„Eu cred că societatea trebuie să aibă grijă ca statutul profesorului să fie reflectat și prin salarii și venituri corespunzătoare acestui statut. Este o abordare de respect față de cei care formează și contribuie esențial la viitorul României. (…) Am încredere că, în contextul în care vom avea grijă de stabilitatea economică a României, creșterile vor veni natural”, a spus ministrul, după ce a participat la evenimentul „Impactul nostru în educație”, organizat de Fundația Teach for Romania.
PROTESTE în mai multe şcoli din ţară: Profesorii ameninţă că vor boicota examenele
El a precizat că susține „cea mai bună variantă dintre scenariile existente” privind creșterea veniturilor cadrelor didactice.
„Susțin cea mai bună variantă și dinamica cea mai bună dintre scenariile existente care pun la un loc expresia clară că educația este prioritate, dar și pragmatismul clar: aceștia sunt banii pe care îi avem și oricât ne-am strădui… A fost discutată și agreată (varianta — n.r.) și momentul în care vom ieși împreună și o vom anunța”, a afirmat demnitarul.
Adrian Curaj a amintit că 9% dintre cadrele didactice sunt plătite cu ora, în cumul. „Asta înseamnă că avem majoritatea posturilor acoperite. Pe măsură ce ieșirile din sistem se vor produce natural trebuie să avem grijă să ne asigurăm de calitatea celor nou veniți în sistem. Esențială este calitatea în educație și atunci important este să îi păstrăm pe cei performanți, indiferent pe ce cale vin și de unde, că sunt tot timpul acolo, că sunt pensionari care lucrează în sistem. Eu cred că trebuie să dăm extrem de multă atenție celor care vin cu calitate, cu devotament pentru școală. Nu cred că vârsta este un filtru”, a declarat ministrul Educației.