ADMITERE LICEU SIBIU 2017. Eleva Ana Ştefania Şerbănoiu, care a terminat o şcoală din Piteşti, s-a înscris pentru un liceu din municipiul Sibiu şi a reuşit să aibă cea mai mare medie de admitere din judeţul Sibiu, respectiv 9,99. Ea a obţinut 10 la Evaluarea Naţională şi a terminat şcoala cu media generală 9.98, fiind admisă prima la Colegiul Naţional ”Gheorghe Lazăr”, specializarea Matematică – Informatică.
De altfel, specializarea respectivă este cea mai bună din judeţ, potrivit rezultatelor admiterii din acest an, ultima medie cu care s-a intrat fiind 9,41.
Pe locul al doilea în topul celor mai bune specializări din judeţul Sibiu este mate-info de la Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal” din Sibiu, cu predare în limba germană, unde ultima medie de intrare a fost 9,33.
Potrivit news.ro, locul al treilea în top este ocupat de aceeaşi specializare de la Colegiul Naţional „Octavian Goga”, unde ultima medie de intrare a fost 9,31.
Cele trei licee îşi dispută de ani de zile supremaţia în judeţul Sibiu, fiind unităţile de învăţământ care dau, de obicei, cele mai bune medii la Evaluarea Naţională sau Bacalaureat.
În plus, primele zece locuri după Admiterea din acest an sunt ocupate de diferite specialzări de la cele trei licee, cu o singură excepţie. Locul al şaptelea este ocupat de specializarea Matematică – Informatică a Liceului Tehnologic „Şcoala Naţională de Gaz” din Mediaş, unde ultima medie de admitere a fost 9,16.
La polul opus este o elevă din Mediaş care a obţinut 1,35 la Evaluarea Naţională şi a terminat şcoala cu 6,46, reuşind să intre la specializarea Protecţia mediului de la Liceului Tehnologic „Şcoala Naţională de Gaz” din Mediaş cu media generală 2,35.
În întreg judeţul Sibiu, 165 de elevi au intrat la liceu cu medii mai mici de 5.
Există şi un număr de cinci elevi care au rămas nerepartizaţi, cel mai probabil, din cauza faptului că nu au ales suficiente opţiuni care să le asigure repartizarea computerizată. Toţi medii peste 5, unul dintre ei având chiar 8,05. Doi au medii cuprinse între 7 şi 7.99, iar doi între 5 şi 5.99.
ADMITERE LICEU 2017. Pe 13 iulie se vor afişa, în unităţile de învăţământ gimnazial, listele cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi lista cu locurile neocupate în învăţământul liceal de stat din judeţ/municipiul Bucureşti. Atunci, fiecare liceu va afişa lista candidaţilor repartizaţi în instituţia respectivă.
Între 13 şi 17 iulie se va organiza depunerea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi.
VEZI AICI ADMITERE LICEU SIBIU 2017
REPARTIZARE LICEE 2017. Pentru a vedea ierarhia pe judeţe în funcţie de rezultatele finale, după contestaţii, la Evaluare Naţională 2017 nu trebuie decât să alegi judeţul tău şi să scrii numele complet accesând acest link.
REPARTIZARE LICEE 2017. Ghidul Admiterii 2017 la liceu poate fi accesat AICI.
REPARTIZARE LICEE 2017. Algoritmul exact privind repartizarea la licee îl puteți consulta AICI.
REPARTIZARE LICEE 2017. Depunerea dosarelor de înscriere la unităţile de învăţământ la care candidaţii au fost repartizaţi se va face între 13 şi 17 iulie.
REPARTIZARE LICEE 2017. Rata de promovabilitate în ţară la Evaluarea Naţională după contestaţii este de 77%.
REPARTIZARE LICEE 2017. Distribuţia judeţelor cu procentaje superioare (85%+) în privinţa mediilor peste 5 arată astfel: Brăila (92,5%), Cluj (90%), Prahova (87,6%), Municipiul Bucureşti (87,2%) şi Galaţi (85,6%). Rate scăzute ale mediilor peste 5 se înregistrează în judeţele Giurgiu (61,1%), Teleorman (63,5%), Harghita (67,9%) şi Mehedinţi (68,1%).
REPARTIZARE LICEE 2017. Rata de participare a fost de 97,1% – 140.712 candidaţi fiind prezenţi dintr-un total de 144.929 înscrişi.
REPARTIZARE LICEE 2017. Media generală obţinută la Evaluarea Naţională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învăţământul liceal de stat. Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală obţinută la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 80%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).