Admiterea făcută praf la UNEFS! Zeci de elevi cu note mici au fost admişi, iar cei cu note mari, respinşi. Ce spun reprezentanţii

Scandal monstru la una dintre cele mai apreciate instituţii de învăţământ din ţară, Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport Bucureşti (UNEFS). Mai mulţi elevi, dar şi părinţii acestora, s-au revoltat după ce au apărut rezultatele la admiterea studiilor universitare de licenţă, Facultatea de Kinetoterapie.
Anca Toma
24 iul. 2020, 11:35
Admiterea făcută praf la UNEFS! Zeci de elevi cu note mici au fost admişi, iar cei cu note mari, respinşi. Ce spun reprezentanţii

Situaţia scandaloasă la admiterea de la fostul ANEFS. Având în vedere situaţia actuală cu care ne confruntăm şi anume, pandemia de coronavirus, întregul proces de admitere s-a desfăşurat online, pe baza mediilor de la examenul de Bacalaureat, existând şi o opţiune de bifat pentru programele de studii, respectuiv buget sau taxă. Pe lângă aceste criterii s-a adăugat şi nota de la Limba şi Literatura Română, luându-se în considerare doar la departajarea candidaţilor.

Citeşte şi: REZULTATE ADMITERE POLITEHNICĂ 2020. Ultima medie de admitere la Automatică şi Electronică

După ce au apărut rezultatele la admiterea online, candidaţii au avut o mare surpriză. Unii dintre ei, deşi aveau note foarte mari, nu s-au găsit pe niciuna dintre listele celor admişi, ci pe listele de aşteptare, practic erau respinşi. Iar alţii cu note mult mai mici, au fost admişi pe locurile cu taxă. Această greşeală nu a fost singura.

Observăm în listele de mai sus şi erori la notele de departajare, de exemplu, candidaţii cu aceeaşi notă finală – 9,40- (imagine stânga) nu sunt ordonaţi corect descrescător. Candidatul KMS037B, cu nota 9,45 la Limba şi Literatura Română, se află sub candidatul KMSEFS052B, care are o notă mai mică, respectiv 8,75.

Scandal admitere UNEFS 2020

În urma zecilor de reclamaţii primite cu privire la clasificările greşite a candidaţilor, ROMANIATV.NET a luat legătura cu Monica Stănescu, conferenţiar universitar UNEFS, care ne-a confirmat faptul că au existat nişte erori legate automatizarea procesului de înscriere online, instituţia de învăţământ asumându-şi greşeala şi încearcă să o remedieze cât de curând posbil.

Acolo a fost o chestie legată de automatizarea procesului de clasificare pe baza opţiunii finanţării, se va revizui, iar în listele finale, va fi eliminată. La buget totul este în regulă, problema a apărut la taxă. Acum reconsiderăm aceste criterii.

A fost o eroare din partea noastră, pe care o să ne-o asumăm, vizavi de automatizarea acestui proces de înscriere online, pe care nimeni nu l-a testat până acum, cu atât de mulţi candidaţi.

Opţiunea „buget”/ „taxă” exista şi înainte, însă nu era automatizată. Noi ne asumăm că a fost o eroare de verificare a criteriilor pe care calculatorul le-a aplicat automat, şi acum când le vom reverifica, vom vedea exact ce s-a întâmplat. Lucrurile vor fi aşezate conform celor prezentate în metodologie.

Noi am clasificat candidaţii pe baza opţiunilor exprimate pe programele de studii. Ce ne-au semnalat ulterior candidaţii, a fost că, în urma exprimării opţiunilor pentru programele de studii, au apărut unele diferenţe vizavi de regimul de finanţare, pentru care ei au optat.

Această opţiune pentru regimul de finanţare a creat unele discuţii legate de mediile de admitere. Noi, acum, fiind în proces de analiză a contestaţiilor, vom rejudeca modul de aplicare a criteriilor de admitere şi în cursul zilei de astăzi vom revizui toate listele, care nu vor mai corespunde criteriilor enunţate de noi în metodologia de admitere„, ne-a declarat Monica Stănescu, conferenţiar universitar UNEFS.

Citeşte şi: ADMITERE MEDICINĂ 2020. Examenul de la UMF „Carol Davila” are loc la Romexpo

Despre criteriile principale de admitere la UNEFS

Referitor la criteriile principale de admitere la UNEFS, reprezentantul universităţii ne-a spus că toţi candidaţii au fost încurajaţi să bifeze ambele opţiuni, pentru a avea cât mai multe şanse să fie admişi.

Criterii principale sunt: opţiunea pentru programe de studii şi mediile pe care ei (n.r. viitorii studenţi) le-au avut la Bacalaureat. A apărut o discuţie referitoare la faptul că au fost incluse automat, prin procedura online, nişte criterii vizavi de regimul de finanţare, cu taxă sau buget, care, ar fi schimbat în această fază provizorie ierarhia unor candidaţi. Dar, noi acum suntem în proces de revizuire a acestor criterii şi funcţionalităţi de calcul automat, şi cu siguranţă le vom remedia.

În urma observaţiilor şi a autosesizărilor, pentru că au fost şi autosesizări din partea noastră, am revenit vizavi de modul de aplicare a acestor criterii şi într-adevăr, va prima opţiunea pentru programul de studii şi media, iar abia apoi va veni acel criteriu al regimului de finanţare.

Cei care au venit la Facultatea de Kinetoterapie şi au bifat doar opţiunea de „buget”, poate să pice cu media mai mare decât ultimul care va intra la taxă, pentru că nu şi-a bifat şi opţiunea „taxă”. Toţi candidaţii au fost încurajaţi să bifeze ambele opţiuni, în cazul aceluiaşi program„, ne-a mai explicat Monica Stănescu.