor în borderou, unde ar fi fost schimbate notele obţinute de doi elevi.

Răsturnare de situaţie la Evaluarea Naţională 2021. Un elev din Galați care a luat 3 la proba de Matematică a primit nota 8,25 după contestație

„Am vizualizat lucrarea, apoi borderourile, am verificat şi cealaltă lucrare. Am descoperit că la lucrarea cu nr.2012 a fost trecută nota lucrării cu nr. 2013. Practic, cele două medii au fost trecute inversat pe aceste două lucrări. Presiunea e foarte mare, timpul foarte scurt alocat evaluării lucrărilor, a fost foarte greu să găsim atât de mulţi profesori evaluatori . Oamenii au recunoscut:  oboseala care s-a acumulat şi-a spus cuvântul.”, a declarat şeful ISJ Vrancea, Gabriela Marchitan.

Conform sursei citate, cei doi profesori evaluatori care au comis eroarea riscă să nu mai facă parte niciodată din comisiile de evaluare la examenele naţionale viitoare.

„Am sesizat comisia naţională de evaluare naţională. Am explicat ce s-a întâmplat, am luat declaraţiile celor doi profesori, aşteptăm acum rezoluţia pentru pasul următor. Bănuiesc că vom primi acceptul de a interveni în aplicaţie pentru a pune corect cele două medii”, a mai declarat Marchitan.

Mama elevei care a obținut nota 8 la Evaluarea Națională, după ce inițial picase, face primele declarații: „Am fost şocaţi. Fetiţa repeta întruna «Asta nu e nota mea!»”
ADMITERE LICEU 2021, Evaluare Naţională – Numărul mediilor de 10 a crescut, iar proporţia candidaţilor cu medii peste 5 este mai mare cu 0,1 % în urma contestaţiilor

Numărul mediilor de 10 a crescut cu 12, iar proporţia candidaţilor cu medii peste 5 este mai mare cu 0,1 % în urma contestaţiilor la examenul de Evaluare Naţională, conform datelor publicate duminică de Ministerul Educaţiei.

Ministerul Educaţiei a publicat duminică, pe site-ul dedicat, evaluare.edu.ro, rezultatele finale obţinute după soluţionarea contestaţiilor de absolvenţii clasei a VIII-a care au susţinut probele Evaluării Naţionale (22 – 25 iunie 2021).
În urma reevaluării lucrărilor contestate, proporţia candidaţilor cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 76,90% (94.629 de candidaţi), în creştere cu 0,10% (103 candidaţi) faţă de rezultatele iniţiale (76,80%). A crescut, de asemenea, şi numărul candidaţilor cu media generală 10: de la 120 la 132 (+12).

La proba de Limba şi literatura română, 103.805 candidaţi (84%) au încheiat examenul cu note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceştia, 482 de candidaţi au obţinut nota 10 (+15 în raport cu prima afişare).  La Matematică, 83.129 de candidaţi (67,40%) au primit note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceştia, 1.505 candidaţi au obţinut note de 10 (+66 în raport cu prima afişare).
La Limba şi literatura maternă, 7.619 candidaţi (95,9%) au primit note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar 123 de candidaţi au obţinut note de 10 (numărul notelor de 10 a rămas nemodificat).

ADMITERE LICEU 2021 Au fost depuse 20.268 de contestaţii,  în creştere, comparativ cu anul trecut (15.275), dar cu valori inferioare faţă de anii anteriori: 2019 – 21.509 contestaţii, respectiv 2018 – 23.761 de contestaţii.  Rata de participare a fost de 93,9%: 123.122 de candidaţi prezenţi (dintr-un total de 131.179 de absolvenţi înscrişi). Dintre aceştia, 28.493 de candidaţi (23,10%) au obţinut medii mai mici decât 5 (cinci). Au fost eliminaţi din cauza unor tentative de fraudă 5 elevi, lucrările acestora fiind notate cu 1 (unu).

Absolvenţii învăţământului gimnazial care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au fost în izolare/carantină sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu au putut finaliza/participa la probele de examen pot susţine aceste probe în etapa specială, care începe luni, 5 iulie  În acest scop s-au înscris peste 60 de candidaţi.

Evaluarea Naţională a elevilor de clasa a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare sumativă externă a competenţelor dobândite pe parcursul învăţământului gimnazial. Media de admitere constituie criteriu pentru admiterea în învăţământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obţinută la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 80%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).
În prima etapă de repartizare computerizată şi admitere în învăţământul liceal de stat din acest an, completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi de către părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a, se va derula în perioada 16 – 22 iulie. Repartizarea computerizată a candidaţilor din seria curentă, precum şi a celor din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2021-2022 va avea loc în data de 24 iulie.

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
Alina Eremia a ajuns să se îmbolnăvească din cauza standardelor. Ce spune artista despre schimbările prin care a trecut
Bzi.ro
Cine este câştigătorul Survivor România 2025: Când se difuzează marea finală
Fanatik.ro
Sfatul zilei de duminică, 20 aprilie 2025. Vărsătorii primesc o lecție importantă
Capital.ro
România s-a despărțit de titanul scenei românești! Muzica lui a răsunat în toate sălile. Este de neînlocuit
Playtech.ro
În câte zile trebuie să consumi ouăle vopsite de Paște. Cum se păstrează corect, să nu se strice
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Cele trei secrete ale longevității unui medic de 102 ani: „Mănânc un aliment foarte ieftin de la vârsta de 6 ani”
wowbiz.ro
A murit în Vinerea Mare! Celebru artist român s-a stins fulgerător
Spynews
Noua teorie a lui Alex Bodi despre femeile independente. Cum îi pune afaceristul la punct pe bărbații care au uitat să fie stâlpul familiei
Spynews
Când va avea loc priveghiul lui Rareș Ion, tânărul mort la doar 20 de ani. Familia lui urmează să își ia rămas bun de la el
Evz.ro
Orașul din România unde salariul mediu a sărit în aer. Cifrele sunt fantastice
Ego.ro
Ce a pățit Armin. Nicoară, imediat după ce a devenit tată! Probleme cu botezul și... EXCLUSIV
Prosport.ro
Despărțirea anului între milionari! Prietena Soranei Cîrstea a rupt mariajul de 9 ani cu fostul celebru fotbalist
kanald.ro
Un tânăr a ars de viu și alți doi se zbat între viață și moarte, după ce mașina în care se aflau s-a izbit puternic de un TIR, în Caraș-Severin
Cancan.ro
SINGURUL mall deschis de Paște, în Capitală. Aici poți să-ți faci cumpărăturile duminică, 20 aprilie 2025
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Călin Georgescu, înlocuit. A căzut cortina, secretul s-a aflat: El recunoaște că e o amenințare
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată iubita afaceristului care a plătit 400.000.000 de dolari pe 1.000 de apartamente
stirilekanald.ro
Dragoș Cristescu a murit în Vinerea Mare! Celebru artist român s-a stins fulgerător
Inca o moarte suspecta in randul angajatilor de la cel mai mare spital din Iasi: „Sunt ca negrii pe plantatie”
MediaFlux
Ajutor financiar înainte de Paște! Ce trebuie să știi dacă ai pensie sub 2.574 de lei
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Cutiuța muzicală: toaca – sunetul care nu cere aplauze, dar ne răscolește sufletul