Adolescent bătut de doi polițiști. Părinții l-au găsit plin de sânge. Scandal uriaș în Târgu Mureș

Scandal în Târgu Mureș! Doi polițiști sunt acuzaţi că ar fi bătut un adolescent pe stradă. O anchetă internă a fost demarată.
Alina Costache
18 sept. 2024, 11:39
Adolescent bătut de doi polițiști. Părinții l-au găsit plin de sânge. Scandal uriaș în Târgu Mureș

Doi polițiști de la ITP Mureș sunt acuzați că ar fi bătut un adolescent pe stradă. A început o anchetă de amploare, inclusiv la Biroul Control Intern, cu privire la posibila săvârșire a infracțiunii de purtare abuzivă.

Mai multe imagini au ajuns în mediul online în care se vede cum băiatul e plin de sânge. Polițiștii, însă, spun că ar fi căzut.

Citește și Boala care ar putea ucide aproximativ 40 de milioane de oameni până în 2050. Datele îngrijorătoare ale celui mai nou studiu. Oamenii de știință trag un semnal de alarmă

Unul dintre adolescenți a povestit că, după ce a petrecut cu niște prieteni, în noaptea de joi spre vineri, se afla cu bicicleta pe o trecere pentru pietoni și a făcut loc autospecialei de Poliție, însă apoi a observat că e urmărit de unul dintre agenți.

”Am auzit girofarul după mine, am trecut pe trotuar şi am gândit că fac loc pentru poliţişti să meargă pe treaba lui (…) dintr-o dată am auzit că fuge după mine poliţistul şi a sărit pe mine, am căzut amândoi, după aia m-a prins de gât. Eram imobilizat şi după aia a venit al doilea poliţist care a dat un pumn în ficat la mine (…) Am întrebat poliţistul care mi-a dat un pumn că de ce am primit un pumn. El a răspuns că nu a dar un pumn şi când am căzut m-am lovit cu capul. După aia au cerut buletinul, i-am dat buletinul, au făcut o poză”, a povestit adolescentul.

Mama adolescentului a povestit că a fost chemată de urgență de copilul ei, care i-a spus că e bătut de polițiști. Și-a găsit fiul plin de sânge.

”Soţul a fost sunat de copilul meu să venim pentru că e bătut de poliţişti (…) Am coborât din maşină, erau trei poliţişti, două echipaje. Am pus întrebarea de ce arată copilul meu în halul ăsta. Ei au spus că copilul a căzut din cauză că ei au vrut să oprească şi el nu s-a oprit şi în timp ce a fugit a căzut şi din cauza asta arată aşa, plin de sânge. Am întrebat de ce l-aţi lovit la ficat, au zis că nu ei au fost şi cum a căzut s-a lovit la cap şi sigur halucinează”, a povestit mama băiatului.

Mama băiatului a precizat că polițiștii nu au chemat ambulanța și i-au spus că l-au oprit pentru că mergea pe o roată.

”Împrejurările exacte ale cauzei şi modul de intervenţie fac obiectul unor cercetări desfăşurate de poliţiştii Biroului Control Intern din cadrul I.P.J. Mureş, în cadrul unui dosar penal privind posibila săvârşire a infracţiunii de purtare abuzivă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş. În paralel, în prezenta cauză a fost declanşată cercetarea prealabilă. Menţionăm că, din informaţiile deţinute până la momentul declanşării cercetărilor anterior amintite, reiese faptul că, în noaptea de 5/6 septembrie 2024, doi agenţi de poliţie ar fi intervenit pe strada Cutezanţei din municipiul Târgu Mureş, după ce un tânăr de 17 ani, care se deplasa pe o bicicletă, nu ar fi dat curs semnalelor acustice şi luminoase efectuate în vederea opririi sale”, a informat, marţi, Compartimentul Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.

Citește și Surprize pe bandă rulantă la Lidl. Televizor gratis, vouchere de 300 de lei și console de gaming. Iată cum poți intra în posesia lor

DailyBusiness
Ratele românilor, în pericol să crească iar? Anunțul BNR
Lambada a născut! Prima dragoste a lui Tzancă Uraganu l-a făcut tată din nou
Bzi.ro
Ce salarii au chefii de la MasterChef 2024. Cine primește cei mai mulți bani
Fanatik.ro
Planta pe care e bine să o plantezi la final de septembrie. Vei avea flori colorate întreaga vară, dar și o grădină mai frumoasă
Capital.ro
Noua super funcție a lui Klaus Iohannis. Postul pe care îl poate ocupa din 2025
Playtech.ro
Ioana Năstase, apariție spectaculoasă la 50 de ani. Are o siluetă de vis, zici că e o adolescentă
DailyBusiness
Ploile mătură România! Anunț major al meteorologilor
Adevarul
Fost consilier prezidențial la Kremlin: ”Când Putin va pleca, întregul sistem politic va fi distrus și se va ajunge la o situație de haos”
Spynews
Poliția Română cere ajutorul cetățenilor pentru găsirea incendiatorului din Parlament. Cum arată bărbatul / FOTO
Spynews
Ce relație are Mira cu soacra ei. Cântăreața a rămas surprinsă când a văzut cum a așteptat-o mama lui Levi Elekes | VIDEO
Evz.ro
Alexandra Stan s-a despărțit de milionarul belgian. Culisele separării
Ego.ro
Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO
Prosport.ro
FOTO. Bernadette Szocs, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate
wowbiz.ro
Se închid școlile! Anunț de ultim moment. În ce zone din România vor fi suspendate cursurile?
Cancan.ro
Nelson Mondialu ZGUDUIE showbizul! A rupt tăcerea despre Liana, după nunta lui Livian: „E fata mea adoptată”
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
kanald.ro
Turistă ucisă de rechin într-o destinație frecventată de mulți români. Avea doar 30 de ani
Capital.ro
Stare de alertă în capitala Ungariei! Dunărea a ieșit din matcă la Budapesta
StirileBZI
Se dau 500 de lei în plus la al 13-lea salariu! Banii intră în cont în decembrie 2024, de Crăciun
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă voleibalistă din lume, în costum de baie
stirilekanald.ro
Soțul Deliei, prima victimă a "Șacalului", dezvăluiri șocante! Gafa URIAȘĂ a polițiștilor
substantial.ro
Costuri și strategii diferite: Bulgaria și România în cursa achizițiilor de avioane de luptă
MediaFlux
DISPARE ORA de IARNĂ! S-A VOTAT în UE!
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...