ADQ va achiziţiona 50% din Al Dahra Holding Company, ce operează şi Insula Mare a Brăilei

Al Dahra operează o bancă funciară de 350.000 de acri de teren irigat, cu acces direct la diverse râuri, cum ar fi râurile Dunăre, Colorado şi Nil, folosind cele mai noi tehnologii de irigare şi utilaje agricole moderne.
Filip Stan
14 mai 2020, 09:06
ADQ va achiziţiona 50% din Al Dahra Holding Company, ce operează şi Insula Mare a Brăilei

ADQ, companie cu un portofoliu divers de întreprinderi majore, care acoperă sectoarele cheie ale economiei non-petroliere din Abu Dhabi, a convenit să achiziţioneze o participaţie de 50% din Al Dahra Holding Company, o multinaţională lider în sectorul agroalimentar, specializată în hrana animalelor şi produsele alimentare esenţiale, ce operează şi Insula Mare a Brăilei.

Conform unui comunicat al companiei remis, joi, AGERPRES, achiziţia pachetului de acţiuni Al Dahra cu sediul în Abu Dhabi este supusă anumitor aprobări de reglementare. La închidere, acesta îşi va extinde domeniul de aplicare al investiţiilor agroalimentare ale ADQ, care include, de asemenea, Agthia PJSC, Al Foah Company şi Silal.

Al Dahra este specializată în cultivarea, producţia şi comercializarea hranei pentru animale şi a mărfurilor alimentare esenţiale şi în gestionarea end-to-end a lanţului de furnizare. Cu o forţă de muncă de 5.000 de angajaţi, Al Dahra are o prezenţă în peste 20 de ţări şi satisface peste 45 de pieţe comerciale. În România, Al Dahra deţine compania Agricost, care operează cea mai mare fermă din Europa, în Insula Mare a Brăilei.

„Alimentaţia şi agro-business sunt importante pentru strategia ADQ, deoarece sunt sectoare cu o creştere ridicată şi importante pentru agenda socio-economică din Abu Dhabi. Din 1995, când Al Dahra a fost fondată în Emiratele Arabe Unite, ea a devenit o companie globală de hrană şi mâncare pentru animale şi este un pilon al Abu Dhabi şi al mandatului de securitate alimentară al ţării noastre. Al Dahra va completa eforturile noastre existente pentru a extinde acoperirea ADQ în producţia şi distribuţia de produse alimentare. Cu investiţia noastră, Al Dahra va fi bine poziţionat pentru a-şi extinde şi mai mult amploarea şi amprenta în acelaşi timp, permiţând Abu Dhabi să îşi atingă obiectivele de a continua să-şi diversifice sursele alimentare şi să crească într-un hub alimentar regional”, a declarat Mohammed Hassan Alsuwaidi, directorul executiv al ADQ.

La rândul său, Khadim Al Darei, vicepreşedinte şi cofondator al Al Dahra, a subliniat că holdingul se angajează să-şi extindă agricultura globală şi amprenta procesării agroalimentare şi să consolideze lanţul de aprovizionare integrat pentru a răspunde nevoilor de securitate alimentară din Emiratele Unite.

„Cu operaţiunile la scară largă ale ADQ şi resursele de talie mondială, Al Dahra va beneficia de un partener puternic şi de încredere şi va fi mai bine poziţionat pentru a folosi expertiza grupului pentru a executa mandatul guvernului de securitate alimentară, care devine o prioritate şi mai mare ca niciodată”, a spus Khadim Al Darei.

Al Dahra operează o bancă funciară de 350.000 de acri de teren irigat, cu acces direct la diverse râuri, cum ar fi râurile Dunăre, Colorado şi Nil, folosind cele mai noi tehnologii de irigare şi utilaje agricole moderne. De-a lungul anilor, compania a făcut investiţii semnificative în logistică, asigurând o reţea puternică de transport intern şi operaţiuni de transport maritim.

Al Dahra deţine şi operează 15 instalaţii de prelucrare a furajelor şi balotare de ultimă generaţie la nivel mondial, pentru a satisface nevoile industriei lactate şi bovine. De asemenea, compania cultivă diferite tipuri de produse proaspete, inclusiv o gamă largă de fructe şi legume, precum şi boabe cu infrastructură pentru a facilita comercializarea boabelor. Al Dahra operează trei fabrici de orez cu capacitatea de a furniza 500.000 de tone anual în India, Pakistan şi Emiratele Arabe Unite; una dintre aceste mori este situată în zona industrială Khalifa Abu Dhabi (KIZAD), o filială a porturilor Abu Dhabi şi care face parte din portofoliul ADQ.

De asemenea, compania deţine acţiuni la trei fabrici de făină din Grecia şi Bulgaria, care au capacitatea de a furniza 500.000 de tone anual. În plus, compania are o fabrică de producţie de ulei de măsline în Maroc, cu o capacitate de producţie anuală de 10.000 de tone, şi ferme de lapte din Serbia şi Emiratele Unite cu 20.000 de vaci şi o capacitate de producţie de 80 de milioane de litri de lapte anual.

Cu sediul central în Abu Dhabi, ADQ a fost înfiinţată în 2018 ca societate publică pe acţiuni (PJSC). Acesta deţine un portofoliu divers de întreprinderi majore care acoperă sectoarele cheie ale economiei Abu Dhabi, inclusiv utilităţi, turism şi ospitalitate, aviaţie, transport, logistică, industrie, imobiliare, mass-media, asistenţă medicală, agroalimentare şi servicii financiare.

DailyBusiness
Economia României, în prag de colaps? Taxele majorate și inflația galopantă ridică semne de întrebare
Spynews
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Bzi.ro
Apariție strălucitoare a Mihaela Rădulescu pe rețele de socializare! Iată cum s-a afişat vedeta
Fanatik.ro
Gara din România, veche de peste 150 de ani, unde a trăit un vultur legendar. Chiar și marele I.L Caragiale a muncit aici, e un nod feroviar foarte important
Capital.ro
Lege pentru toți românii care nu locuiesc la adresa din buletin. Devine obligatoriu la divorț
Playtech.ro
Ora la care ciclonul Ashley va lovi cel mai puternic România. Care este traseul său și când scăpăm de fenomenele meteo severe
DailyBusiness
Avertisment SUMBRU în legătură cu vremea din ultimul weekend din septembrie! „Niciodată nu am văzut atâta apă în atmosferă!”
Adevarul
Ultimul drum al primului Rege al României. Cum a murit Carol I și ce l-a îngenuncheat, de fapt, pe cel mai longeviv suveran al țării noastre
wowbiz.ro
Gabriela a murit într-un accident, iar soțul ei, pompier chemat la intervenție, a leșinat când a aflat
Spynews
Cine e milionarul care o face acum fericită pe Irisha. Influencerița, prima apariție alături de noul iubit
Spynews
Românii vor plăti o nouă taxă începând de luna viitoare. Va fi afișată direct în factura la energie electrică
Evz.ro
Super-furnicile invadează Europa. Provoacă pene de curent și paralizează rețelele de internet
Ego.ro
Denise Rifai, imagini de INFARCT! Cum a fost surprinsă după ce a renunțat la hainele office
Prosport.ro
FOTO. Actriță de filme interzise a spus dacă ar petrece o noapte cu Gigi Becali! Cum arată
kanald.ro
Un TIR a intrat într-o casă, iar șoferul a rămas încarcerat! Ce a încercat șoferul să evite
Cancan.ro
BREAKING! Viitura a ajuns în România! Ciclonul Ashley îşi face DEJA simţită prezenţa în 2 județe
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Se confiscă banii în România! Devine obligatoriu de la 1 octombrie. Se dau amenzi de până la 10.000 de lei
StirileBZI
Morcovii ne ajută să vedem mai bine? Specialiștii contrazic tot ce știai!
Prosport.ro
El a petrecut alături de Simona Halep şi de familia lor de ziua campioanei. Primele imagini cu sportiva la 33 de ani
stirilekanald.ro
O româncă de 42 de ani a fost ucisă "din curiozitate" de un tânăr de 17 ani. Femeia avea doi copii
substantial.ro
Iranul decretează cinci zile de doliu după moartea liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah
MediaFlux
TRUMP și-a găsit un nou DUȘMAN! AVANTAJUL KAMALEI Harris
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Tranzacţiile cu acţiuni Fondul Proprietatea au dus lichiditatea săptămânală a Bursei la un nivel record al ultimelor trei luni