Admitere liceu 2021. Sorin Cîmpeanu, anunţuri importante înainte de REPARTIZAREA COMPUTERIZATĂ 2021

Ministrul Educaţiei a vorbit marţi seară despre scandalul notelor de la Evaluare şi Bacalaureat şi a anunţat schimbări importante.
Filip Stan
13 iul. 2021, 21:48
Admitere liceu 2021. Sorin Cîmpeanu, anunţuri importante înainte de REPARTIZAREA COMPUTERIZATĂ 2021

Admitere liceu 2021. „Atât la Evaluarea Națională, cât și la Bacalaureat, au existat diferențe extrem de mari, în anumite cazuri, între notele obținute de către elevi după prima corectare și după cea de-a doua.

Cîmpeanu a explicat și în urmă cu câteva zile care consideră că au fost cauzele pentru care au existat diferențe semnificative între evaluările profesorilor.

Sorin Cîmpeanu, veste importantă după examenele naționale. Ce se va întâmpla cu profesorii care au corectat
“Am fost zi de zi la fiecare probă și baremul, în comparație. Insist că subiectele au fost corect formulate, gradul de dificultate a fost unul corect, iar baremul a fost fragmentat atât de mult încât era foarte greu să greșești, mai ales la Evaluarea Națională.

Admitere liceu 2021. Ce trebuie să ştie absolvenţii claselor a VIII-a despre repartizarea computerizată pe judeţe. Aşa îşi pot asigura locul la un liceu bun!
Și totuși am avut diferențe mari, ceea ce înseamnă că subiectivismul este pronunțat, avem nevoie de o corectare obiectivă care să fie făcută de evaluatori care nu se cunosc între ei și să fie făcută de un soft care nu mai greșește la evaluări tip-grilă.

În aproape 6.000 de cazuri diferența a fost mai mare de un punct între nota obținută inițial și cea de după contestații. Am avut și diferențe foarte mari, am cerut acolo o re-evaluare, știu și profesorii care au corectat.

Fiecare profesor în parte care a greșit, este vorba de zeci de profesori, nu vor mai putea corecta după aceste diferențe flagrante între corectarea inițială și cea de după contestații.

Admiterea la liceu pe bază de examen ar putea fi introdusă din 2022. Ministrul Educaţiei: „Nu pot garanta că este totdeauna cel mai obiectiv”
Pot fi multe cauze, dar niciuna nu poate justifica niște diferențe atât de mari (n. red. de 3-4 puncte între evaluări). Cred că anii trecuți nu au fost miniștrii atât de curioși unde au fost situații cu diferențe foarte mari. Eu nu îmi pot explica diferențele foarte mari între prima, a doua, a treia și a patra evaluare, acelea nu mi le pot explica, cel puțin eu”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi24, adăugând că la Galaţi, unde s-a trecut nota 3 în loc de 8.40, a fost o greșeală administrativă de introducere a notei.

În ceea ce privește admiterea la liceu, opțiune prevăzută în proiectul „România Educată”, ministrul spune că este puțin probabil ca acest lucru să se întâmple din septembrie 2022, chiar dacă noua lege a educației intră în vigoare la începutul anului viitor.

„Sunt ipoteze de lucru care vor intra în dezbatere. Un lucru clar este că această admitere la liceu, dacă va fi, va fi înainte de Evaluarea Națională. Un alt lucru clar este că va fi în aceeași zi și la aceeași oră pentru toate liceele care vor dori să organizeze concurs propriu de admitere. Mai departe, toată paleta ipotezelor rămâne deschisă”, a spus Cîmpeanu.

Spynews
Semnul de circulație care provoacă migrene șoferilor! Sunt foarte puțini oameni care știu ce semnificație are acest indicator rutier
Bzi.ro
Cum să scapi nevătămat după o întâlnire cu ursul. Ce greșeli fac turiștii de la noi care merg în drumeții
Fanatik.ro
Condimentul preferat al românilor, periculos pentru sănătate. Crește alarmant nivelul de stres
Capital.ro
Nu e permis pentru românii cu balcon la bloc. Asociația de proprietari trebuie să dea acord în scris
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
Situație jenantă pentru România în SUA. Iohannis l-a trimis pe Ciucă la dineul de la Casa Albă, dar americanii nu l-au primit
Spynews
Cele 12 zodii din horoscop sunt afectate de căldură în mod diferit. Cine stă pe Facebook, Instagram și TikTok ca să vadă ce fac alții
Spynews
Ce preparate de lux au servit superstarurile internaționale la Beach, Please! Preferințele lui Wiz Khalifa l-au surprins pe chef Janni Alexandridis: ”A fost un pic ciudat” / VIDEO
Evz.ro
Vara dă peste cap prețurile apartamentelor. Avem toate calculele
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Avem primele IMAGINI cu Bordea & noua iubită! Cine e tipesa 'de pe Dubai' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Recalcularea pensiilor, la un pas de finalizare! Primele decizii de recalculare au fost trimise! Când ajung documentele și ce pensionari vor beneficia de majorări de 700 de lei
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. E ultimul avertisment: Nu spun că vine apocalipsa, dar...
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
Medicul stomatolog Marina Gavril, găsită moartă în cabinetul din Brăila
MediaFlux
ADEVERINȚA care MĂREȘTE PENSIA. Când trebuie DEPUSĂ obligatoriu
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'