ADMITERE LICEU BUZĂU 2017. Cinci elevi din Buzău au intrat cu 10 la Colegiul ”B.P. Hasdeu”, unde la profilul mate-info bilingv ultima medie de admitere a fost 9,87, în timp ce la polul opus se află un elev admis cu 2,46 la Colegiul Tehnic.
Potrivit inspectorului şef adjunct al ISJ Buzău, Daniela Palcău, 2.413 candidaţi au fost înscrişi la repartizarea computerizată în licee, doi dintre aceştia nereuşind să obţină un loc la o unitate de învăţământ.
Potrivit sursei citate, cei doi copii nu au fost repartizaţi, cel mai probabil, din cauza completării greşite a fişelor de înscriere la liceu.
Palcău a precizat că, în urma primei etape de repartizare, au rămas neocupate foarte multe locuri în licee tehnologice.
În judeţul Buzău, cea mai mică medie de admitere la liceu este 2,46, la Colegiul Tehnic din municipiul reşedinţă de judeţ, la profilul mecanică. La acest liceu, cea mai mare medie este 7,86, la specializarea turism şi alimentaţie. La Colegiul Agricol din Buzău s-a intrat cu 2,92 iar cea mai mare medie a fost 8,24. De asemenea, la Liceul ”Victor Frunză” din Râmnicu Sărat, un elev a fost admis cu media 2,59, la specializarea mecanică, cea mai mare medie fiind 5,97. La Liceul Tehnologic ”C Neniţescu” din Buzău, un elev a intrat la specializarea protecţia mediului cu 3,80, în timp ce media maximă a fost 7,03, la turism.
Cu medii foarte mici s-a intrat şi la Liceul ”D. Filipescu” din Buzău – 4,05, la Liceul ”C. Moisil” – 4,30, la Liceul Tehnologic Berca – 3,87, la Liceul ”Traian Săvulescu” din Râmnicu Sărat – 2,51.
La polul opus, cele mai mari medii de admitere s-au înregistrat la Colegiul ”B.P. Hasdeu” din municipiul Buzău, unde ultima medie de admitere a fost 9,32, la filologie. La mate-info bilingv, ultimul elev admis are media 9,87. La aceeaşi specializare, trei elevi au intrat cu media 10, în timp ce alţi doi, tot cu medii maxime, au fost admişi la mate-info.
La Colegiul Naţional ”Mihai Eminescu”, ultima medie de admitere este 8,08, la filologie, iar cea mai mare este 9,72, tot la filologie. La specializarea şiinţe sociale, ultima medie de admitere a fost 9,04, iar prima 9,67, aparţinând unui copil care a învăţat în localitatea Jariştea, judeţul Vrancea.
La Liceul ”Al. Vlahuţă” din Râmnicu Sărat, ultima medie de admitere a fost 7,34, la ştiinţe sociale, în timp ce un absolvent de gimnaziu a intrat cu media 10 la mate-info.
La Liceul Pedagogic din Buzău, ultima medie de admitere a fost 8,28, la filologie, în timp ce la matematică-informatică a fost cea mai mare medie pe liceu, 9,27.
ADMITERE LICEU BUZĂU 2017. La Evaluarea Naţională susţinută la Buzău au fost prezenţi 3.062 de candidaţi, dintre care 2.355 au luat note peste 5.00, astfel că rata de promovare la acest examen naţional este de 76, 91 la sută.
Potrivit lui Palcău, 24 de copii au luat 10.00 pe linie la evaluare, 494 de absolvenţi de gimnaziu au note cuprins între 9.00 şi 9.99, iar 544 au luat între 8.00 şi 8.99.
La polul opus, medii de 1.00 şi 1.99 au obţinut 37 de copii, dintre aceştia patru având media 1.00, toţi aceştia din urmă provenind de la şcoli din mediul rural. Între 2.00 şi 2.99 au luat 116 copii, între 3.00 şi 3.99 au obţinut 215 absolvenţi de liceu, iar între 4.00 şi 4.99 un număr de 339 de copii.
„Rezultatele sunt mult mai bune, în ultimii trei ani Buzău înregistrând o creştere a mediei pe judeţ şi avem mai mulţi copii în fiecare an cu medii între 9.00 şi 10.00. Pe baza rapoartelor făcute de fiecare şcoală, pentru că în termen de zece zile fiecare unitate de învăţământ îşi prezintă propriul raport referitor la evaluarea copiilor, atunci vom vedea cauzele pentru care unii copii au obţinut note între 1.00 şi 1.99”, a declarat luni inspectorul şcolar general afjunct al IŞJ Buzău, Daniela Palcău, potrivit news.ro.
ADMITERE LICEU 2017. Pe 13 iulie se vor afişa, în unităţile de învăţământ gimnazial, listele cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi lista cu locurile neocupate în învăţământul liceal de stat din judeţ/municipiul Bucureşti. Atunci, fiecare liceu va afişa lista candidaţilor repartizaţi în instituţia respectivă.
Între 13 şi 17 iulie se va organiza depunerea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi.
VEZI AICI REZULTATE REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ BUZĂU 2017
ADMITERE LICEE 2017, edu.ro. Rezultatele repartizării în licee. În 12 iulie 2017, are loc repartizarea computerizată în licee a absolvenților de clasa a VIII-a.
ADMITERE LICEE 2017, edu.ro. Rezultatele repartizării în licee. VEZI AICI REZULTATELE REPARTIZĂRII ÎN LICEE
ADMITERE LICEE 2017, edu.ro. Rezultatele repartizării în licee. Comisia Națională de Admitere și comisiile de admitere județene sau a municipiului București a verificat, corectat și a transmis luni baza de date către comisia națională. Astăzi, are loc corectarea erorilor și confirmarea încheierii modificărilor în aplicația informatică centralizată.
ADMITERE LICEE 2017, edu.ro. Rezultatele repartizării în licee. În 12 iulie, se vor repartiza computerizat în învățământul liceal de stat absolvenții claselor a VIII-a, urmând ca-n 13 iulie să fie afișați, la școlile gimnaziale, listele cu absolvenții repartizați din școlile respective și lista cu locurile neocupate la liceele din București și alte județe.
ADMITERE LICEE 2017, edu.ro. Rezultatele repartizării în licee. Între 13 şi 17 iulie se va organiza depunerea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi.
ADMITERE LICEE 2017, edu.ro. Rezultatele repartizării în licee. În 18 iulie, liceele vor transmite situația locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere.
ADMITERE LICEE 2017, edu.ro. Rezultatele repartizării în licee. Între 19 și 21 iulie, vor fi rezolvate situațiile speciale apărute după repartizarea computerizată.
ADMITERE LICEE 2017, edu.ro. Rezultatele repartizării în licee. Cum funcţionează programul de repartizare computerizată: după ce toţi elevii au fost introduşi în sistem, pentru fiecare judeţ, se face o clasificare după ordinea descrescătoare a mediilor de admitere. Calculatorul parcurge această listă de la cea mai mare medie către cea mai mică.
ADMITERE LICEE 2017, edu.ro. Rezultatele repartizării în licee. În cazul în care doi candidaţi au medii de admitere egale, aceştia vor fi departajaţi folosind, în ordine, următoarele criterii:
media generală obţinută la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a
media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;
nota obţinută la proba de limba şi literatura româna din cadrul Evaluării Naţionale;
nota obţinută la proba de matematică din cadrul Evaluării Naţionale;
nota obţinută la proba de limba maternă din cadrul Evaluării Naţionale, respectiv nota de la proba de verificare a cunoştinţelor de limba maternă, susţinuta conform prevederilor Art.10, în cazul candidaţilor care solicită înscrierea la unităţi de învaţamânt cu predare în limba minorităţilor naţionale.