Adrian Câciu îi avertizează pe liberali că sunt „parte a succesului sau eşecului” economic

Adrian Câciu a vorbit vineri seara despre situația economică actuală a României. Acesta a adus în discuție politica financiară a premierilor Boc și Câțu, și a spus că liberalii sunt parte ai acestui „eșec sau succes” economic. În plus, a adăugat ministrul Fondurilor Europene, este convins că românii vor taxa ipocrizia celor de la PNL.
Filip Stan
18 oct. 2024, 21:43
Adrian Câciu îi avertizează pe liberali că sunt

Ministrul Investiţiilor, Adrian Câciu, a declarat miercuri, despre deficit, că ceea ce trebuie să transmită Guvernul mai des este că nu vor avea nicio problemă oamenii, el precizând că, după aceste şocuri de 3 ani de zile de când sunt la guvernare, puterea de cumpărare a fost menţinută la un nivel rezonabil. Vineri seară, în direct la Digi 24, Câciu a vorbit şi de „partea politică” a economiei.

„Un profesor de economie la televizor, cu titlu pe burtieră „Ori pui taxe, ori te împrumuți”… S-a scos un pic din context… Dacă vrei să ai un hard landing, cum am avut în 2010… În 2010 a fost hard landing. A venit Băsescu, a venit Boc, ne-au crescut taxele, ne-au tăiat salarii, pensii, sau, mă rog, au impozitat pensiile și ne-au făcut praf economia.

Ăsta e hard landing. Se numește măsură de austeritate sau plan de austeritate, și îl faci că rezolvi deficitul în 2 ani sau în 3 ani. Și Cîțu a avut tot un hard landing, în care și-a propus să rezolve deficitul în 2 ani, după care și-a prelungit la 4 ani, că s-a aprobat PNRR-ul. Dar tot austeritate însemna să aduci, când ai investiții de făcut.

Înseamnă să renunț la investiții, înseamnă să renunț la orice, mai ales la protejarea, până la urmă, a puterii de cumpărare a populației, a salariaților, a tuturor, pentru că am avut totuși o inflație istorică.

Adrian Câciu îl pune la punct pe fostul ministru Virgil Popescu, pe tema PNRR: ”Câtă ipocrizie se existe în lumea asta?”

Noi am mers pe acest deficit de șapte ani, este totuși la o treime din cât a fost. Dacă se va lua o decizie de ajustare fiscală, se va pune în aplicare de la 1 ianuarie 2026. Păi, vreți să vă spun acum cum va fi peste șase luni de zile? Suntem într-o zonă de pace economică în lume? Întreb pe orice economist, că mulți sunt părerologi la ora asta. Poate au învățat conservatorismul atunci când era pace în lume, și nu se întâmpla nimic timp de 20, 30 de ani, și aveam o cvasi creștere economică a economiei mondiale. Iată ce se întâmplă acum în toată omenirea.

Deci suntem într-o situație care este în dinamică, într-o dinamică nu chiar fericită. Germania a vrut să facă creștere economică anul ăsta, și va avea contracție economică. Este o diferență de la cer la pământ. Când Germania intră în derapaj, dacă pot să spun așa, din perspectiva asta, toată Europa strănută”, a spus Adrian Câciu, ministrul Fondurilor Europene

„M-ați întrebat, oare cei care discută, dacă au interes politic în această campanie electorală, care ar fi interesul politic?

Citește și Adrian Câciu, despre PNRR: Din 74 de jaloane şi ţinte câte a avut cererea de plată numărul trei, 68 sunt îndeplinite

Eu am văzut câțiva profesori care erau pe lângă domnul Orban. Doar spun. Adică, nu trebuie să mă credeți pe cuvânt. Vă spun ce facem și vom vedea. Nu este vorba că unele majorirări de taxe ar afecta candidatura lui Marcel Ciolacu. Dacă țineți minte, eu când am fost ministrul de Finanțe am eliminat din excepțiile fiscale. Puteam să stăm liniștiți? Puteam. De ce trebuia noi să aducem totuși o sustenabilitate fiscal-bugetară?

Liberalii îl acuză pe premier. E multă ipocrizie. Sunt parte acestei acestui succes sau eșec. N-au cum să se ascundă, și ipocrizia se vede la români. Adică, românii o taxează imediat, și o s-o taxeze foarte curând. Vedeți și sondajele cum arată”, a mai spus Adrian Câciu, ministrul Fondurilor Europene.

 

DailyBusiness
Vești despre călătoriile cu AVIONUL. Europa se pregătește de o scumpire drastică a biletelor!
Spynews
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Bzi.ro
Partidul AUR nu va participa la alegerile parlamentare. La Giurgiu și Bistrița-Năsăud au fost respinse dosarele candidaților. Urmează Iașul – UPDATE
Fanatik.ro
Se deschide un nou mall lângă București. Va avea un supermarket 100% românesc și un fast-food care intră în premieră pe piața din țara noastră
Capital.ro
Se suspendă pe loc. Mașinile care nu trec ITP-ul: Sunt considerate o defecțiune majoră
Playtech.ro
O familie a găsit o baltă cu apă verde în mijlocul deșertului din Iudeea. Au decis să intre în ea și ce a urmat a...
DailyBusiness
20.000 de morți anual. România, la cheremul indiferenței Guvernului!
Adevarul
Persoanele care au slăbit 10 kilograme într-o lună dezvăluie cele mai bune ponturi. „Vreau să împărtășesc exact ce am făcut”
wowbiz.ro
România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră
Spynews
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Soția lui Radu Mazăre, Roxana, a născut! Fostul edil a devenit tată pentru a doua oară
Evz.ro
Fenomenul Tunguska. Misterul exploziei care a aprins cerul după ciocnirea cu un obiect ceresc
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe care le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Miliardarul de 74 de ani se iubește cu o femeie care e cu 30 de ani mai tânără
kanald.ro
Ce salariu are o româncă, șofer de autobuz în Londra: „Știam că am nevoie de un loc de muncă bine plătit”. Tânăra a dezvăluit cum face față unei meserii “rezervată bărbaților”
Cancan.ro
Iulia Vântur, EVACUATĂ în grabă cu SECURITATE! Prețul pus pe capul lui Salman Khan de cel mai mare interlop din India!
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Schimbare în Codul Rutier. Valabilitatea permisului auto va fi doar de 5 ani
StirileBZI
Acești elevi vor primi câte 600 de lei! Banii vin de la primărie
Prosport.ro
FOTO. Face bani din onlyfans după ce a dezvăluit că o colegă are relații intime cu un șef al ei
stirilekanald.ro
"E primul pas spre un război mondial". Cei 10.000 de soldați din Coreea de Nord trimiși în Ucraina ar putea arunca în aer butoiul cu pulbere
substantial.ro
Întrerupere totală de curent în Cuba din cauza opririi centralei termice principale
MediaFlux
VIN BANII pentru ajutorul de încălzire! Iată cine primește banii
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cum câștigă bani WhatsApp? O privire detaliată asupra modelului de afaceri