Adrian Dobre, PSD: Revizuirea negativă a Comisiei Europene privind deficitul s-a făcut pe baza unor proiecte în dezbatere

Purtătorul de cuvânt al PSD, Adrian Dobre, a precizat joi, într-un comunicat de presă, că revizuirea negativă a estimărilor Comisiei Europene privind deficitul bugetar s-a făcut pe baza unor proiecte de lege care încă sunt în dezbatere, iar legea salarizării unitare nu trebuie privită separat când se calculează impactul asupra deficitului.
Filip Stan
11 mai 2017, 16:17
Adrian Dobre, PSD: Revizuirea negativă a Comisiei Europene privind deficitul s-a făcut pe baza unor proiecte în dezbatere

„La începutul anului am fost criticaţi că majorăm salariile şi scădem taxele, că astfel de măsuri nu ar fi sustenabile şi vor crea dezechilibre economice. Noua evaluare a Comisiei Europene subliniază că avem o creştere economică solidă ca urmare a măsurilor de relaxare fiscală şi de majorare a salariilor”, a precizat purtătorul de cuvânt al PSD.

Adrian-Marius Dobre a ţinut să sublinieze faptul că revizuirea negativă a estimărilor Comisiei Europene privind deficitul bugetar s-a făcut pe baza unor proiecte de lege care încă sunt în dezbatere şi care „nu pot fi analizate separat”.

Social-democratul a mai spus că „legea salarizării unitare care va aduce într-adevăr multe creşteri salariale nu trebuie privită separat când se calculează impactul asupra deficitului bugetar”.

Citeşte şi: Comisia Europeană: Estimările privind creşterea economiei româneşti în 2017, revizuite în scădere la 4,3%

„Sunt elemente complementare, cum ar fi creşterea salariului minim, creşterea salariilor în mediul privat, măsuri de combatere a muncii la negru sau limitarea utilizării abuzive a contractelor de muncă parţiale. Toate acestea vor aduce venituri suplimentare la bugetul de stat care vor compensa impactul bugetar al legii salarizării unitare”, a completat Adrian Dobre, conform News.ro.

Purtătorul de cuvânt al PSD a susţinut că datele prezentate recent de Institutul Naţional de Statistică cu privire la evoluţiile din primul trimestru confirmă că „programul de guvernare începe să pună economia în mişcare”.

„INS a publicat datele pentru primul trimestru care arată că la începutul acestui an am avut cea mai accelerată creştere a cifrei de afaceri din industrie, respectiv 10,9%. Asta înseamnă că avem o creştere economică sănătoasă, care poate genera locuri de muncă şi care ne oferă motive de a privi cu optimism evoluţiile economice din acest an”, a conchis Adrian Dobre.

România va înregistra o creştere economică solidă în 2017, de 4,3%, susţinută de relaxarea fiscală şi creşterile salariale, se arată în raportul de primăvară al Comisie Europene.

Totodată, proiectul legii salarizării unitare generează riscuri semnificative pentru estimările fiscale, potrivit Executivului UE.

Comisia anticipează că România va înregistra în 2017 o creştere economică de 4,3%, cu 0,1 puncte procentuale sub estimarea inclusă în raportul de ţară publicat în februarie. Pentru 2018, Comisia a menţinut prognoza la un avans al PIB de 3,7%.

De asemenea, Comisia se aşteaptă ca deficitul bugetar să atingă în acest an 3,5% din PIB, indicatul fiind cu 0,1 puncte sub cel anticipat anterior, de 3,6%. În cazul deficitului bugetar structural, Comisia prognozează că acesta va atinge 3,9% în 2017 şi 4% în 2018.

În pofida creşterii solide a PIB, raportul dintre datorii şi PIB va creşte de la 38% din PIB în 2015 la 40,9% în 2018. ”Proiectul salarizării unitate implică un risc semnificativ pentru estimările fiscale, cu un posibil impact de -2% din PIB în 2018”, se arată în raport.

DailyBusiness
Bani mai mulţi pentru românii cu maşini vechi. Cine primeşte 8.500 de euro de la stat
Spynews
Cine este fostul soț al Mădălinei Pamfile. Cei doi s-au despărțit la un an după nunta din Dubai
Bzi.ro
Oana Moșneagu a ajuns pe masa de operații! „Am avut nevoie de anestezia generală”
Fanatik.ro
Ce salariu trebuie să ai pentru un credit de nevoi personale de 20.000 de euro luat pe 5 ani, dacă ai cont și card la Banca Transilvania, în 2025. Cât e rata, de fapt, pe lună
Capital.ro
Călin Georgescu NU va câștiga turul 2. Anunțul care a adus bucurie peste tot în România
Playtech.ro
Mica România, în centrul unui oraş important din ţară. Biletul costă doar 35 de lei şi poţi petrece ore...
DailyBusiness
Fugi de aglomerație! Când să mergi la supermarket pentru a evita cozile uriașe
Adevarul
După taxa pe stâlp, statul introduce și taxa pe hărnicie. Cine o va plăti și cât de mare este
wowbiz.ro
Alexia Eram și iubitul secret, prima ceartă în public! AVEM IMAGINILE care îl vor unge pe suflet pe Mario Fresh | PAPARAZZI
Spynews
Despărțire șoc în showbiz! Mădălina Pamfile nu mai formează un cuplu cu tatăl copiilor! Primele declarații
Spynews
Rețeta de prăjitură cu biscuiți și ciocolată fără coacere. Îți vei surprinde familia cu acest desert
Evz.ro
Asia Express începe cu scântei. Echipele cu potențial exploziv
Ego.ro
Cum arăta Elena Lasconi în tinerețe. O confunzi lejer cu Andreea Esca dar și cu... Marilyn Monroe?
Prosport.ro
Primele imagini cu explozivul cuplu Tamaş – Alexa, din Asia Express, în infernul din Filipine, cu 31 de grade la ora 18:00 şi 75% umiditate. FOTO&VIDEO EXCLUSIV
kanald.ro
Scenariu negru pentru Santorini, după ce oamenii au fugit din calea cutremurelor! Previziunile sumbre ale specialiștilor: „Un cutremur cu tsunami sau o erupție”
Cancan.ro
Produsul de 21 de lei de la Pepco i-a înnebunit pe români. Se bat pentru ustensila care face praf aparaturile scumpe
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Călin Georgescu a pornit atacul final. Decizia anunțată chiar azi, 8 februarie: Plătiți!
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. El are 72 de ani, ea doar 24. Milionarul nu mai are nicio jenă și se afișează cu ea peste tot
stirilekanald.ro
Sfârșit tragic pentru o profesoară îndrăgită din Iași. "Școala a pierdut un mare OM, cu suflet de aur! Ne va lipsi în cancelarie, dar și în afara ei”
substantial.ro
Limba rusă, opțională ca limbă modernă în liceele militare din România începând cu 2026
MediaFlux
OFICIAL! Guvernul a SCHIMBAT valoarea punctului de pensie
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Înapoi în anii ’50: lista „rușinii” alcătuită de suveraniști