ADMITERE UNIVERSITATE BUCURESTI 2017: 10.000 de locuri disponibile la UB

ADMITERE UNIVERSITATE BUCURESTI 2017: Universitatea din Bucureşti scoate la concurs, pentru admiterea la facultate, un număr total de 10.287 de locuri la licenţă şi 8.273 de locuri la studii de masterat, la toate cele 19 facultăţi ale sale, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei,
Filip Stan
13 iul. 2017, 10:32
ADMITERE UNIVERSITATE BUCURESTI 2017: 10.000 de locuri disponibile la UB

ADMITERE UNIVERSITATE BUCURESTI 2017: Universitatea din Bucureşti a demarat, joi, înscrierile la studii universitare de licenţă şi masterat.

Pentru admiterea din acest an, sunt puse la dispoziţia candidaţilor 10.287 de locuri la studiile de licenţă, dintre care 4.310 de locuri la buget şi 5.977, la taxă.

În cazul studiilor universitare de masterat, Universitatea din Bucureşti a scos la concurs 8.273 de locuri, dintre care 3.200 de locuri la buget şi 5.073 de locuri la taxă.

Pentru candidaţii la admiterea din acest an, Universitatea din Bucureşti oferă o serie de facilităţi, precum achitarea online a taxei de înscriere, cazare gratuită în căminele proprii şi acces gratuit în spaţiul Grădinii Botanice „Dimitrie Brândză”.

Plata taxei de înscriere la admitere se poate face online prin completarea unui formular, disponibil la adresa: www.po.unibuc.ro. Mai mult, candidaţii beneficiază de trei zile gratuite de cazare în căminele Universităţii din Bucureşti.

„Actele necesare pentru completarea dosarului de înscriere pentru studii universitare de licenţă sunt următoarele: fişă-tip de înscriere, diplomă de bacalaureat / adeverinţă eliberată de instituţia de învăţământ (în cazul liceelor la care nu s-au eliberat diplomele pentru promoţia 2017) sau diplomă echivalentă cu aceasta, diploma de olimpic, în copie (în cazul candidaţilor care se înscriu ca olimpici), certificatul de naştere, în copie certificată conform cu originalul, adeverinţă medicală-tip, trei fotografii 3/4 cm, C.I sau paşaport în copie, documentul de recunoaştere a studiilor efectuate în afara României, conform prevederilor legale în vigoare la data înscrierii, chitanţa de plată a taxei de înscriere la concursul de admitere”, conform sursei citate.

Potrivit Metodologiei de organizare a concursului de admitere pentru studii universitare de licenţă, „prin excepţie, pentru candidaţii care au promovat examenele de bacalaureat în sesiunile corespunzătoare anului şcolar 2016-2017, în baza acordului scris al acestora, Universitatea din Bucureşti se poate interconecta cu Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România (SIIIR) în vederea preluării datelor personale şi a rezultatelor obţinute la bacalaureat ale acestor candidaţi, caz în care nu este necesară adeverinţa eliberată de către instituţia de învăţământ”.

În ceea ce priveşte studiile universitare de masterat, candidaţii vor include în dosar următoarele acte: fişă tip de înscriere, diplomă de licenţă în original sau adeverinţă de licenţă pentru promoţia 2017, diplomă de bacalaureat sau diplomă echivalentă cu aceasta, în original sau copie certificată conform cu originalul, documentul de recunoaştere a studiilor efectuate în afara României, eliberat conform legislaţiei în vigoare la momentul întocmirii, certificatul de naştere, în copie certificată conform cu originalul, adeverinţă medicală tip, din care să rezulte că este apt pentru facultatea la care candidează, trei fotografii tip buletin de identitate, B.I. sau C.I. în copie, chitanţă de plată a taxei de înscriere la concursul de admitere.

Înscrierea la admitere se face la sediile facultăţilor Universităţii din Bucureşti.

Pentru admiterea din acest an, înscrierea la programele de licenţă şi masterat ale Facultăţii de Ştiinţe Politice se face şi online (www.fspub.unibuc.ro/admitere).

Data limită pentru înscrierea la facultăţile Universităţii din Bucureşti este 25 iulie, iar ultimele rezultate ale examenelor de admitere se vor afişa la data de 29 iulie.

Spynews
Fiica lui Vladimir Drăghia și a lui Alice Cavaleru împlinește doi ani. Ce mesaj emoționat i-a transmis mămică micuței: “Suflețel frumos”
Bzi.ro
Imagini fierbinți cu cea mai senzuală conducătoare de federație din România! Irina Deleanu arată senzațional la 49 de ani!
Fanatik.ro
Proiectul ambițios al lui Ceaușescu care a rămas de izbeliște. Lucrarea de infrastructură ar fi pus România în rând cu Italia sau Franța
Capital.ro
Avertisment pentru toți clienții Digi. Te lasă fără bani în contul bancar. Nu răspunde la telefon!
Playtech.ro
Ultima oră! Celebrul rapper a murit la 34 de ani. Fanii, în DOLIU!
DailyBusiness
Lovitură de proporții: România depășește toate așteptările!
Adevarul
Orașul din România care „fierbe” după ce o gașcă de golani a snopit în bătaie un olimpic. Șeful Poliției face declarații revoltătoare
Spynews
Cum explică Ionel Ganea scandalul cu vecinul său. Fostul fotbalist s-a ales cu ordin de protecție emis împotriva sa
Spynews
Cum îl așteaptă Iustina Loghin pe Cornel acasă! Fosta concurentă de la Insula Iubirii îl surprinde / VIDEO
Evz.ro
Încă o escrocherie ne poate lăsa cu conturile goale. Metoda ingenioasă a hoților
Ego.ro
”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO
Prosport.ro
Avem detaliile fabuloase din dosarul secretizat în care Florinel Coman a primit 11 luni de închisoare! Cum a luat permisul fals din Ucraina și câți bani a dat
wowbiz.ro
Adriana Simionescu și soțul ei și-ar fi spus „adio” după nici două luni de la nuntă! Ce i-ar fi făcut să se despartă atât de repede
Cancan.ro
Kate Middleton, operată de urgenţă. Ce I-au descoperit medicii la nivelul capului
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Se dau rechizite școlare gratuite pentru elevii defavorizați! Data la care începe depuneriea dosarelor
Capital.ro
România e în lacrimi. A murit marea campioană olimpică la gimnastică a țării
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
stirilekanald.ro
Atenție! Cum va fi vremea în decembrie 2024, ianuarie și februarie 2025
substantial.ro
România învinge Kosovo în primul meci din Liga Națiunilor
MediaFlux
SE DAU BANI pentru activități casnice. Ce reguli trebuie respectate
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...