„Pentru a veni în sprijinul absolvenţilor, am luat decizia ca taxele de şcolarizare să nu se modifice şi, pentru înscrierea la admitere, taxa să fie micşorată faţă de cea percepută la admiterea din 2019 şi unică, indiferent de numărul programelor de masterat pentru care optează candidatul. Totodată, suntem foarte preocupaţi ca la nivelul tuturor facultăţilor să oferim facilităţi tinerilor care provin din mediile dezavantajate socio-economic, pentru a-i ajuta să se specializeze în domeniile în care s-au format, având astfel şanse reale pentru o dezvoltare profesională adaptată cerinţelor impuse de angajatori„, a declarat rectorul SNSPA, Remus Pricopie, potrivit unui comunicat remis presei.
SNSPA pune la dispoziţia absolvenţilor de facultate 58 de programe de masterat în domeniile ştiinţe politice, ştiinţe administrative, drept, ştiinţe ale comunicării, sociologie, relaţii internaţionale şi studii europene, management.
Admiterea la programele de masterat se va realiza în două etape: înscrierea online şi admiterea. Candidaţii se pot înscrie prin platforma admitere.snspa.ro chiar înainte de susţinerea examenului de licenţă. Materialul pentru proba de concurs se va pregăti conform recomandărilor afişate pe site-urile facultăţilor, apoi va fi încărcat în contul de utilizator, fiind obligatoriu pentru admiterea la programele de masterat selectate.
De asemenea, candidaţii se pot înscrie la mai multe masterate.
„Condiţiile de admitere sunt stabilite în funcţie de domeniul fiecărui masterat şi presupun o singură probă de concurs, conform condiţiilor specifice, afişate pe website-urile fiecărei structuri academice din SNSPA. Candidaţii pot opta pentru înscrierea la mai multe programe de masterat din toate domeniile, dar vor încărca doar proba de concurs corespunzătoare primei opţiuni din fiecare domeniu ales„, se arată în comunicat.
Pentru a fi admişi la masteratele SNSPA, candidaţii vor trebui să încarce pe platforma de admitere dovada promovării examenului de licenţă.
După afişarea listelor cu toţi candidaţii admişi atât pe locurile de la buget, cât şi taxă, fiecare are obligaţia de a confirma locul la programul de studii la care a fost admis şi de a se înmatricula, conform calendarului anunţat de fiecare facultate în parte.