ADMITERE LICEU 2024 EDU.RO. Calendar REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ 2024 etapa a doua

Media de admitere este media generală la evaluarea națională, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute la probele de examen.
Filip Stan
31 iul. 2024, 07:01
ADMITERE LICEU 2024 EDU.RO. Calendar REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ 2024 etapa a doua
Ministerul Educaţiei schimbă din nou admiterea la liceu. Media din gimnaziu va fi primul criteriu de departajare

Peste 1.600 de elevi au rămas fără loc la liceu după prima etapă a admiterii la liceu 2024. Dintre aceștia, trei au medii cel puțin 8.00.

Rezultatele admiterii la liceu 2024, prima etapă, au fost afișate miercuri, 24 iulie. Elevii care nu au fost repartizați mai au o șansă în a doua etapă a admiterii la liceu, însă nu vor putea prinde loc la un liceu de top, unde locurile au fost deja ocupate în prima etapă a repartizării computerizate.

Potrivit Ministerului Educației, sunt disponibile suficiente locuri în fiecare județ – peste 31.000 la nivel național (dintre care 6.961 de locuri la liceu și 24.688 de locuri în învățământul profesional).

Calendarul etapei II a admiterii la liceu în 2024

  • 2 august 2024: Afișarea centrului de admitere, a situației locurilor rămase libere, inclusiv a celor destinate candidaților rromi, precum și a celor destinate candidaților cu CES, a locului de desfășurare și a graficului probelor de aptitudini sau de verificare a cunoștințelor de limbă modernă ori maternă;
  • 5 august 2024: Înscrierea candidaților pentru probele de aptitudini sau probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă, inclusiv a candidaților pe locurile speciale pentru rromi și a candidaților pentru locurile distinct alocate candidaților cu CES în unitățile de învățământ de masă;
  • 6 – 7 august 2024: Desfășurarea probelor de aptitudini sau a probelor de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă;
  • 8 – 9 august 2024: Afișarea rezultatelor la probele de aptitudini și la probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă și rezolvarea eventualelor contestații;
  • 12 – 14 august 2024: Primirea cererilor de înscriere a candidaților care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen, a candidaților care au fost respinși la liceele/clasele care au organizat probe de aptitudini și a candidaților care au susținut probe de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau de limbă maternă în etapa a doua, precum și a candidaților care nu au participat sau au participat la repartizarea computerizată în prima etapă de admitere, dar, din diferite motive, nu au fost repartizați computerizat, inclusiv a candidaților pe locurile speciale pentru rromi și a candidaților pentru locurile distinct alocate candidaților cu CES în unitățile de învățământ de masă.
  • Primirea cererilor de înscriere a absolvenților clasei a VlII-a care nu au susținut evaluarea națională. NOTĂ: Candidații pe locurile speciale pentru rromi și candidații pentru locurile distinct alocate candidaților cu CES în unitățile de învățământ de masă își păstrează prioritatea pe locurile destinate acestora;
  • 19 – 20 august 2024: Repartizarea candidaților din etapa a doua, de către comisia de admitere județeană/a municipiului București. Repartizarea se face conform unei proceduri stabilite de către comisia de admitere județeană/a municipiului București, publicate pe site-ul inspectoratului școlar județean/al Municipiului București și comunicate unităților de învățământ până la data de 10 iulie 2024.
  • 20 august 2024: Transmiterea către Centrul național de admitere a rezultatelor repartizării prin confirmarea încheierii operațiunilor specifice în aplicația informatică centralizată.I. Admiterea candidaților pentru învățământul seral.

 

ADMITERE LICEU 2024 EDU.RO. Repartizarea computerizată generală a candidaților a avut  loc miercuri, 24 iulie, când rezultatele acestei primei etape au fost fi publicate pe admitere.edu.ro. Depunerea dosarelor de înscriere, cu alte cuvinte confirmarea repartizării la liceu, are loc începând de joi, 25 iulie, până marți, 30 iulie, în funcție de programul de lucru comunicat de fiecare liceu în parte.

 

Depunerea dosarelor de înscriere la şcolile unde au fost repartizaţi este programată în perioada 25-30 iulie, în funcţie de programul de lucru anunţat de fiecare liceu în parte.

Potrivit calendarului Ministerului Educaţiei, a doua etapă de admitere va începe din 2 august, cu afişarea situaţiei locurilor rămase libere.

Admitere liceu 2024. Modele FIȘĂ de înscriere

1_Fisa_Admitere_2024_liceu

Admitere liceu 2024. Completarea fișelor de înscriere

Absolvenții clasei a VIII-a și părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, completează fișele de înscriere la liceu în perioada 11-12 iulie, respectiv 15-22 iulie 2024.

Media de admitere este media generală la evaluarea națională, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute la probele de examen.

 

O recomandare a ministerului este ca, înainte de completarea opțiunilor pe fișa de înscriere, elevii să aibă întocmită o listă cu specializările pe care le dorește și codurile aferente.

Se pot verifica ultimele medii de intrare din anii școlari trecuți și poziția în ierarhia județeană. Acestea sunt doar orientative și nu limitează opțiunile elevului.

Liceele și specializările se ordonează în funcție de preferințe.

 

Admitere liceu 2024: câte opțiuni se completează pentru repartizare computerizată

Ministerul recomandă să fie completate pe fișa de înscriere cât mai multe opțiuni. Calculatorul nu va trece la următorul candidat până când nu verifică toate opțiunile elevului și nu va fi repartizat la una dintre ele.

Codurile specifice fiecărei specializări (din Broșura de admitere) se trec în ordinea preferințelor, pe orizontală, în căsuțele din josul paginii. Prea puține opțiuni sau coduri introduse greșit pot duce la nerepartizare/repartizare la o specializare nedorită.

Ea e profesoara de matematică care și-a răsplătit elevii cu note mari la BAC din propriul salariu. „Încerc să-i fac să învețe cu plăcere, să vină cu drag la ore”

După completarea fișei și introducerea opțiunilor în calculator, elevul primește fișa completată, pentru verificare.

Elevul poate opta pentru repartizare într-un singur județ. După admitere, elevul depune dosarul la liceul la care a fost admis.

Ghid ME repartizare computerizata

Ghid-ME-repartizare-computerizata

Repartizare computerizată 2024 – departajarea candidaților cu medii egale

Pentru repartizarea computerizată, în cazul în care doi candidați au medii de admitere egale, aceștia vor fi departajați folosind, în ordine, următoarele criterii:

  • media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a
  • nota obținută la proba de limba și literatura română din cadrul evaluării naționale
  • nota obținută la proba de matematică din cadrul evaluării naționale
  • nota obținută la proba de limbă maternă din cadrul evaluării naționale, respectiv nota de la proba de verificare a cunoștințelor de limbă maternă, în cazul candidaților care solicită înscrierea la unități de învățământ cu predare în limba minorităților naționale.

În cazul în care la o unitate de învățământ, pe ultimul loc, există candidați cu opțiunea exprimată pentru acea unitate școlară și care au mediile de admitere, precum și toate mediile menționate egale, atunci toți acești candidați sunt declarați admiși la opțiunea solicitată.

Admitere liceu 2024. Repartizare computerizată. Situații speciale

În perioada 31 iulie – 2 august 2024, comisia de admitere judeţeană/a municipiului Bucureşti rezolvă situaţiile speciale apărute după repartizarea computerizată:

  • situaţii medicale speciale
  • schimburi de elevi
  • redistribuirea candidaţilor gemeni
  • distribuire sau redistribuire pe locuri rămase libere, pentru apropiere de domiciliu
  • corectarea unor erori de transcriere greşită în baza de date computerizată a opţiunilor exprimate de elevi etc.

Nu se va depăşi numărul maxim de elevi la clasă şi se va respecta, în toate cazurile, criteriul referitor la media de admitere

Actele necesare pentru înscrierea la liceu 2024

Înscrierea la licee a candidaţilor declaraţi admişi în urma repartizării computerizate se efectuează pe baza următoarelor acte:

    • cererea de înscriere (se descarcă de pe site-ul liceului/se ridică de la Comisia de înscrierea a liceului);
      cartea de identitate (dacă este cazul) și certificatul de naștere – copie după ambele și te prezinţi la înscriere cu documente în original);
      adeverinţă cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională, în original – clasa a VIII-a – se obține de la școala de pe care ai absolvit-o;
      foaia matricolă pentru clasele V – VIII (cu calculul mediei generale), în original – se obține de la școala de pe care ai absolvit-o;
      fișa medicală, în original – se obține de la școala pe care ai absolvit-o sau de la medicul de familie, care conține și lista vaccinurilor administrate elevului.
      Elevii cu cerințe educaționale speciale, CES, depun și certificatul de orientare școlară și profesională și elevii romi depun recomandarea de apartenență la etnia romă.

Calendarul admiterii la liceu 2024 – prima etapă

24 iulie 2024 Repartizarea computerizată în învățământul liceal a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2024 – 2025

24 iulie 2024 Comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în învățământul liceal Afișarea în unitățile de învățământ gimnazial a listei cu locurile neocupate în unitățile de învățământul liceal din județ/municipiul București

REZULTATE ADMITERE UMF CLUJ-NAPOCA Cu ce medie s-a intrat la medicină. Care au fost notele cele mai mari şi cele mai mici pe fiecare facultate şi program de studiu

25 – 30 iulie 2024 Depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați

30 iulie 2024 Transmiterea de către unitățile de învățământ liceal a situației locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere

31 iulie – 2 august 2024 Rezolvarea de către comisia de admitere județeană/ a municipiului București, a situațiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată

A doua etapă de admitere în învățământul liceal pentru candidații din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2024-2025, începe pe 2 august, conform ordinului de ministru.

Spynews
Cine ar fi noul suspect în cazul crimei din Brăila. Un bărbat recent eliberat din închisoare ar putea fi implicat
Bzi.ro
Sandra Mutu, încântătoare pe litoral, în costum de baie! Soția Briliantului a făcut furori!
Fanatik.ro
Condimentul care stimulează metabolismul și accelerează digestia, recomandat de Mihaela Bilic: „Merge și cu carne și cu pește și cu legume și cu orez”
Capital.ro
Mașinile care vor fi interzise. Decizia autorităților: Accesul va fi restricționat
Playtech.ro
Lili Sandu a arătat TOT! Imagini de INFARCT cu vedeta fără haine, niciodată NU ai văzut-o așa
DailyBusiness
TAROM suspendă zborurile către o destinație cunoscută. Motivele anulării
Adevarul
Cine este Alfred Bulai, cunoscutul analist politic aflat în centrul unui scandal sexual
Spynews
David Popovici a făcut din nou spectacol la Jocurile Olimpice. Proaspătul campion olimpic s-a calificat în finala probei „regina”
Spynews
Laura Cosoi, dezvăluiri de suflet după ce a devenit mamă pentru a patra oară. A adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă duminică noapte
Evz.ro
Piersici la grătar cu înghețată. O rețetă fabuloasă
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Patricia a comandat o ciorbă de văcuță și o saramură de crap, într-un restaurant din Mamaia. Cum a reacționat când a văzut nota de plată
Playsport.ro
„Nu ne atingem de ale bărbaților, nu avem voie”. Românca măritată cu miliardarul Ferrari a dezvăluit ce N-O lasă niciodată să facă soțul ei cu 47 de ani mai mare
kanald.ro
CFR vine cu noi reguli pentru călători! Dacă suferi de o boală contagioasă, poți fi dat imediat jos din tren
Capital.ro
Anul în care se schimbă banii. Țara care trece la EURO definitiv
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
„Durere mare” Ei sunt părinții Marinei Gavril, doctorița ucisă cu sânge rece în Brăila! Primul și singurul mesaj sfâșietor pe care femeia l-a postat după ce fiica i-a fost omorâtă
substantial.ro
Sportivii români la Jocurile Olimpice de la Paris: Finala la 100m liber cu David Popovici în prim-plan
MediaFlux
RĂSTURNARTE de SITUAȚIE privind ALEGERILE din SUA! Nimeni nu se aștepta la asta de la Kamala Harris
Shtiu.ro
Curiozități despre David Popovici, omul-anfibie. Ce înălțime și ce obiceiuri are sportivul?