Adopţie câini. Alături de Picioruş, Rufus, Kali şi alţi căţeluşi aflaţi acum în grija Asociației Kola Kariola îşi caută un cămin iubitor. Detaliile adopţiei pot fi consultate pe pagina de facebook a asociaţiei.
„Primiţi cu colindul? Păi, cu aşa ţinută nu vă vin colinde în cap? Picioruş vă poate cânta sub brad, chiar la voi acasă, pentru că, nu-i aşa, de Crăciun, eşti mai bun şi adopţi un căţeluş brun. Picioruş este unul dintre cei 12 „biberonezi”. Deja locul lui nu mai este într-o clinică, unde nu se poate bucura de o viaţă normală de căţel. Şi el, ca şi fraţii lui, va creşte măricel, dar frumuşel. Cererile de adopţie le aşteptăm în mesageria paginii. Doar rețineți, vă rog, că nu au vârstă de a sta într-o cuşcă în curte„.
Rufus are o poveste impresionantă. Până în urmă cu jumătate de an, a crescut într-un adăpost, unde a fost agresat de câinii mai mari. În ultimele luni, însă, căţelul a învăţat cum se simte mângâierea şi cum sună vorba bună.
„Chiar nimeni pentru Rufus al nostru? E o minunăție de căţel! Haideți să îi oferim și lui o șansă la o familie adevărată. Încercați să vi-l imaginați în propria lui familie, lângă bradul de Crăciun, plin de iubire! Vă reamintesc povestea lui: Copilul Rufus plânge şi are sufletul bucăţi. De ce? Pentru că nu poate să înţeleagă motivul pentru care nimeni nu îl vrea… Se tot întreabă cu ce a greşit şi ce vină are pentru toată viaţa chinuită pe care a avut-o. Copilul Rufus mereu a ascultat, mereu a făcut ce i s-a zis; el nu ştie, dragul de el, că lupta nu e bună şi că face rău. El doar a fost un copil cuminte care a crescut într-un mediu toxic, alături de brute.
Copilul Rufus este confuz. De ce? Pentru că nu înţelege nici schimbarea din ultima jumătate de an. Dintr-o dată, au dispărut brutele, luptele au luat sfârşit şi parcă, fizic, nu mai doare. A cunoscut mângâierea, vorba bună, hrana de bună calitate primită constant şi, Doamne, câte eforturi a depus pentru a-şi învinge temeri şi obiceiuri din trecut. În orice moment, Rufus poate pleca acasă. Vă implor, nu-i striviţi sufletul, nu-l călcaţi în picioare, lăsându-l să ajungă în adăpost. Tristeţea, durerea şi tot răul trebuie să rămână în trecut. Copilul Rufus merită un viitor fericit şi liniştit, alături de Omul lui„.
Citeste si Prognoza meteo de Sărbători. Cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion. Se anunţă iarnă grea
Kali a fost adusă la asociaţie într-o stare deplorabilă, cu o lăbuţă paralizată, traumatizată şi fizic, dar şi psihic. Între timp, însă, soarele a răsărit şi pe strada ei.
„Revenim cu micuţa Kali. Viaţa ei de până acum este o altă lecţie dură pe care noi, oamenii, o primim din când în când de la aceste suflete nevinovate, dar multe prea încercate. Micuţa Kali, un alt caz social, aflat în grija medicilor de la VET 4 LIFE – Clinică Veterinară, a fost adusă tăiată, efectiv sfâşiată şi cu o lăbuţă din faţă complet nefuncţională. Nervii îi erau atât de rău afectaţi, încât lăbuţa era paralizată. Atât pentru medici, cât şi pentru noi, scenele cu această puiuță ne distrugeau. Kali nu avea mai mult de 3 luni, iar traumele psihice şi fizice păreau, la vremea aceea, imposibil de depăşit.
Eram convinşi că încercarea de a reuşi integrarea ei într-o familie era aproape imposibilă. Până într-o zi, când s-a întâmplat minunea… Am primit vestea că pentru Kali s-a găsit o soluţie, chiar şi temporară. Viaţa ei, din clipa aia, s-a schimbat total. (…) Este o domnişoară educată, a învăţat să ceară afară şi îşi face nevoile doar acolo, îi plac la nebunie plimbările cu maşina, iar când vine vorba de alint şi răsfăţ, e prima. Mai durează puţin până va fi complet refăcută, dar asta ne dă timp să îi căutăm familia perfectă. (…) Oameni buni, din tot sufletul vă implor, ajutaţi-o pe Kali să îşi continuie povestea alături de familia ei„.
Apropierea sărbătorilor cresc anxietatea căţeilor şi a stăpânilor acestora. Zgomotele puternice şi luminile intermitente sunt foarte înspăimântătoare pentru animăluţe, însă, din fericire, există lucruri pe care stăpânii le pot face pentru a diminua nivelul de stres al patrupedului.
1. Evitaţi să vă lăsaţi câinele afară în noaptea de Revelion, când focurile de artificii vor fi din abundenţă;
2. Creaţi un loc sigur doar pentru ei în interiorul casei pentru a ca aceştia să nu vadă luminile artificiilor. Însă nu vă închideţi câinele în cuşcă, deoarece acest lucru poate fi şi mai stresant pentru el;
3. Bubuitura bruscă a focurilor de artificii poate fi mascată prin ţinerea unui radio sau a unui televizor deschis.
De asemenea, câinele poate fi scos la o plimbare lungă înainte de lăsarea întunericului, acest lucru diminuându-i semnificativ anxietatea.