Adrian Câciu, vizat de unele critici din partea unor liberali anul trecut, când se discuta despre plata taxei de solidaritate de către compania OMV Petrom, adaugă: ”Ne dorim să nu avem circ în această campanie electorală, dar asta rămâne de văzut”.
”Nu aş putea să spun că a început un război, cred că PSD a tăcut prea mult şi sunt una dintre persoanele care au fost destul de vizate de unele voci care nu aveau nicio treabă cu realitatea în coaliţie. Aduc aminte doar de OMV: dacă ţineţi minte, se spunea că nu încasăm taxa de la OMV şi se spunea că încasăm doar 300 de milioane faţă de un miliard. Am încasat 1,4 miliarde de euro. Dar după aia vocile au tăcut, doar aveau instinctul de trompetă”, a afirmat Adrian Câciu, miercuri seară, la Digi 24.
Ce se întâmplă cu taxele și impozitele în 2024! Anunț de ultimă oră din partea lui Marcel Boloș
El a susţinut că PSD nu îşi doreşte ”circ” în campaniile electorale care urmează în acest an.
”Avem o stabilitate politică şi avem un respect unii faţă de ceilalţi şi avem o responsabilitate să conducem această ţară şi cetăţenii nu au nevoie de circ. Ne dorim să nu avem circ în această campanie electorală, dar asta rămâne, exact, de văzut”, a spus Adrian Câciu.
Fostul ministru social-democrat al Finanţelor Publice Adrian Câciu îşi exprimă aprecierea faţă de cel care i-a luat locul la minister după rocada guvernamentală de anul trecut. El afirmă că liberalul Marcel Boloş este ”foarte bun”, dar că ar trebui ca acesta să fie ”mai asumat”.
”Foarte bun. Foarte bun. Ar trebui să fie mai asumat”, a afirmat Adrian Câciu, miercuri seară, la Digi 24, întrebat ce părere are despre performanţa lui Marcel Boloş ca ministru al Finanţelor Publice.
Fostul deţinător al portofoliului Finanţelor Publice a susţinut, în ceea ce priveşte bugetul de stat pentru acest an, că este un buget ”bun şi provocator”.
”A construit un buget bun şi provocator, aşa cum am construit şi eu un buget bun şi provocator, deşi a fost criticat. M-aş întreba ce ar spune cei care au spus că în România au fost supraestimate veniturile, dacă s-ar raporta la Spania, la Italia, la Danemarca, la Cehia, la Polonia. Toate şi-au depăşit deficitele. 12 ţări şi-au depăşite ţintele de deficit şi sunt state în Zona Euro. Ce se întâmplă? Contextul faţă de prognozele iniţiale s-a schimbat foarte mult. Mai mult decât atât, lumea poate uită, am avut o grevă a profesorilor în iunie, cheltuielile generate de acea avalanşă de presiuni sociale sunt aproape de 0,7% din PIB, care au apăsat pe deficit, de asta deficitul nu se închide rezonabil”, a spus fostul ministru al Finanţelor Publice.Câciu a precizat că el şi Boloş sunt ”foarte buni colegi”.