Reţeaua de socializare Twitter începe să fie preferată de un număr tot mai mare de adolescenţi din SUA care consideră că pe Facebook este prea multă dramă şi au conturi prea mulţi adulţi, conform unui nou studiu realizat de Pew Research Center privind comportamentul online, citat de Agerpres.
Conform studiului, adolescenţii împărtăşesc prea multe informaţii cu caracter personal pe site-urile de socializare, deşi încearcă să-şi protejeze reputaţia online.
„Ideea este că există mai puţini adulţi, mai puţini părinţi şi, pur şi simplu, mai puţină complexitate„, a afirmat Amanda Lenhart de la Pew Research Center, unul dintre autorii studiului. „Ei au în continuare profiluri pe Facebook, însă petrec mai puţin timp pe această reţea de socializare şi preferă în schimb Twitter, Instagram şi Tumblr”, a adăugat ea.
Studiul publicat marţi arată că 94% dintre adolescenţii care sunt activi pe reţelele sociale au profil pe Facebook – la fel ca în urmă cu un an. 26% dintre adolescenţi se află şi pe Twitter – dublu faţă de anul 2011, când doar 12% dintre aceştia au afirmat că au cont pe această reţea socială.
„Pe Facebook se pare că există prea multă dramă”, a afirmat un adolescent de 16 ani.
Ca un motiv de îngrijorare pentru părinţi, mai mult de 60% dintre adolescenţii care au conturi pe Twitter au afirmat că mesajele postate sunt publice, adică oricine de pe Twitter – prieten, străin sau duşman – poate vedea ceea ce scriu sau postează. Aproximativ un sfert dintre adolescenţi au afirmat că postările lor sunt private, iar 12% au afirmat că nu ştiu dacă mesajele lor sunt publice sau private.
Adolescenţii împărtăşesc, de asemenea, mai multe informaţii personale decât în trecut, subliniază studiul.
Cercetătorii au realizat studiul în rândul a peste 800 de părinţi şi toţi atâţia adolescenţi. Sondajul a fost efectuat în perioada 26 iulie-30 septembrie 2012. Marja de eroare este de plus/minus 4,5%.
Atenţie! Mesajele pe care le postezi pe reţelele de socializare îţi pot pune viaţa în pericol