La intrarea în sediul DNA, Grăjdan nu a făcut declaraţii în legătură cu prezenţa sa la DNA. El a venit însoţit de avocatul său. Potrivit unor surse judiciare, acesta ar fi cercetat într-un dosar separat privind achiziţia unui imobil.
În 12 iulie, secretarul general al ISC Marian Bucur, a fost audiat, la DNA, ca martor în acest dosar, declarând la ieşirea din Parchet că instituţia analizează posibilitatea angajării unui executor judecătoresc pentru recuperarea prejudiciului creat în urma organizării concursului „Trofeul Calităţii”, scrie Agerpres.
Tot la DNA a fost chemat atunci şi şeful inspectoratului, Petru Cost, pentru a fi confruntat, potrivit unor surse judiciare, cu Marian Bucur, în legătură cu prejudiciul din cauză, informaţie confirmată de secretarul general al ISC, care a adăugat că este vorba doar despre organigrama instituţiei.
Potrivit DNA, în 22 mai, Grăjdan, cu încălcarea dispoziţiilor legale şi a procedurilor interne privind circuitul documentelor şi fără a avea avizul vreunei direcţii din cadrul ISC, a întocmit, a semnat şi a transmis la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o adresă prin care renunţă, în numele instituţiei, la pretenţiile civile în dosarul 2470/1/2012 – ‘Trofeul calităţii’, în condiţiile în care inspectoratul se constituise parte civilă în proces încă din faza de urmărire penală, iar la termenul din data de 16 mai, instituţia îşi majorase pretenţiile civile la suma de peste 7,5 milioane lei.
Citeşte şi: Fostul şef de la ISC, Constantin Grăjdan, cercetat de DNA pentru favorizarea infractorului